To jest widok strony w wersji do druku
-
Kwestia gustu, na białym wygląda całkiem całkiem. Sam po pierwszej zimie myślałem o oklejeniu progów na całej długości folią bezbarwną, chlapacze raczej odpadały bo zauważyłem, że po odchyleniu nadkola jest przestrzeń gdzie będzie sie gromadziła woda i błotko szczególnie po zamocowaniu chlapaczy i po kilku latach w tym miejscy pewnie wyjdzie ruda. No ale pojechałem po tej zimie na mycie podwozia i lebiega myjąc podwozie wgniótł mimo upomnień i ciągłego zwracania uwagi próg więc zrezygnowałem.
-
Cytat:
Napisał
marko1815
No ale pojechałem po tej zimie na mycie podwozia i lebiega myjąc podwozie wgniótł mimo upomnień i ciągłego zwracania uwagi próg więc zrezygnowałem.
No to słabo wyszło :mad: , poczuł się jakoś :?:
-
Cytat:
Napisał
pietics
Dlatego już dłużej nie ryzykowałem :lol:
70kkm na świecach na PB? Czy na lpg?
-
Cytat:
Napisał
steyr
70kkm na świecach na PB? Czy na lpg?
sama benzyna... i nie zamierzam zakładać lpg
-
Cytat:
Napisał
maurycy
No to słabo wyszło :mad: , poczuł się jakoś :?:
Gość pokrył koszt prostowania progu, ale struktura mimo wszystko naruszona, raz w roku zerkam czy nic się nie dzieje.
-
Wymieniłem tarcze i klocki z przodu na Brembo. Z racji tego że stare tarcze były z gównolitu i biły od jakiegoś czasu przy hamowaniu postanowiłem wymienić je gdy klocki się skończą, jednak nie wytrzymałem i zamówiłem wcześniej. Na fabrycznych klockach zrobiłem 50 tys km, było ich jeszcze na miesiąc lub dwa jazdy, tarcze z lekkim rantem. No i przegląd diagnostyczny po trzech latach zaliczony w dniu dzisiejszym.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
marko1815
Też zdecydowałem się na ceramikę a dokładniej na Max Protect UNC-R w marcu. Koszt w granicach 2000 zł lakier w moim przypadku był jednak dobrym stanie. Samochód stoi pod chmurką, słońce świeci ptaki skrają, lakier wodny czyli g...lina więc postanowiłem nieco bardziej zabezpieczyć tym bardziej, iż mam zamiar pojeździć 8 może i 10 lat Ogólnie jestem zadowolony, zobaczymy jak długo powłoka się utrzyma.
Mialem tą powłokę dwa lata. Teraz woskuje auto, taniej . 2000 to dużo zaplaciles ja jakos 1400 z korektą lakieru.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
"Zamontowałem" taki rozdzielacz bo ori usb bez pośpiechu telefon ładuje a i kamerkę podłącze
Załącznik 40291
-
Czy dużo, to pojęcie subiektywne. Pytałem w kilku warsztatach detailingowych ceny były podobne. Jeśli do dwóch lata powłoka będzie siedzieć na Tipku, będę zadowolony z wydanej kasy. Sam bawiłem sie jeszcze 2 lata temu w woskowanie. Aby to miło sens i dobry wosk siedział porządnie na karoserii przez co najmniej 3-4 miesiące trzeba mieć warunki i poświęcić na to jeden dzień. Ja sie już starzeję :smile: i wolę ten czas zagospodarować w inny sposób.
Tak z ciekawości u Ciebie powłoka wytrzymała 2 lata?
-
1 załącznik(i)
Ja na razie dla swojego tipo przyjechałem tu:
Co z tego wyniknie to zobaczymy mam nadzieję że gość wie co robi ;-).
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ja na razie dla swojego tipo przyjechałem tu:
Co z tego wyniknie to zobaczymy mam nadzieję że gość wie co robi ;-).
ten wyjątkowo wie co robi
-
2 załącznik(i)
Na placu 90% włoszczyzny ale najlepsze to czerwone. I jest jeszcze pewnie po raz kolejny to szare, tam to już grubo jest pomodzone chyba ;-).
-
Johny to już ma mało co wspólnego z TJetem haha ;)
-
No wiec okazalo sie ze mocy mialem bonus odpowiednio 124 i 125 KM benzyna/gaz ale moment nieco slaby bo 209/211Nm. Gaz byl mocniejszy od benzyny ;-).Teraz jest 138/137 KM i odpowiednio 252 i 249 Nm bo poszlismy w niutki. Moment idzie bardziej stromo i max jest o 400/200 obr niżej i wolniej opada. Moc maks tez przy nizszych obr.Za to na dole troche gorzej i krzywe sie przecinaja ok 2000 obr.Auto elstyczniejsze bo caly srodek duzo wyzej. Ja akurat mialem strojone na 95 bo na tym chce jezdzic i interesuje mnie zakres uzyteczny. Gdyby bylo 98 to moznaby wyciagnać cos wiecej mocy, jeszcze pik na końcu. Ale na 95 juz do akcji wkracza opoznienie zaplonu i kasuje zabawę.
-
Jak możesz to wrzuć wykres.
-
Wrzuciłem w wątku o modach