To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
marko1815
Czy dużo, to pojęcie subiektywne. Pytałem w kilku warsztatach detailingowych ceny były podobne. Jeśli do dwóch lata powłoka będzie siedzieć na Tipku, będę zadowolony z wydanej kasy. Sam bawiłem sie jeszcze 2 lata temu w woskowanie. Aby to miło sens i dobry wosk siedział porządnie na karoserii przez co najmniej 3-4 miesiące trzeba mieć warunki i poświęcić na to jeden dzień. Ja sie już starzeję :smile: i wolę ten czas zagospodarować w inny sposób.
Tak z ciekawości u Ciebie powłoka wytrzymała 2 lata?
Po roku bylem na odetkaniu powłoki . Mysle ze 20 miesiecy bylo ok pozniej juz słabo.
Wydluzysz zycie jak kwasnym szamponem recznie umyjesz auto no i bedziesz unikac myjni szczegolnie samoobslugowych. Za silna chemia tam jest. Lepiej kupic szampon bez splukiwania i umyc auto recznie.
-
Tak też właśnie czynię, zresztą od początku posiadania tego samochodu.
-
Zmieniłem olej, wrzuciłem kapcie letnie i odkryłem wyciek z uszczelniacza prawej półosi. 21 kkm przebiegu. Ktoś już to ćwiczył na gwarancji czy jestem pierwszy ?
-
Cytat:
Napisał
marx30
Wrzuciłem w wątku o modach
Przyznasz się ile za to biorą teraz ?
-
Myślę że to nie tajemnica i wyjściowo w wersji z lpg miało być 1800 (trzeba zrobić min 4 razy hamownię).Ale było zauważalnie mniej z innych względów, że tak powiem gentlemen agreement m.in przesunięcia terminu w nieco niekontrolowany sposób ;-) i paru innych wspólnych tematów.
-
Cytat:
Napisał
Bronckey
Zmieniłem olej, wrzuciłem kapcie letnie i odkryłem wyciek z uszczelniacza prawej półosi. 21 kkm przebiegu. Ktoś już to ćwiczył na gwarancji czy jestem pierwszy ?
Uszczelniacz półosi wymienią Ci w ASO w ramach gwarancji. Miałem wymieniany 2 razy po prawej stronie.
-
Chociaż skutecznie czy skończyła się gwarancja i znowu cieknie ?
-
Po 6 miesiącach od wymiany jest sucho. Czas pokaże, jak będzie to wyglądało w okolicach października, przy kolejnej obsłudze.
-
Wymieniłem tylną kamerę na taką ze kątową obudową (tzn nie na jakichś blaszkach/zawiasach i większym kącie wudzenia. Trudno sie na razie przyzwyczaic wiecej widać ale wszystko koślawe ;-).
-
To uroki "lepszego" sprzętu...:roll:
-
zrezygnowałem z ceramiki :) :)
zrobię po prostu polimer.
-
Dokupiłem 1L na dolewki - jutro sprawdzę ile trzeba było dolać po 5k.
Na bagnecie spadło może o 1,5 mm.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Wymieniłem tylną kamerę
Daj foto jak wyglada obraz na radyjku :-)
-
2 załącznik(i)
Auto odszczurzone po zimie (udało się osiągnąć ładny, mokry i żywy kolorek jak przystało na niebieski Mediterraneo). Podmienione felgi. Sprawdzone klocki (fabryczne powinny starczyć do ~60 000 km jak nie lepiej). Założone "mini chlapacze". Montaż chlapaczy banalny. Co do look-u to przy tym kolorze raczej nie mają negatywnego wpływu:)
Załącznik 40336
Załącznik 40337
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
Założone "mini chlapacze". Montaż chlapaczy banalny.
Masz zdjęcie chlapaczy po montażu ?
Chciałem porównać z tym, co fabryka dała.