To jest widok strony w wersji do druku
-
Aktualizacja zainstalowana, uwzględniono w niej stan dróg do maja 2019, tak wnioskuje porównując obecną z poprzednią wersją mapy.
Wszystko fajnie, ale sepleniąca liczebniki pani nieco przycichła w porównaniu do swojej poprzedniej wersji. Można ją jakoś pogłośnić? bo trochę mi brakuje jej głośnego seplenienia :D
-
Jak sepleni to w tym momencie pokręć gałka głośności. Tylko zrob to w chwili jak sepleni...
-
Wersję 1035 dziś uaktualniona , poszło pomyślnie :)
-
U mnie 3 lata minęło 5 sierpnia, a mapy 1035 spokojnie pobrałem i zainstalowałem w aucie.
Także te 3 lata darmowych map to jak na razie tylko slogan, bo okres 3 lat już minął, a nadal mapy można pobierać i instalować.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
U mnie 3 lata minęło 5 sierpnia, a mapy 1035 spokojnie pobrałem i zainstalowałem w aucie.
Także te 3 lata darmowych map to jak na razie tylko slogan, bo okres 3 lat już minął, a nadal mapy można pobierać i instalować.
A mi się wydaje że jest to związane z usługami "Uconnect Live" Auto kupione w lipcu 2017, a usługi ważne do grudnia 2020, a więc więcej niż 3 lata.
-
Ale ja nie mam u siebie usług Uconnect Live, także chyba jednak to nie to :)
Na stronie maps.mopar.eu jest napisane :
Cytat:
What map updates are free and what ones are charged?
With Mopar Map Care, updates are free for three years from the vehicle warranty starting date
No a 3 lata już minęły prawie 2 miesiące temu, a nadal mogę pobierać mapy, zobaczymy jak to będzie z kolejną
wersją map :)
Ty lucas pobierasz aktualizacje map poprzez usługi Live, a ci którzy nie mają usług Live, wchodzą
na stronę maps.mopar.eu i stamtąd pobierają pliki map i plik licencji, wgrywamy to na pendrive i wkładamy
do USB w radiu i aktualizujemy mapy TOMTOM w Uconnect, także troszkę inaczej niż z usługami LIVE.
-
Może można aktualizować do końca roku kalendarzowego. Zobaczymy co się będzie działo w przyszłym roku.
-
A ja po zrobieniu aktualizacji do 1035 nie mogłem wyszukać żadnej miejscowości. Pomógł dopiero restart navi.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Ale ja nie mam u siebie usług Uconnect Live, także chyba jednak to nie to :)
Na stronie maps.mopar.eu jest napisane :
No a 3 lata już minęły prawie 2 miesiące temu, a nadal mogę pobierać mapy, zobaczymy jak to będzie z kolejną
wersją map :)
Ty lucas pobierasz aktualizacje map poprzez usługi Live, a ci którzy nie mają usług Live, wchodzą
na stronę maps.mopar.eu i stamtąd pobierają pliki map i plik licencji, wgrywamy to na pendrive i wkładamy
do USB w radiu i aktualizujemy mapy TOMTOM w Uconnect, także troszkę inaczej niż z usługami LIVE.
Mam live i tak samo muszę wejść na stronę, zalogować się i pobrać na patyka. Nie ma innej metody, albo ja o czymś nie wiem
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
No to może mi się pomyliło z tą
usługa live i pobieraniem map :)
Gdzies na forum ktoś chyba tak pisał :)
-
Może, nie wiem, nie znam się [emoji23]
-
To tak jak ja, o live nie mam w ogóle zielonego pojęcia, niestety nie posiadam w swoim radiu, a szkoda bo by sie przydała.
-
Live sam nie pobiera aktualizacji - przynajmniej nie u mnie. też muszę sam pobrać na pendrive i zainstalować.
-
Ja mam navi z Live i czasem pobiera sobie aktualizację, ale softu, a nie map.
-
Cytat:
Napisał
DM70
Ja mam navi z Live i czasem pobiera sobie aktualizację, ale softu, a nie map.
A to prawda, mi wczoraj pobierał, bo długo nie załączałem uconnecta