To jest widok strony w wersji do druku
-
Z lpg fabrycznym obligatoryjna wymiana oliwy po 15000...
Ja się zastanawiam czy opłaca się kupić pakiet serwisowy i na ile przeglądów. Czy da to wymierne oszczędności... już mi zapowiedzieli ze poderwały przegląd wyniesie mnie ok 1000zl z fabrycznym lpg. Tak sobie patrzę na spis czynności i nie bardzo wiem które z nich tak nakręcają cenę poza kosmiczna prowizja aso...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Z lpg fabrycznym obligatoryjna wymiana oliwy po 15000...
Co rozumiesz przez obligatoryjna?
Tak każe ASO, czy uważasz, że nie powinno się jeździć więcej niż 15k na jednej oliwie.
Bo instrukcja nie wymusza obligatoryjnej wymiany po 15k
-
Nie? Aż swoją jeszcze raz poczytam. Na stronie my Fiat dla mego auta po vin jest info o oleju co 15000. Stad moj wpis.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Co rozumiesz przez obligatoryjna?
Tak każe ASO, czy uważasz, że nie powinno się jeździć więcej niż 15k na jednej oliwie.
Bo instrukcja nie wymusza obligatoryjnej wymiany po 15k
W instrukcji jest 15k km lub rok.
-
Moze ja źle czytam ale u mnie obowiązek jest co 30k, zalecane 15khttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...40f75df4ca.jpg
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Masz rację, rzeczywiście wymiana obowiązkowa jest co 30k, zalecane co 15k.
Osobiście z racji turbo wymieniałem olej i filtry (w tym od lpg) po 15k.
Sent from my MI 6 using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Pod pierwsza tabelka punkt 5 " W przypadku gdy roczny przebieg..." co 30k km wymieniac olej? Nie daj sie nabrac na te piekne slowa wrozace "oszczednosc".
-
Pan w salonie mi powiedział że to co instrukcja obsługi pisze nie zawsze się zgadza z tym co wymaga producent. Byłem pewny że po 15 tys będzie wymiana oleju i wszystkich filtrów wraz z filtrami od gazu. A tu zaskoczenie że jednak nie.
-
witam mi w aso w bydgoszczy zawolali cene okolo 800 zl za 1 przeglad w tym jest wymiana oleju filtra oraz wymiana filtra kabinowego,za co taka kasa?przebieg auta to okolo 11 tys bez lpg,gdy mialem skode octavie II a serwisowalem ja do konca w aso do prawie 400 tys km to za wymiane oleju plus filtry z ich materiałami bylo max 450 zl a do skody wchodzilo okolo 4 l oleju.
-
Byłem dziś na rozpoznaniu i okazało się , że w InterAuto przegląd bez gazu kosztuje ok. 450 zł, a z własnymi materiałami jakieś 170.
Jak sądzicie, warto mieć własne materiały ?
-
Pewnie, popros w aso o wycene, zamow materialy i jedź z wlasnymi. Ja zamawiam w ASO Dutkiewicz.
Sent from my MI 6 using Tapatalk
-
Zależy, gdzie i jakie kupisz materiały. Ja pierwszy przegląd robiłem w InterAuto i zapłaciłem ok. 460 zł brutto (olej Selenia, filtry oleju i kabiny zamienniki). Drugi robiłem w Torino i zapłaciłem za samą robociznę ok. 320 zł, a od kolegi z zaprzyjaźnionego forum kupiłem Selenię i filtry oleju, kabiny i powietrza (zamienniki) za 220 zł.
-
W ks. serwisowej przy 500L jest wymiana oleju co 30kkm ale wg. FCA co 15kkm. Ja tam wolę wymienić cześciej. Koszt nieduży, a olej i filtr nowe.
-
Cytat:
Napisał
dachu211
witam mi w aso w bydgoszczy zawolali cene okolo 800 zl za 1 przeglad w tym jest wymiana oleju filtra oraz wymiana filtra kabinowego,za co taka kasa?przebieg auta to okolo 11 tys bez lpg,gdy mialem skode octavie II a serwisowalem ja do konca w aso do prawie 400 tys km to za wymiane oleju plus filtry z ich materiałami bylo max 450 zl a do skody wchodzilo okolo 4 l oleju.
Reiski lubi zarabiać na serwisie, mam przegląd we wrześniu, pewnie skończy się wycieczką do Torunia (choć szczerze mówiąc nie mam przekonania do Torital) albo Gdańska.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Ceny za jakie podano mi telefonicznie w ASO Auto-Res (Rzeszów-Miłocin):
- przegląd po 15 tys: 200 zł
- przegląd po 15 tys. z wymianą oleju, materiały ASO: 570 zł
- przegląd po 15 tys. z wymianą oleju, materiały własne: 305 zł
Materiały zamówiłem u kolegi Pympka (ASO Dutkiewicz z Jarocina, wystawia fakturę VAT), z kosztem przesyłki olej i filtr wyszedł 180 zł czyli 85 zł taniej.
Dodatkowo zamówiłem też filtr kabinowy, który wymieniłem sam, jego wymiana jest bardzo prosta, można to zrobić bez żadnych narzędzi w ciągu 5 minut.
-
Grześku dzięki za info. Ja popytam ile w Krośnie kosztuje przegląd i dam znać.
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Reiski lubi zarabiać na serwisie, mam przegląd we wrześniu, pewnie skończy się wycieczką do Torunia (choć szczerze mówiąc nie mam przekonania do Torital) albo Gdańska.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Ni niestety torital nie ma za dobrej opinii w Toruniu
-
Ja zapłaciłem 580pln brutto z filtrem olejowym i kabinowym.
Serwis Aso
Gdańsk kartuska 424
-
Pierwszy przegląd i za mną - 11 tyś. przejechane w 1 rok. Wymiana oleju i filtra oleju (materiały z ASO), 1,5h czekania w B-B, koszt 303zł.
-
Cytat:
Napisał
SeA33
Pierwszy przegląd i za mną - 11 tyś. przejechane w 1 rok. Wymiana oleju i filtra oleju (materiały z ASO), 1,5h czekania w B-B, koszt 303zł.
Auto kupione 6 września i planuję kilka dni przed datą umówić się na przegląd ,jednak wczoraj pokazał się komunikat przegląd serwisowy za 30 dni a dzisiaj za 29 dni ,,czemu ta różnica w datach