To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
CichyJerry
fajnie jak by się dało 1.6 16V mniej awaryjny od 1.4
COOO!!?? 1,6 mniej awaryjny od 1,4?? co ty gadasz człowieku 1,4 to już tak stara i wytrzymała konstrukcja że jest nie do zdarcia. I nie słyszałem żeby kto ktokolwiek miał problemy z 1,4. Natomiast z 1,6 bardzo często super przykład to falujące obroty ( i to nie z winy krokowca) i wiele wiele innych ale dynamika 1,4 1,6 niestety do stóp nie dorasta. 1,4 to wół roboczy mam taki w przebiegu 265tyś a i prawdopodobnie ma rozrząd bezkolizyjny
-
no moim zdaniem tez 1.6 jest lepszym silnikiem od 1.4 .. o 1.4 12V trzeba troche dbać a 1.6 lejesz olej z biedronki i jezdzisz//
-
w palio 1,4 jest 8v temu mówię ze jest bezawaryjny bo ten silnik w niejednym aucie była uno tipo itp. To jest troszkę inna jednostka niż 1,4 12v która psuła się zawsze i wszędzie. Ta 1,4 w siena/palio nie dość ze ma 8 zaworów to jeszcze ma moc 70km, jest cicha na wolnych obrotach mało kulturalna na wysokich prosta z dużymi rezerwami wytrzymałości na dodatek z bezkolizyjnym rozrządem. I w sumie pojedzie na gorszym szajsie niż 1,6 .
-
1 załącznik(i)
-
W jakim stanie ten silnik?:)
-
94 tys przejechane, nowy rozrząd, pompa wody. Ale pompe i tak swoją zakładam. Starszy dziadek jeździł, gazu nie widział.
Kompresja taka jak w książce, więc myśle że będzie ok.
Na miesiąc czasu mam gwarancje, a w ciagu 10 dni mogę sobie go oddać bez podania przyczyny :)
-
-
A w ciągu tych 10 dni to go zdążysz założyć? :)
-
No jutro planuje włożyć. Chyba że będzie pogoda jak teraz.
Na allegro był wystawiony, ale sobie pojechałem po niego, obejrzałem, zmierzyłem ciśnienie, i zabrałem ;)
Zresztą...remontować się nie opłaca silnika w Palio, skoro silniki chodzą po 300 zł średnio.
-
-
powodzenia i czekam na efekt końcowy
-
Dzięki.
Ja też chce to szybko zrobic, żeby spota już skręcić :D
Ale w taką zime, to się nie chce kurcze....:(
-
rób rób.. muszisz.. bo spot będzie i co wtedy?
-
Spoko, jeszcze mam Scenica :D
-
no wiem wiem.. ale czekam na Palio