Pojechałem do ASO i ustawiłem zbieżność po wymianę poduszek McPersona. Taka przyjemność kosztowała mnie 269zl.
To jest widok strony w wersji do druku
Pojechałem do ASO i ustawiłem zbieżność po wymianę poduszek McPersona. Taka przyjemność kosztowała mnie 269zl.
Dużo sobie ASO zażyczyło za zbieżność ale masz temat z głowy
No wpadły głośniki AS i lekkie odmulenie auta.
Załącznik 43847
A u mnie wpadły nowe wtryski LPG. Teraz w zamienniku ig6.
Porobiłem zaprawki na odpryskach.
Przetkałem odpływ przy wlewie paliwa :-)
Wymieniłem pływające ledy w bocznych kierunkach na takie same bo jeden stary złapał wilgoć i padł.
Wymieniłem żarówkę kierunkowskazu z przodu. Po 6 latach przepaliła się silver vision.
Ja u siebie wymieniłem świece zapłonowe po 122 tys km. Mimo że były wymienione poprzednio po 60 tys i dokręcone jakimś tam momentem, to teraz przy wymianie okazało się że są luźne nie dokręcone.....
Wymienię jeszcze oliwę w skrzyni na dniach. Poprzednio wymieniałem przy 60 tys km.
Fiacik na chwilę obecną śmiga aż miło..... oby tak dalej.
a u mnie niemal równo 4 lata po odbiorze auta z salonu pykło 100 tys km.
z usterek? Na gwarancji po 2 mies wymieniona tylna belka ( wada fabryzna całej partii belek z jednego miesiaca produkcji), wymiana folii w tylnych drzwiach (wymieniali ją ze 3 razy i tak ciekla po ulewach wiec... zrobilem po swojemu i jest spokoj), 2x wymiana koncówek drążków ( raz po 45tys km drugi po 92tys km), 1x wymiana przdnich tarcz i 2x tylnych ( za pierwszym razem zalozyli w ASO jakis straszny szajs).
i.. tyle.
Poza tym wymiana oleju co 10tys km, filtr powietrza raz w roku, kabinowy 2x w roku, pióra 1-2 razy w roku. Pierwszy kpl wielosezonów zalozony po 2 mies od zakupu wytrzymal do grudnia 2023, teraz juz drugi.
jak mi sie nim dobrze jezdzilo tak jezdzi. Tylko trzeba pamietac zeby za kazdym razem patrzec magikom jak podkladają łapy pod progi :)
Załącznik 43853
Wymieniony rozrząd (Ina), olej (cały czas Motul 8100 x-clean 5W-40), filtry, przednie klocki, ustawione światła mijania (wreszcie jest dobrze - prawa strona byłabardzo słabo oświetlona - fachowcy mówili, że wszystko dobrze), wyważone koła, zwiększona jasność wyświetlacza kamery cofania (było chyba 47 %) i założone żarówki led do świateł cofania (taki kaprys) (info o spalonej żarówce pokazuje) ale świeci dużo lepiej. Załącznik 43854 Przebieg dopiero 57.900.
Ja dzisiaj kupiłem w Jysk podkład antypoślizgowy (kratka). Mam dywaniki gumowe, od strony kierowcy trochę przyciąłem (nie dedykowany) i nie pasuję on pod stopery fabryczne oraz trochę się ruszał przód/tył. Po przycięciu tego podkładu, nadziałem go na te fabryczne kółki od stoperów i dywanik już się nie rusza pod moimi nogami :) 13,5 zł czasem wystarczy do szczęścia :)
Wiem, to też rozważałem ale mi zależało na rancie (woda). Byłem w sklepie i widziałem na żywo. Zdjęcia z internetu i opinie mnie nie przekonały.
A trochę już zapomniane a wcześniej wychwalane pod niebiosa rezaw plast? Mają wszystko czego potrzebujesz, ranty i miejsca na stopery w odpowiednim miejscu. Nawet sporo sprzedawców dorzuca stopery do montażu w dywaniku pasujące pod fabryczne kołki z przodu.
Tylko teraz jakoś strasznie one podrożały, widzę że zaraz wydeptam dziurę w dywaniku kierowcy a w ofercie same komplety za milion cebulionow.
chcialem zasugerowac ale wolalem sie juz nie odzywać :) :) bo zas by przylazł taki jeden mądrala :)
a tak poważnie - w międzyczasie pojawiły się takie które uwazam za jeszcze lepsze niz rezawy
https://allegro.pl/oferta/dywaniki-s...f-c3ae8b93bbc2
Dupa, kupiłem i zwróciłem, nawet zdjęcia im wysłałem. Nie pasują. Mają luzu po ok 1cm i nie przylegają tak jak to pięknie opisują.
Ładne, dobrze wykonane, sprawiają wrażenie trwałych ale zupełnie niedopasowane.
Wpadły nowe świece przy przebiegu 45k. km.
Stare na zdjęciu poniżej.
Załącznik 43885
jacekviola dywaniki Rezaw są jak najbardziej w porządku.
Wczoraj wieczorem zamontowałem mini chlapacze do swojego Tipka, a dzisiaj zakupiłem w necie używane poprzeczki dachowe MOPAR, które będę montował na auto za tydzień. Ponadto kupiłem jeszcze wosk do ciemnych lakierów Soft99 Fusso Coat i jak tylko przyjdzie nałożę go na lakier.
Ja mam softa nałożonego na srebrnym kolorze i spisuję się bdb :)
Ja ten wosk do aut z jasnym lakierem stosowałem na kilku swoich poprzednich autach i uważam, że jak za tą cenę to jest to naprawdę porządny produkt. Ten sam wosk nałożony mam od kilku miesięcy na swojego tipo ( kolor szary 695A) i również dobrze się sprawuje, ale stwierdziłem, że przed wyjazdem wakacyjnym nałożę na lakier ten sam wosk z tym, że do ciemnych lakierów i zobaczę czy jest jaka kol wiek różnica czy to tylko chwyt marketingowy.
dziś Tipo dostało świeży olej Selenia K Pure Energy, nowy filtr oleju i nowy filtr powietrza - filtry firmy filtron, przebieg na dzień dzisiejszy 19824 km