U mnie w komplecie była kamerka i plastikowe łyżki do tapicerki. Aby się upewnić zapytaj sprzedawce bo to są gratisy więc może ich nie być.
To jest widok strony w wersji do druku
Dario123 mam Tipo w wersji tipo :P W oryginale bez sterowania radiem z kierownicy. Dołożenie odpowiedniej kierownicy i aktywacja w BSI sterowania z koła kiery zadziałała. Włączenie świateł mijania w aucie przyciemnia radio. Odnośnie gwarancji rozmawiałem z chińczykiem z firmy ZNY i napisał że mam takową i mogę odesłać radio jeśli padnie. Nie korzystałem do tej pory z gwarancji a na wszystkie moje pytania yellowfriend odpowiada wręcz błyskawicznie.
Na alledrogo ceny są zbliżone ale biedniejszej wersji radia niż od chińczyka. Tak czy inaczej jestem mega zadowolony z mojego radia.
Nigdy nie przywiesiło się, nawet podczas uruchamiania, nawigacja googla działa jak należy (oczywiście z pomocą stałego dostępu do wifi), dźwięk radia oczywiście po podrasowaniu korektorem jest lepszy niż w oryginalnym bieda radiu. Chyba że to nie kwestia radia a dołożenia tweeterów :P Choć nie sądzę.
Aha - jak będzie ktoś kupował od chinola radio trzeba mu napisać jaki dekoder canbus ma dołączyć i jak go skonfigurować.
hatchback występuję w tipo tipo a nie najniżej w tipo pop?Cytat:
Napisał metex
nigdzie nie widzę takich informacji, możesz coś więcej o tym?Cytat:
Napisał metex
Kupowałem na tej stronie https://autonawigacje.pl/pl/p/Dedyko...ipo-2015-/2276 Radio dotarło błyskawicznie no 2 letnia gwarancja.
Dzięki wielkie, ja mam 1.03 a Ty 1.04, także zagadka rozwiązana dlaczego u mnie nie działa większość rzeczy, mam jakąś wcześniejszą wersję po prostu.
Jedyne co wykrywa u mnie canbus decoder chyba to reverse i włączenie świateł mijania (bo wtedy ściemniają mi się podświetlenia), po za tym nic innego nie ma. Na 100% to kwestia softu w canbus decoderze, ale znalazłem tylko jeden materiał jak go updatować, niestety nigdzie nie ma za to paczek z aktualizacjami :( a od chińczyka nie kupię już drugiego bo znowu wyśle zły, także olewam temat.
@kmlnvm Ja również posiadam wersję 1.04. Musisz szukać konkretnie tej wersji. Załącznik 36230
Teraz już wiem :D
Chińczyk twierdził że wyśle dobrą do Tipo a wysłał do Punto.
Tak czy siak myślę że elektronika w środku pozostaje ta sama, jedynie oprogramowanie w tym głównym układzie jest inne, da się to jakoś pewnie wyciągnąć ale nie mam pojęcia jak a ruskiego nie znam, coś o tym może być na 4pda.
Pewnie masz rację z tą elektroniką. Daj znać jak się uporasz z tym problemem. Jak byś napisał chińczykowi egea to by nie pomylił tipo z punto :smile:
Pisałem pisałem, nawet wysłałem zdjęcie starego canbus dekodera, dokładny model radia i zdjęcia. Bo najpierw próbowaliśmy rozwiązać to bez zamawiania dekodera.
SWC (steering wheel control), działa z canbus decoderem 1.0.4 i 1.0.5(tak to najnowszy, niestety żaden chińczyk nie chcę zdradzić jakie różnice są między jedną a drugą wersją), takie informacje dostałem od ZNY, które też oferuje radia takie jak Witson czyli z MCU MX
Więc jeśli dostaniesz z canbus decoderem 1.0.4 albo 1.0.5 to będzie wszystko działać, czyli temperatura, info o otwartych drzwiach, sterowanie z kiery.
Ciekawostka, rozebrałem swój stary 1.0.3 canbus decoder i nowy do punto, taka sama płytka oparta o chip stm32.
Niestety pewnie zabezpieczona przed odczytaniem pamięci, więc olewam temat a radia się pozbywam bo nie chcę mi się bawić z chinolem w dobranie takiego samego decodera, bo znowu wyśle zły, a ZNY nie sprzedaje osobno canbus decoderów.
Właśnie nie chcę popełnić tego błędu w linku podanym przez Patiko
WITSON Android 9.0 ekran IPS HD SAMOCHODOWY ODTWARZACZ DVD dla FIAT TIPO EGEA 2015 2017 4 GB pamięci RAM + 32 GB FLASH 8 Octa rdzeń + DVR/WIFI + DSP + DAB w Samochodowe odtwarzacze multimedialne od Samochodów i Motocykli na Aliexpress.c
na końcu zdjęć jest właśnie ten canbus 1,0,3 i teraz się zastanawiam czy to tylko zdjęcie poglądowe czy faktycznie taki dają. Loteria z tym kupowaniem tak mi się wydaje
http://pl.aliexpress.com/item/328548...3af75c0flEYjXa
Pewnie zdjęcie poglądowe skoro wszyscy dostają minimum 1.0.4 a tylko ja mam 1.0.3 xD Ale zapytaj na ali sprzedawcę jaka jest dokładna wersja canbus decodera którą wysyłają, ale zakładam że 1.0.5 skoro ZNY tylko takie już teraz oferuje, a to te same radia, z tej samej fabryki i z tym samym softem.
nie bierz tego z 1GB ramu jeśli chcesz żeby trochę posłużyło to radio, to jest na 100% px3 a ono po pierwsze nie ma głębokiego uśpienia, będziesz się tylko wkurzał, że za każdym razem startuje od nowa radio
a po drugie px3 ma chyba maksymalnie androida 7.1 i to śmieszne 1GB ramu