To jest widok strony w wersji do druku
-
1.4 120koni z lpg od nowości, od marca 57 000 km
gaz w katowicach
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Ile dolewasz oleju na 1000km i jaki olej lejesz. Ile lpg pali, ile na pb jeździsz?
Może 0,3-0,5l między przeglądami, ale to max. Robię co 15-18k km, Selena zawsze lana i zawsze mam swoje filtry, części od drugiego przeglądu.
Pali mi 7,5-8,5 l LPG na, czasem 7,1 w zależności jaka trasa. Mam hopla na punkcie tabel i kosztów w firmie :D
-
-
-
Cytat:
Napisał
manio20
Obejrzałem cały materiał o tym rarytasiku.
Wniosek jest prosty jak i cała auto ...
Mało awaryjne, tanie części eksploatacyjne,czyli bardzo niskie koszty utrzymania.
Tak trzymać 👍
-
1.3 z 2018 r. licznik 60tys
-
Mam 1.6 przejechane 136k km jak na razie bez awarii. Jedyne co to aku wymienione bo zaczęło się z niego dymić z odpowietrznika.
-
Cytat:
Napisał
saxon69
1.3 z 2018 r. licznik 60tys
Teraz już 79 tys
-
125000 km w ciągu 6 lat, LPG tartarini założone przy przebiegu około 8000 km.
-
401469 km, 1.4 95KM grudzień 2016 r. , LPG tartarini od początku, 90% miasto, oleju bierze około litr na 4000 km,
Zrobione:
2 razy hamulce tył (190 tys. i 360 tys.)
280 tys. - reduktor w instalacji LPG
300 tys. - alternator
360 tys. - chłodnica
390 tys. - termostat
-
Szacun
Piękny wynik 👍
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Lukas_Gda
401469 km, 1.4 95KM grudzień 2016 r. , LPG tartarini od początku, 90% miasto, oleju bierze około litr na 4000 km,
Zrobione:
300 tys. - alternator
360 tys. - chłodnica
390 tys. - termostat
A sprzęgło?
Chyba tyle nie wytrzymało...
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Szacun
Piękny wynik 👍
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A sprzęgło?
Chyba tyle nie wytrzymało...
Sprzęgło 3 razy wymieniane, ale trzeba pamiętać, że auto użytkuje na taxi więc lata głównie miasto
-
Wielki szacun dla Lukasa. Ja dopiero 1/4 tego wyniku nakręciłem. i gdyby nie lekki dzwon, (dzwonek w zasadzie) to byłaby jazda bezawaryjna...
-
Cytat:
Napisał
Lukas_Gda
Zrobione:
300 tys. - alternator
360 tys. - chłodnica
390 tys. - termostat
Jeszcze napisz że wszystkie zawory org wraz z UPG?
-
Może tak być że w oryginale. Kręcąc się w koło komina, z małymi prędkościami obrotowymi silnika, jest on tak zamulony, że nawet 15% mocy może stracić, a kierujący tego nie zauważy...
-
1.6 E-torq 303030 - dzisiaj taki przebieg się pokazał , wymiany eksploatacyjne co 10kkm, z usterek Cewka zapłonowa.
-
Cytat:
Napisał
kjk
W związku z tym, że niektórzy panikują, że po 10kkm Tipo zacznie się masakrycznie sypać ;-), mam pytanie do tych, którzy najdłużej mają swoje tipki i/lub najwięcej jeżdżą. Jaki macie przebieg i co się w tym czasie zużyło/posypało? (ja ze swoimi 1600km nie mam się czym chwalić ;-))
Dzień dobry Państwu. Przebieg 207 tysia, po mieście na taxi, na LPG oczywiście. Sprzęgło przy 47 tysia, wypalony zawór na 4 cylindrze przy 89 tysia, sprzęgło przy 117 tysia, sprzęgło przy 174 tysia, padnięty sterownik LPG przy 207 tysia i jedziemy dalej. Pozdrawiam serdecznie.
-
Co to sprzęgło tak pada na potęgę, dobry zamiennik typu luk czy sachs nie rozwiązuje tego problemu?, przecież sprzęgła 150k powinny dawać radę bez problemu, moja była mazda zrobiła niecałe 200, przecież sam jak wymieniałem przy 50 w swoim tipo to byłem w szoku że to się rozleciało bo było w stanie na 5 tyle że docisk się rozklekotał
-
Cytat:
Napisał
Longer123
Co to sprzęgło tak pada na potęgę, dobry zamiennik typu luk czy sachs nie rozwiązuje tego problemu?, przecież sprzęgła 150k powinny dawać radę
Jednak "po mieście na taxi" to trochę inna eksploatacja ;-)
-
Tymczasem, może mój przebieg nie jest godny tego wątku, który lata temu sam założyłem, ale z okazji 7. urodzin Tipka kilka zdań podsumowania:
* aktualny przebieg: 109kkm
* największe awarie po gwarancji:
- 40kkm wymiana łączników stabilizatora na Meyle HD, służą do tej pory,
- rozszczelniony przewód od klimy, wymiana w ASO, za ok. 1000zł,
- naprawiony odprysk po kamieniu na przedniej szybie,
- miejscowa korozja aluminiowej osłony nad wydechem, póki co przykręcona większymi podkładkami,
- wymieniony amortyzator klapy bagażnika,
- akumulator,
- ..... i to chyba tyle, czyli nuda ;-)
* z większych rzeczy eksploatacyjnych:
- rozrząd, klocki hamulcowe, przy przebiegu ok. 90kkm (tarcze nadal z fabryki),
- opony letnie/zimowe --> Michelin Crossclimate2