To jest widok strony w wersji do druku
-
Maro1500 czyli na Tipo SW czeka się dłużej??
Ja zamówiłem 27 października i na ten moment nawet wiadomości nie mam że wyjechał z Turcji.
Wiesz może ile czasu czekałeś by dostać wiadomość, że auto jest wyprodukowane i że wyjechało z fabryki??
Jeżeli ktoś wie ile czasu trwało od zamówienia do wyjazdu z fabryki to poproszę o informację.
-
Dealer powinien Cię poinformować w jakim tygodniu samochód będzie wprodukowany . Jak pisałem wyżej, zamówiłem ( co prawda HB ) 12 października i produkcja na 48 tydzień roku, czyli 27 listopad - 3 grudzień. Dzwoniłem wczoraj, to jedyną informacje która posiada dealer to fakt, że tipek ma już nadany nr vin, czyli prawdopodobnie jest już wyprodukowany , choć niekoniecznie. Wg sprzedawcy, samochodu mogę się spodziewać około połowy stycznia.
-
Przed weekendem otrzymałem informację, że auto jest wyprodukowane ( czyli ok 6 tyg. trwało wyprodukowanie). Pan z salonu poinformował mnie, że w ciągu 3 tygodni auto powinno być w Tychach. Nie wiem na ile jest to realne i ile taki transport faktycznie trwa. Zobaczymy jak sprawa będzie się rozwijała. Czyli początkiem roku byłaby możliwość odebrania samochodu jak wszystko by szło dobrze.
-
widzę że czasy oczekiwania ciągle w okolicach trzech miesięcy. Ja zamawiałem pod koniec kwietnia odebrałem po trzech miesiącach bez jednego dnia :) Cierpliwości wszystkim oczekującym życzę.
-
Z t3go wnioskuje co tu sie pisze. Moj zamówiony w polowie pazdziernika ma byc na przelomie stycznia lutego...
-
No ja zamawiałem 27 października i podobno do końca roku ma być w Tychach i potem przy dobrych wiatrach około tydzień i ma być w Krakowie. To tak liczę, że w pierwszej połowie stycznia powinien być do odbioru. Jeżeli można wierzyć w to co mówią w salonie. Na razie idzie wszystko dość ładnie. Także maro1500 jeżeli to wszędzie idzie tak samo to też w pierwszej połowie stycznia mógłby być do odbioru.
Jeżeli coś się tylko dowiem to napiszę, bo wiem ile to czekanie trwa i jak się dłuży :)
-
Ja ponownie przypomne sie chyba po świętach...
-
Dziś otrzymałem info, że mój tipo sw już jest w Tychach i z tego co mówią w ciągu 5 dni roboczych będzie w Krakowie. Jakby wszystko było ok. to pierwszy tydzień stycznia do odbioru. A zamawiany był 27 października 2017 r.
-
Cytat:
Napisał
MRobert79
Jakby wszystko było ok. to pierwszy tydzień stycznia do odbioru.
To sie sylwester z mietkiem przeciągnie w garażu.....:party!::rusel:
-
Cytat:
Napisał
MRobert79
Dziś otrzymałem info, że mój tipo sw już jest w Tychach i z tego co mówią w ciągu 5 dni roboczych będzie w Krakowie. Jakby wszystko było ok. to pierwszy tydzień stycznia do odbioru. A zamawiany był 27 października 2017 r.
Mój w Tychach był 5 grudnia, mamy 21 a auto może dopiero jutro pojawi się w Warszawie. Czyli jak dobrze pójdzie przed nowym rokiem odbiór.
Swoją drogą to kuriozalne dla mnie jest, że auto wyprodukowane w 47 tygodniu jest w 2 tygodnie z Turcji przez Włochy w Polsce, a potem kolejne 2 tygodnie nie potrafi dojechać do Warszawy
-
Cytat:
Napisał
Melweth
a potem kolejne 2 tygodnie nie potrafi dojechać do Warszawy
No cóż.... co kraj to obyczaj.. To je Polska Panie:rolleyes:
-
Cytat:
Napisał
Melweth
Mój w Tychach był 5 grudnia, mamy 21 a auto może dopiero jutro pojawi się w Warszawie. Czyli jak dobrze pójdzie przed nowym rokiem odbiór.
