Banalny? :) koło zdjęte, samochód podniesiony i tak 4x :) ... robota na pół dnia. Czy ten otwór na górze nie będzie szkodził? Czy zamontowanie chlapaczy nie będzie miało wpływu na gwarancję?
To jest widok strony w wersji do druku
Zdjęcie powinno się wyświetlać powyżej. Jak coś to wrzucam jeszcze jedno:
Załącznik 40338
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Montaż akurat nie wymaga zdejmowania kół;)
Jak kolega wynajdzie sposób zmiany felg z zimowych na letnie bez podnoszenia auta to stawiam duuuze piwko. I nie chodzi mi o opony wielosezonowe ;) Wymiana opon to godzinka z przerwą na cygara i sprawdzenie stanu technicznego od spodu. Za serwis ASO podziękuję w kosmicznych pieniądzach, zreszta i tak niektórych rzeczy nie wymieniają co na fakturach figuruje, bo który klient sprawdza fizycznie czy zostało coś zmienione jak można samemu rzeczy wykonać i mieć problem z głowy ;)
Teraz zajarzyłem, że zrobiłeś to przy okazji :) A co z tym otworem na górze?
Czy np. takie chlapacze byłyby dobre?
https://allegro.pl/oferta/fiat-bravo...cze-7823387126
Ja na zeszłą zimę kupiłem klucz udarowy do kół taki elektryczny. No może dupy nie urywa bo dociągać trzeba ręcznie i traktuje go jako sposób na szybkie odkręcanie i wstępne dokręcanie śrub. Ale dzieki temu dzis zmienilem kola w puntolocie mojej pani w mniej niż 20 min.
Wątpię, że spasują idealnie (o estetyce nie wspominam bo gusta są różne). Plastikowe nadkole "pracuje" i jest cofnięte od rantu progu i błotnika. Przykręcając chlapacz z allegro nie dość że będziesz miał luz pomiędzy chlapaczem a nadkolem to dodatkowo sposób mocowania będzie powodował ocieranie chlapacza o lakier. Te co montowałem i kilku Kolegów z forum są "dedykowane" wykonywane na drukarce 3d i wpasowane idealnie (występuje odsunięcie od elementów lakierowanych). Oczywiście można zrobić taniej i samodzielnie (robiłem tak w stilo) ale nie wiem czy gra jest warta świeczki. Montaż tych dedykowanych trwa mniej niż 60 sekund oczywiście przy użyciu wkrętarki;)
Przy przebiegu 31200 km wymienione łączniki stabilizatora na polecane Meyle HD, auto z sierpnia 2017 r. Do demontażu fabrycznych potrzebny klucz 19 i torx 40, do meyle HD klucz płaski 16 i oczkowy lub nasadowy 18 .
Założona też podstopnica z tego linku https://allegro.pl/oferta/podstopnic...015-9621688900
U mnie podstopnica w aucie jest w części gumowa ,ale trzyma się na rzepach.
Sprzedawca ,jak odbierałem osobiście tą podstopnicę to był zaskoczony tym że jest ogumowana i miał dla mnie przygotowaną tą z rzepem ale się trzyma , bo wcześniej montował u swojego kolegi i tam nie było tej części gumowej.
Widzę że zmienił też opis aukcji o dwa warianty montażowe , wcześniej tego nie było.
Z tego typu wynalazków wyleczyłem się, gdy tego typu podstopnica przecięła dywanik tapicerki w moim GP (zrobiła to dolna krawędź podstopnicy). Lepiej jednak wygląda (nie tylko wizualnie) wytarty na krawędzi podstopnicy dywanik od przeciętego na dole. Jeżeli chcesz tego używać, to kontroluj co się dzieje w dolnej części tej blachy. Przypuszczam, że z czasem ją wywalisz właśnie z powodu uszkodzeń tapicerki.
Dziś poprawa zbieżności po fabryce.
Front był w minusie.
Pomiar na analogach.
Potwierdziły się przypuszczenia z oględzin zimówek.
Zaktualizowałem radio i wyozonowałem
Odebrałem z aso. Wymienili uszczelniacz półosi i 2 łączniki. Rozsypały się dosłownie w jeden dzień. We wtorek cisza w środę łomotały jak rozpadająca się przekładnia ślimakowa w syrenie 105
Sam robiłem pożyczonym sprzętem. Wydajności nie pamietam ale producent deklarował dla pomieszczeń do 60m2 i ten sprzęt kosztował pare koła.
Po wszystkim postawiłem go w garażu na pół godziny. Normalnie zabiło wszystkie smrody garażowe.
No właśnie też mam ozonator do pomieszczeń ( nie mylić z tanimi zabawkami za kilka zł z allegro )
Stosuję czas 2x20 minut- testowałem dłuższe czasy, ale nie było różnicy.
Jak ktoś z forum potrzebuje i ma blisko, to możne podjechać.
Nie jest to żadna reklama, po prostu czasami potrzebuję przewietrzyć sprzęt, bo się kurzy.
Ok pół godziny w ASO Fiat 49 zł :) ;)