To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jacww
Hej, decyzja jeszcze nie podjęta, szukam co jest jeszcze na rynku.
Jak pisałem wcześniej nie mogę jakoś przekonać się do koloru, rodzina też nie. Gdyby jeszcze przyciemniane szyby były, może lepiej by to zagrało.
Inną ofertę dostałem, na kolor który bardziej mi odpowiada, ale już bez podgrzewanych siedzeń i czujników parkowania. Zastanawiam się teraz na ile warte są te czujniki za 1450zł i czy warto dać tyle za nie, w końcu nie tak tanio (20 lat dawałem radę bez tego, z kolei do wygody człowiek szybko się przyzwyczaja), a jaka jest możliwość późniejszego dołożenie tego już we własnym zakresie i skuteczność/bezawaryjność działania, to pewnie też dopiero po 2 letnim okresie gwarancji auta?
-
Co do koloru to mozesz folia okleic na jaki chcesz :D
Czujnikow jak z fabryki nie dolozysz, jedynie takie uniwersalne, u mnie w aso takie wzialem z malowaniem za 400 zl na allegro od ok 50 zł ceny sie zaczynaja. Maja osobno wyswietlacz, pikają i pokazują odleglosc od przeszkody mi to wystarcza - działa. Co do montazu samodzielnie to zwalasz zderzak, wiercisz otwory w zaznaczonych miejscach, ciagniesz kable, podlączasz i masz.
-
Cytat:
Napisał
jacww
Zastanawiam się teraz na ile warte są te czujniki za 1450zł i czy warto dać tyle za nie, w końcu nie tak tanio (20 lat dawałem radę bez tego, z kolei do wygody człowiek szybko się przyzwyczaja)
Nie wiem jak w HB i SW, ale w sedanie z widocznością do tyłu jest bardzo kiepsko. Z czujnikami bez problemu podjeżdżam tyłem na 20cm. Czy warto zapłacić za brak druciarni i współpracę z fabrycznym radiem - to musisz ocenić sam.
-
Mnie ASO za dołożenie czujników Moparu z malowaniem skasowało 1000 pln. Na plus, że są tak jak seryjne równo ze zderzakiem i dają tylko dźwięk (tylko że ja mam wersje podstawową TIPO). Za zamienniki z wyświetlaczem chcieli mniej ze 100 zł lub 200 zł nie pamiętam. Ja sobie je bardzo chwalę, w Sedanie dla mnie czujniki są niezbędne.
-
Cytat:
Napisał
St-Bziku
dają tylko dźwięk (tylko że ja mam wersje podstawową TIPO).
To akurat nie problem - sam dźwięk w zupełności wystarczy. Fabryczne czujniki potrafią w czasie piszczenia wyciszyć radio, a dźwięk dobiega z tej strony, z której wykryto przeszkodę. Twoje od Moparu też tak działają?
Ja swoje kupiłem w pakiecie Tech, razem z kilkoma innymi gadżetami, więc cena była dość korzystna. 1000 za dokładane albo 1450 za fabryczne, to faktycznie drogawo...
-
Też mam Tipo Tipo i czujnik w sedanie to fajna sprawa. Kilka dni po zakupie cofałem do auta na parkingu równoległym i cofam, cofam, pika coraz szybciej aż nagle ciągłym dźwiękiem. Stanąłem od razu. Wydawało mi się, że jeszcze daleko, wysiadam a tam 10 cm. :) W P307 HB widać było dobrze gdzie koniec auta, w sedanie już nie. Same czujniki oceniam dobrze. Dźwięk chyba zawsze taki sam, nie słyszę by pikało od strony przeszkody, mam tylko dźwięk bez graficznej prezentacji, ale to nic nie przeszkadza. Ja wydębiłem je za darmo w cenie auta. ASO chciało za dołożenie 400 zł, ale jak powiedziałem, że nie kupię jak nie dadzą za free i dali.
-
Od kilkunastu dni mocno reklamują Tipo do 15 tyś upustu ,ktoś się skusił z forum ,a swoją drogą po roku Tipo co ułatwia uprzyjemnia jazdę to właśnie czujniki i też mam kamerę cofania i najlepiej wydane 400 zł to doposażenie w ogrzewane fotele ,ogrzewanie auta czujesz po kilku kilometrach a fotele po kilkuset metrach ,jak ktoś ma okazję kupić to polecam te opcje
-
Pytałem na zaś (gdybym wziął model bez) o doposażenie w czujniki w dwóch ASO, cena 650-700zł całość (czyli połowa tego co z fabryki), gdzie materiał ok. 200zł, trochę kulawo że gdzieś ten pikający element trzeba dołożyć na desce i podobno też dość (za)intensywny głośnik.
