rajtuzy i po problemie
To jest widok strony w wersji do druku
bardziej kalesony w końcu zima idzie no chyba ze rajstopy z podwójnym klinem :)
mozna tez jezdzic w takim czyms, zeby bylo bardziej pro: https://sklepkoszykarski.pl/environm...7841774bf5.jpg
dobra jajcarze, dałem kawałek gąbki i jest OK.
Jeśli już tak szukamy wad na siłę w bądź co bądź tanim aucie, które siłą rzeczy będzie posiadać jakieś konstrukcyjne i oszczędnościowe niedociągnięcia, to ja poskarżę się na mocno pylące i brudzące alufelgi klocki hamulcowe. Reszta mi pasuje aż za bardzo. :lol:
Dziś zrobił mi znajomy blacharz mini konserwacje podwozia, drzwi , progów itd.
Stwierdził że nie widział dawno tak biednie zabezpieczonego podwozia.
Podłoga bagażnika np. to goła blacha pomalowana podkładem.
No cóż -jaka cena taki towar...
Fajnie bo sprzedawca mi mowil, ze to pierwszy Fiat z podwojnym ocynkiem i czytalem ze Fiaty od kilku lat sa jedna z najlepiej zabezpieczonych marek jak chodzi o rdze:D Byl ktos jeszcze na takiej konserwacji i slyszal cos podobnego czy to narazie jednostkowy przypadek?
Ile taka konserwacja kosztuje i czy warto to robic?
Niedawno ktoś pisał ( dobrze poinformowany ) ze ocynk jest tylko jednostronny i raczej w to wierzę. ...
Co do mojej konserwacji - tak jak pisałem była to wersja mini , znajomy blacharz za 250 zł ( materiały 100 zł ) napsiukał mi wosku w progi ,profile , drzwi i klapy wyjmujac wszelki zaślepki.
Może bym i sam to zrobił ale bez podnośnika trochę lipa...
Czy to pomoże ?
Zobaczymy , napewno nie zaszkodzi.
Wosk lekko bialawy, lekko przezroczysty i nie śmierdzi.
Nazwy nie pamiętam.
Sprzedawca w salonie kiedy zapytałem o konserwacje podwozia to się roześmiał i powiedział ze teraz takich rzeczy się nie robi.
Trudno , widocznie jestem inny...😊
Kolega ma Punto 2004 rok i od początku kitował w niego wszelkie mazidla i nie ma śladu rdzy a inne kropki z tuch lat widzę ze latają juz z parszywymi progami. ..
Każdy zrobi jak uważa. ..🤔😊
Rozumiem że kolega pisze o wnęce na koło zapasowe? bo jeśli tak to nic dziwnego w tym nie ma.
Co do zabezpieczenia podłogi od spodu to mam Punto EVO z 2010 roku, i co do jakości fabrycznej konserwacji nie ma mam najmniejszych zastrzeżeń.
Zrobienie progów i innych profili jeszcze rozumiem, ale konserwacja podłogi jak dla mnie jest zbędna.
Do tej pory Fiat miał dobre blachy i zabezpieczenie czego nie można powiedzieć np .o oplach czy mazdach ale nic nie trwa wiecznie...
Pewnie że się nie robi - teraz auto ma wytrzymać do końca gwarancji i na szrot, a kierowca po nowe do salonu - to się podobno nazywa ekologia.
Podłoga bagażnika ze spodu, pod autem (w sedanie, nie wiem jak w innych) to goła blacha pryśnięta cienko farbą i pomazana masą uszczelniającą na łączeniach blach.
Podłoga bagażnika w hatchbacku też jest tylko pokryta lakierem i nawalone mas uszczelniających na łączenia. Czy tam kamienie nie dolecą?
Jak dla mnie szukacie problemów na siłę. Jeżeli auto ma ocynk nie będzie rdzewiec. Mam 2 ople i ruda atakuje elementy zawieszenia, czy po 15 latach sprężyny, ale blacha auta nie rdzewieje. Jeżeli komuś rdzewieje to prawdopodobnie był bity. Myślę że w fiacie też nie ma sie co martwić o blache
Ja też nie zamierzam z tym cokolwiek robić. Kupowałem punto II FL z 2005 w 2014 roku i był bez dodatkowej konserwacji/nic nie robione dłubane itd. jak z fabryki. Sam dodatkowo wykonałem konserwacje całego podwozia + profile zamknięte i do dziś wszystko trzyma, żadne parchy nie wyłażą itd.
Najwyrazniej nie leca podobnie jak na srodku auta. Mam 9 lat alfe tak samo zrobiona i nic sie nie dzieje. Rdza tylko na elementach zawieszenia. A tipo u nas sprzedawane jest w wersji na kraje trzeciego swiata z szutrowymi drogami bo ma plastikowe oslony pod silnikiem i po bokach. Oto one
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A tu kawalek tipka od spodu mam zamiar tu dodac cos od siebie zwlaszcza na wahaczach wozku i srubach itp
Ja też nie zamierzam nic robić pod spodem. Jako drugi samochód mam Pandę. Spód wygląda podobnie jak w Tipo. Pandziocha jest z 2005 i nie ma śladu korozji. Myślę,że podobnie będzie z Tipo
@dam9an, przyszedles dyskutowac czy krytykowac? Obronca ucisnionych? Jak ktos zaklada se bledna teze to w zamian mam mu podac wszystko na tacy? To nie przedszkole. Rozumiem konstruktywna wymiane zdan, ale wyznawcy tipa proponuja jakis dziwny styl jazdy tym co widza dziure...