To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Trollu
W serwisie powiedziano mi że jak montują sami gaz to mogą coś w nim regulowac/przestawiać itp a jak jest montowany fabrycznie to nie mają takiej możliwości. Mogą tylko podpiąć kompa i zaktualizować soft :/.
Z tego co Pan w servisie mi powiedział to tym wtryskiem co podaje normalnie paliwo wtryskiwany jest gaz- wiec nie da się poprzestawiać gazu bo rozregulowałoby to benzynę.
Nie wiem czy jest to możliwe, myślałem że wtrysk od gazu jest jakby osobno zawsze.
Dziś kolejny test na trasie, 4 osoby na pokładzie połowę trasy 150-160 km/h druga połowa ok 80-100 km/h i znowu to samo 11 litrów na 100 km gazu :/ omg
Przecież to jest dobry wynik
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...767e5c0705.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9c19c5d2be.jpg 1.4 tjet kombi 2 osoby+ dziecko , zapakowany pod sufit[emoji3] , krakow-chorwacja , chorwacja-krakow, komputer zaniża spalanie 0.2-0.5 l,
-
Cytat:
Napisał
glosny
Mam wersję SW lounge 1,4 T-jet 120KM. W mieście niestety pali ok 10l/100 natomiast w trasie schodzę do 6,5-7,0l/100km.
Przesiadłem się z Bravo 1,6 105KM multijet na benzynę i spalanie mocno w górę, a do tego zbiornik o 8l mniejszy w TIPO niż miała Bravka. Nalotu mam 2700km...od końca maja. Sporo stoi, bo praca taka, że wyjeżdżam.
W Krakowie z klima 12 potrafi:) , do 90 6-7do 130 8 na trasie ,powyżej - nie patrzę na spalanie[emoji3] zbiornik jest za mały
-
Pierwsze 600 km przejechane około 20% w mieście. Średnie spalanie podawane przez komputer 7,1 l/100 km. Mam nadzieję że po dotarciu się jeszcze ciut obniży. Diler obiecuje po dotarciu niższe spalanie ;)
-
Cytat:
Napisał
Nawaroni
Pierwsze 600 km przejechane około 20% w mieście. Średnie spalanie podawane przez komputer 7,1 l/100 km. Mam nadzieję że po dotarciu się jeszcze ciut obniży. Diler obiecuje po dotarciu niższe spalanie ;)
obiecanki cacanki:)
-
Cytat:
Napisał
Trollu
11-12.5 L gazu na co dostałem odpowiedź że oni nie mają jak wyregulować gazu który montowany był w fabryce. :|
I dzięki bogu że nie mogą. Potem są jakieś historie jak ze złotówami którzy chcieli ekstremalnie przyoszczędzić .
Jest takie powiedzenie że auto pali albo paliwo albo zawory.
-
Cytat:
Napisał
Trollu
U mnie w Tipo 1.4 T-Jet SW na fabrycznym gazie w mieście pali 11-12 gazu. Na trasie 4 osoby autostrada 150-160 km/h ok 10 L /100km gazu.
Byłem w Aso i mówię że chyba to trochę przegięcie ze spalaniem w mieście 11-12.5 L gazu na co dostałem odpowiedź że oni nie mają jak wyregulować gazu który montowany był w fabryce. :|
Trollu - powiedz co z tobą jest nie tak ??? ....przecież w cenniku Tipo SW pisze jak byk że spalanie gazu w cyklu miejskim to 11.4 l/100km
-
Cytat:
Napisał
Nawaroni
A to dobre :kapela: !!! Zacznie Ci mniej palić bo po kilku miesiącach stałego liczenia i kontrolowania zaczniesz wyłączać klimę , radio a w korkach wyłączać silnik i pchać :lol: Ja mam przejechane 7, 5 tyś. km i niezmiennie 10l / 100 km po mieście. Jeżeli z czasem komuś zacznie mniej palić to tylko dlatego że nauczył się lepiej wykorzystywać skrzynię biegów i lepie wyczuł autko. Sorry że pozbawiam złudzeń ale takie jest moje zdanie . ja nie narzekam bo wiedziałem co kupuję ale jeśli ktoś wpatrzony jest w dane tabelaryczne w instrukcji to przeżyje zawód .
-
A jednak po jakichś 2-3 tys spalanie spada 0.5 l minimum. Przynajmniej u mnie przetestowane na dwóch fiatach. Wolnossak 1.4 16v pali niezmiennie 7.5 -8.5 lpg.tryb mieszany 50/50 generalnie przy calkiem nieoszczednej jezdzie.auto wazy 1080 kg.
-
U mnie niespełna 2k na blacie w 8 litrach się mieszczę (ledwo) w mieście. Korki niesamowicie podbijają! Wg kompa o 0,4_0,5 mniej pije
-
Tipo 1.4 95km kombi .przejechalem od czwartku 1000km.spalanie Warszawa 8.6l w piątek wyszlo 11l,wiec chyba się dociera i spada.tak mi sie wydaje
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
A to dobre :kapela: !!! Zacznie Ci mniej palić bo po kilku miesiącach stałego liczenia i kontrolowania zaczniesz wyłączać klimę , radio a w korkach wyłączać silnik i pchać :lol: Ja mam przejechane 7, 5 tyś. km i niezmiennie 10l / 100 km po mieście. Jeżeli z czasem komuś zacznie mniej palić to tylko dlatego że nauczył się lepiej wykorzystywać skrzynię biegów i lepie wyczuł autko. Sorry że pozbawiam złudzeń ale takie jest moje zdanie . ja nie narzekam bo wiedziałem co kupuję ale jeśli ktoś wpatrzony jest w dane tabelaryczne w instrukcji to przeżyje zawód .
Masz racje.te 10l trzeba liczyc w miescie.b.
Masz racje.musi spalic 10l po mieście
-
Witam. Po 6 miesiącach mam wreszcie samochód !!! Ale mam pytanie. Nie pokazuje mi spalania jest tylko czas podróży , średnia prędkość i przejechana odległość.
-
Przy fabrycznym LPG nikomu nie pokazuje.
-
była o tym mowa, nie będzie niestety spalania w zagazowanym silniku
-
:confused: dzięki chłopaki
-
7,8 LPG , 80% trasa , prędkość 100-110
-
po drugim tankowaniu wyszło 8,1 PB
60% miasto
40% trasa taka w przedziale 70-110
komputer dalej zawyża o 0,6 L
-
-
Panowie mam takie pytanie: jak zmienić ustawienia komputera żeby pokazywał spalanie w l/100 km a nie ile km zrobię na litrze paliwa?
Nie mogę znaleźć w instrukcji jak to zmienić....
sorry za OT