Swoją drogą to kuriozalne dla mnie jest, że auto wyprodukowane w 47 tygodniu jest w 2 tygodnie z Turcji przez Włochy w Polsce, a potem kolejne 2 tygodnie nie potrafi dojechać do Warszawy
Już o tym pisałem , prawdopodobnie FCAbank czekał na wpłatę kasy przez dealera. ale dealer ci o tym nie powie. W Tychach przetrzymują auta do momentu zaplaty przez dealera kasy.
-
sedan T-Jet zamówiony 27.09 odebrany 15.12 w Kaliszu . Pierwsza trasa z salonu do domku w Gdańsku 350 km.spalił 9l gazu :lol:
:food:
-
Cytat:
Napisał
piteros333
Już o tym pisałem , prawdopodobnie FCAbank czekał na wpłatę kasy przez dealera. ale dealer ci o tym nie powie. W Tychach przetrzymują auta do momentu zaplaty przez dealera kasy.
Dzwoniłem z reklamacją, Bielsko oddzwaniało, że coś nie tyk było z dostawcą.
Dzisiaj auto dojechało do Warszawy, ale do świąt raczej go nie wydadzą :<
-
Zibi1234 a czy mówił Ci ktoś coś, by pierwsze km jeździć na benzynie ?? Czy normalnie od razu można śmigać na gazie?? Bo różnie to piszą na forum.
-
mi nikt nic nie mówił i od salonu jeżdżę na gazie, znaczy on sam decyduje na czym jedzie a ja mu nie przeszkadzam, już prawie 4000 mam i w między czasie jak nie miałem czasu jeździć po lpg to zużyłem zbiornik benzyny...
-
Qvadrat, a czy da się jakoś odczuć, że silnik się układa?? Lepsze osiągi?? Mniejsze spalanie, czy raczej jest to nieodczuwalne??
-
Ja spadek spalania odczuwam jak zmieniam styl jazdy lub wyjeżdżam za miasto. Na razie nie zauważam jakichś zmian związanych z docieraniem, myśle ze jak coś to dopiero po 6000 do 8000 można by czegoś oczekiwać...
Siostra znajomego kupiła nowe bmw3 z bi turbo i nie za dużym mocno wysilonym silnikiem. Okazało się ze auto miało elektroniczny kaganiec. Po przejechaniu 8000 km blokada sama się wyłączyła i od tej pory jest dostępna pełna moc auta bez żadnych limitów. Wniosek taki ze producent wprost założył ze przez te 8000km silnik się układa i trochę go uchronił przed zbytnimi przeciążeniami w tym okresie.
Na razie jeżdżę i zobaczymy co dalej.
-
O takiej opiece w fiatach trzeba zapomnieć, przy przeglądzie gazu po 1.5km wymieniłem też olej a gość z działu części mówi czy jestem poważny. A za to na przykład suzuki w swoich 1.4 turbo zaleca wymianę oleju po 1tys km. Każdy producent ma swoje podejście. Fiat głosi że silniki są już dotarte i wyjeżdżając z fabryki można jeździć normalnie.
-
Cytat:
Napisał
juri
O takiej opiece w fiatach trzeba zapomnieć, przy przeglądzie gazu po 1.5km wymieniłem też olej a gość z działu części mówi czy jestem poważny. A za to na przykład suzuki w swoich 1.4 turbo zaleca wymianę oleju po 1tys km. Każdy producent ma swoje podejście. Fiat głosi że silniki są już dotarte i wyjeżdżając z fabryki można jeździć normalnie.
A to ciekawe, bo zadzwoniła do mnie pani z salonu, w którym kupiłem Tipo i zapytała czy nie chcę przyjechać na zalecaną wymianę oleju.
Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka