Podoba mi się działanie automatyki nawiewu. Jak uruchamiam silnik na mrozie to system czeka aż się trochę nagrzeje i dopiero wtedy intensywnie wdmuchuje trochę ogrzane powietrze. W moim poprzednim aucie waliło najpierw mrozem na szybę.
To jest widok strony w wersji do druku
Podoba mi się działanie automatyki nawiewu. Jak uruchamiam silnik na mrozie to system czeka aż się trochę nagrzeje i dopiero wtedy intensywnie wdmuchuje trochę ogrzane powietrze. W moim poprzednim aucie waliło najpierw mrozem na szybę.
Mi podoba się zachowanie samochodu zimą.
Szybko się nagrzewa i jest dzielny w śniegu, idzie jak czołg.
Na lodzie to każda będzie tak sobie radziła, a wczoraj w Toruniu akurat tak było. Ogólnie wczoraj w Toruniu i pod to masakra była w wykonaniu dzbanów, którzy na letnich jeździli. Nie dawali rady na śniegu podjeżdżać pod wzniesienia, 20km jechałem 2h, w tym 1,5h w Toruniu... Poza Toruniem na wzniesieniach puzzle na drodze i w rowach.
Po roku Tipka właściwie podoba się że go mam ,a serio to podoba mi się silnik 110 koni do normalnej jazdy akurat ,oszczędny ,raczej wyprzedzam niż mnie wyprzedzają ,automat pracuje ok ,teraz siedzenia grzeją ,wnętrze przytulne Luange mam ,brat coś chciałby kupić tylko mniejsze autko ,byliśmy w Toyocie ,Kia ,Skodzie ,Hondzie i wnętrza bardziej spartanskie miały ,chce się zmieścić w 65 tyś
Teraz wyszły jakieś Bridgestone wielosezonowe. Niby lepsze niż micheliny.
Sam mam micheliny i są spoko ale pewnie zmienię na coś innego.
Wracając do tematu. Mi się podoba to, że jak mam otwarty bagażnik i auto zamknę z pilota to po zamknięciu klapy już nie muszę sięgać do kieszeni i klikać w kluczyk kiedy mam wszystkie ręce zajęte zakupami. Pewnie dla niektórych to norma ale to moje pierwsze auto z centralnym :D
Poczekaj, jak zostawisz kluczyk w bagażniku [emoji23][emoji6]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Ja mialem taki wypadek w citroenie. Zeobilem potem mala przerobke: zeby otworzyc centralny z zewnatrz bez kluczyka trzebabylo wyciagnac boczny kierunkowskaz i dotknac nim do masy (tzn przewodem do niego przymocowanym. I moja kobita zayrzasnela kluczyki na stacji i zlecialo sie stado doradcow plci meskiej oczywiscie. I ona im mowi ze musi wycignac kierunkowskaz i dotknac do koła. Goscie mieli polewke ze jeszcze takiej blondynki nie widzieli. Ona zgodnie z moja instrukcja tak zrobila auto sie otwarlo i pojechala w sina dla. Goscie zostali z opadnietymi szczekami.
Dawno zapomniany wątek. Częściej jest co się nie podoba w tipo, więc napiszę tak;
Dupowóz obwiózł mnie na wakacje po całej Polsce. Od południa począwszy, na północy i innych zakątkach naszego podzielonego przez politykę kraju. Ponad 2 tysi nakręciłem z bańką 2L oleju. Myślałem że braknie oliwy, a tu moje zdziwienie niemałe, gdy zaledwie odrobinę dolałem podczas całej podróży. Głównie jazda po autostradach i trasach szybkiego ruchu. Zawsze ok 130/godz- prędkość przelotowa. Czasami bardzo rzadko do 150-160/godz. Zużycie paliwa w granicach 6L do 6,8 L/ 100km. Tankowane zawsze pod korek na orlenach. Wady: lekkie bujanie budą po wyżej 130/godz, przy podmuchach wiatru. Żadnych awarii usterek czy kłopocików generowanych ze strony auta. Jedyny błąd to mój, gdzie na kempingu- po spożyciu browara:mad::mad::mad: przyparłem tylnym zderzakiem do drzewa (szał żony nie do opisania). Nic się nie stało bo zderzak ręką wyprostowałem i poza kilkoma ryskami grubości ludzkiego włosa nic nie widać.
Podsumowanie: jak bym miał wybierać jeszcze raz rodzaj auta przy zakupie- nie wahałbym się- Tipo po raz kolejny...........
pozdrawiam wszystkich i bezawaryjnej jazdy życzę....
Jaki motorek?
95 czy 120 KM
Jak sedan to zapewne 95. Swoją drogą sam mógłbyś uzupełnić profil o silnik.
No tak
HB 95 KM
W profilu, o tu:
W uzupełnieniu do powyższych postów posiadam "motór" bez turbo (95KM). Ale jak dla mnie do spokojnej jazdy wystarcza. Średnio zapakowany, 2 osoby na pokładzie, nawet przy 130 przy wyprzedzaniu jakoś tam się odpycha. Owszem przydałoby się coś pod butem jeszcze, no ale nie można mieć wszystkiego na raz jak to mówią.....
Serio brałeś 2litry oleju na zapas? 😬 Tyle bierze ci oleju? Ja między wymianami nie dolewam, na miarce troche ponizej połowy. Wymiana co 15tys km, teraz wpadła też krucjata do francji i po autostradach troche spił.