To jest widok strony w wersji do druku
-
Oczywiście Alfaobd musi być w wersji pełnej a funkcja to seat belt reminder SBR unit ?
edit:
Pierwzy raz mam z tym doczynienia, Seat Belt Reminder SBR unit miałem domyślnie na Not Enabled...to funkcja w AlfaOBD jest włączenie - wyłączenie dzwięku nie zapiętych pasów czy włączenie menu do ustawiania tej opcji ?
zmienione opcje są widoczne od razu czy po wyłączeniu/włączeniu ponownie zapłonu ?
-
-
Dzieki, ja wchodzilem w Body Comp a nie w tablice rozdzielczą
-
Jaki kabel proponujecie aby móc zmienić np. Wyłączanie świateł dziennych z poziomu radia, aktywacja kamery cofania?
-
Viaken
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Viaken
Możesz podesłać jakiś link do odpowiedniego kabla?
Z góry dziękuję
-
-
Cytat:
Napisał
Szary83
W opisie kabel obsługuje Forda. Fiata tipo również obsłuży?
-
Ford jest w gratisie [emoji6]
Przeczytaj cały opis. Jest do Fiata także, jeszcze potrzeba adapter chyba do radia, nie wiem czy do czegoś jeszcze, gdzieś tu są wypisane szczegóły na forum.
-
Cytat:
Napisał
BrzozaPL
W opisie kabel obsługuje Forda. Fiata tipo również obsłuży?
Do w/w interfejsu będziesz potrzebował również adaptera https://viaken.pl/pl/adapter-do-inte...niebieski.html
bez którego nie aktywujesz wspomnianych opcji.
-
Może ktoś podpowie.od jakiegoś czasu szarpanie podczas przyspieszania na 3 i 4 biegu,na pb i lpg.do tego doszła nierownowierna praca silnika po odpaleniu,wydaje mi się że na 3 cylindra wtedy czuje benzynę. Po chwili się uspokaja.mrygal check.teraz już dziś na stałe.wymieniłem wszystkie swiece i cewka na 4 cylindrze ,tam niby było przerywanie zapłonu.nic to nie pomogło.sprezanie w cylindrach ok.
-
Oho, objawy ja przy padzie...
-
-
Teraz jak go zapalilem i ruszylem to dym na niebiesko,Kopeć z rury.w tej chwili po uruchomieniu jest idealnie,nawet o dziwo pracuje od razu równo..co chwila inaczej.nie wiem co jest grane
-
Obawiam się ,że głowica będzie do roboty (wypalony zawór). Oby tylko
-
Ale ciśnienie ok,było sprawdzane.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Już głowica była tu robiona,jak to znowu to.to idzie na złom.szrot totalny
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976
Ale ciśnienie ok,było sprawdzane.
Już głowica była tu robiona,jak to znowu to.to idzie na złom.szrot totalny
Jak kompresja ok to głowica też jest w porządku. Zakręć wielozawór przy butli lpg, wypal lpg i jeździj na samej PB czy problem dalej występuje. Jakie są błędy?
-
Na benzynie rano chodzi jakby na trzech cylindrach,czuć benzyne po chwili pracuje równo.czasami zapalił się check. Teraz pali się na stałe.przalaczalem na benzynę i podczas przyspieszania też przerywa.z tym,że nie dzieje się tak zawsze.czasami cały dzień jest ok.mysle,że paliwo nie ma tu znaczenia.pokazywalo wypadanie zapłonu na 4 cyl.wymieniłem cewke i swiece,nic to nie dało.ostatnio pokazywali wypadanie na 2 i4 cyl.ale to wypadanie to chyba od nowości każdemu się zdarza od czasu do czasu.
Teraz odpalam go co jakiś czas i zawsze na początku go rzuca.ten Kopeć na niebiesko zdarzył się tylko raz ok godzinę temu,w tej chwili nie kopci.pewnie będzie robiło się coraz ciekawiej
Teraz odpalam go co jakiś czas i zawsze na początku go rzuca.ten Kopeć na niebiesko zdarzył się tylko raz ok godzinę temu,w tej chwili nie kopci.pewnie będzie robiło się coraz ciekawiej
-
Zapal jak rzuca to zgaś . Wykręć świece zrób zdjęcia świec odpowiednio do cylindra.
-
a to nie miałeś czasem wymienianych pierścieni olejowych po remoncie? bo czemu dodatkowo przy szarpaniu tak kopci ?