Czy te fabryczne to też tylko zwykły pikacz, czy może dodatkowo jakaś wizualizacja na tablicy ładnie wkomponowana, skoro cena x2?
-
Przez radio pikanie idzie. Jezeli nie masz lusterka fotochromatycznego to wyswietlacz (tych uniwersalnych) mozna dac nad lustrkiem. Ja mam foto lusterko i wyswietlacz mam przy slupku z lewej strony, dzwiek intensywny? Nieee chyba ze przy 0 cm haha ;)
-
Cytat:
Napisał
jacww
Czy te fabryczne to też tylko zwykły pikacz, czy może dodatkowo jakaś wizualizacja na tablicy ładnie wkomponowana, skoro cena x2?
Pikacz, pika w głośnikach radia, wycisza radio, zależnie od tego z której strony jest przeszkoda pika przez lewe lub prawe głośniki, wyświetla odległość między zegarami i informuje o zabrudzeniu czujników. Uważam że 1400 to drogo za czujniki, ale jest wybór i można wziąć niefabryczne.
-
Tipo 1,4 95 KM, sedan, 2018
Wersja Longue Szary
Z dodatkowego wyposażenia:
Pakiet City
QListwy chromowane pod linią szyb bocznych
Lakier metalizowany
Koło zapasowe
Cena z 68 800 na 58 800. (- 10 000)
W gratisie dostałem komplet opon zimowych i dywaniki, warto było? :)
-
To już sam sobie musisz odpowiedzieć. Ja dostalem w czerwcu '18 11,5k rabatu na auto z 2018r.
Ktoś tutaj wyhaczył s-designa chyba z około 15k rabatu.
Na pocieszenie KIA daje około 5 tyś rabatu na wyprzedaży (za reklamą TV)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Szary83
To już sam sobie musisz odpowiedzieć. Ja dostalem w czerwcu '18 11,5k rabatu na auto z 2018r.
Ktoś tutaj wyhaczył s-designa chyba z około 15k rabatu.
Na pocieszenie KIA daje około 5 tyś rabatu na wyprzedaży (za reklamą TV)
Ja na eSkę Full opcję dostałem 20k rabatu ;) Jedyny "minus" to brak miesiąca gwarancji bo było zarejestrowane wcześnej na dealera ale to taki minus, że... :P
Zakładam, że im większa kwota początkowa tym więcej można dostać...
-
Na Tipo SW 1.4tjet Lounge obecnie są rabaty 14-15kpln.
-
Cytat:
Napisał
srasquasz
Ja na eSkę Full opcję dostałem 20k rabatu ;) Jedyny "minus" to brak miesiąca gwarancji bo było zarejestrowane wcześnej na dealera ale to taki minus, że... :P
Zakładam, że im większa kwota początkowa tym więcej można dostać...
Bo tak jest, im wiecej auto kosztuje to wiekszy rabat. Jak ja bralem sedana w lounge to wyszedl mnie 500 zł taniej niż easy bez lusterka foto i koła zapasu.
-
Zobaczcie tipo sport, nowa wersja.spojler duży,progi....
-
Że tak powiem wszystkim z s design żal dupkę ścisnął haha tak powinien sdesign wygladac ;) a ogolnie to kaszana ten sport tylko z wygladu, silnik zaden mocniejszy , lipa .
-
Wizualbie wygląda fajnie.. I tyle było ze sportu w tym samochodzie.
Podwórkowi tunerzy zapewne będą chcieli u siebie wymienić zderzaki na te ze sporta [emoji16]
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976
Zobaczcie tipo sport, nowa wersja.spojler duży,progi....
Fajny - tylko skoro to ma być sport, to jeszcze drugie tyle mocy by wypadało mu dołożyć żeby wstydu nie było.
-
Cytat:
Napisał
kjk
To akurat nie problem - sam dźwięk w zupełności wystarczy. Fabryczne czujniki potrafią w czasie piszczenia wyciszyć radio, a dźwięk dobiega z tej strony, z której wykryto przeszkodę. Twoje od Moparu też tak działają?
Ja swoje kupiłem w pakiecie Tech, razem z kilkoma innymi gadżetami, więc cena była dość korzystna. 1000 za dokładane albo 1450 za fabryczne, to faktycznie drogawo...
Dźwięk jest wydawany gdzieś z tyłu więc pod radio nie jest podpięte. Samochód brałem z placu a czujniki postanowiłem domontować po miesiącu jazdy.