Napisał
jacww
Dzięki za wysyp komentarzy, sugestii tyle, że ciężko wywnioskować, czy bardziej radzicie mi na tak, czy na nie :niewiem:.
Wiem, że nikt decyzji za mnie nie podejmie, chodziło mi jedynie o jakąś opinie na bazie Waszych doświadczeń transakcyjnych, czy zaproponowany upust jest w miarę korzystny, na auto rocznikowo starsze, a może podobny można uzyskać już po wyprzedażach na auto świeże?
Odniosę się w paru zdaniach do wersji którą wstępnie wybrałem, bo powstała jak widzę pewna dyskusja.
Po pierwsze, tak jak napisał jeden z kolegów, taki jest urok brania auta z placu, czegoś może nam brakować, a jest coś za co może specjalnie płacić byśmy nie chcieli z wyposażenia.
Podstawową wyboru jest kombi i silnik, pierwsze wiadomo o co chodzi, drugie do moich potrzeb (a raczej ich braku) dominacji na drogach, jak i niewielkiej ilość km głównie miejskich wystarczy, ekonomika spalania też gra rolę.
Co do wersji, Easy właściwie nie występuje (może podpowiecie dlaczego? - stosunek ceny do wyposażenia?), pozostały dwie.
Pop nie odrzucałem, lecz pasowało by z jakimś doposażeniem, a i tak zawsze w ocenie będzie czegoś brakowało - wiem kwestia ceny całości.
Najtańszą ofertę jaką znalazłem to 52tyś z podłokietnikiem i zapasem (choć ten to chyba jest zawsze) w czerwonym kolorze bez dopłaty, wydaje mi się być średnią.
Lounge 61tyś, różnica duża, wersja "wypas" i doposażenie też, choć jak piszecie bardziej lub mniej potrzebne/opłacalne, wiadomo kwestia indywidualna. Opony M+S, nawet nie dopytałem, lecz rozumiem, że po dopłacie zdejmują letnie z felg i otrzymuję wielosezonówki, zagwostka spora, nigdy takich nie używałem. Podgrzewane fotele, jestem skłonny dopłacić (fanaberia, lecz nie przesadnie droga), czujniki parkowania przy konfiguracji własnej bym pominął, metalik - mocno bym się zastanawiał, czy bezpłatny czerwony z przyciemnionymi szybami jest taki bee.
Reasumując, staram kierować się rozsądkiem i portfelem, nie lubię płacić za coś, co potrzebuję średnio lub obędę się bez, a z drugiej strony pewnie bym żałował, że czegoś w Pop brakuje. Decyzja należy do mnie#-o[emoji2]
Piszcie, komentujcie, ja będę rozważał i zgłębiał forum fiata bo tak mało o nim wiem
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Na wyprzedaży rocznika, czy w sezonie?
Wolę wyposażenie niż silnik, mając nadzieję, że wystarczy.
Nie zadowolony jesteś, możesz uzasadnić?
Skodę, jaką bo Rapid to nie kombi (chyba że Ci nie zależało), a Octawia to już chyba sporo inna cena.
Ja poprawiłem tą cenę by w błąd nie wprowadzać, gdyż wstępnie było 62tyś, ale na emeila opuścili mi 1tyś i dołożyli dywaniki i matę do bagażnika