No a w jakim silniku ma być turbo dziura. Nie ma turbo więc została dziura...
To jest widok strony w wersji do druku
No a w jakim silniku ma być turbo dziura. Nie ma turbo więc została dziura...
No to teraz pora na mnie :-). Odebralem tipka a ze bylo to ww Żorach to skoczylem od razu w niskie gory jako ze auto najlepiej dociera sie przy zmiennych obciazeniach i hamowaniu silnikiem. Wiec ad meritum: nie podoba mi sie brak swiatel pozycyjnych z przodu. Tzn ze nie swieca sie ze swiatlami mijania. Bo gdy zarowka mijania sie spali to polowa auta jest kompletnie niewidoczna a jak jest pozycyjne tak jak po staremu do przynajmniej widac obrys auta. Dotyczy to wersji POP. Wiec to temat do zrobienia. Druga rzecz przy fabrycznym LPG nie ma wskaznika cieczy chlodzacej bo zajmuje go wskaznik lpg. Na szczescie mozna wyswietlic na srodku wyswietlacza. I sam wskaznik LPG jest malo dokladny tak jak diody w instalacjach dokladanych. Dziura w reakcji gazu (nie mylic z turbodziura) ewidentnie jest. Bardzo podobnie jak w alfie w trybie normal tylko troche mniej. Poniewaz znam Alexyeja tworce alfa obd sprobuje mu naswietlic temat moze bedzie umial cos zrobic ale watpie bo to inna dzialka. Jutro podlacze obecna wersje alfaobd zobacze co da sie tam grzebnac i na pewno wylacze beeper od pasow.
Przy zmianie biegow slychac stuk chyba miedzyzebowy lepiej zeby go nie bylo ale uwazam ze to normalna praca skrzyni.
Moje uwagi/spostrzeżenia
1) Po przekręceniu kluczyka od razu zapalają się światła do jazdy dziennej
2) Sterowanie radiem - brakuje przełączania pomiędzy zaprogramowanymi stacjami
3) Nie można odchylić tylnej wycieraczki (HB) np: żeby wymienić gumę wycieraczki
4) Automatyczne podnoszenie po jednym kliknięciu szyby pasażera
5) Mógłby być troszkę dłuższy podłokietnik
Ad1 niestety wymog homologacyjny
Nie pala sie. W popie sa 2 zarowki h7 mijania i h15 drogowych i dziennych. Dzienne sie swieca caly czas z zaplonem. Jak załączam mijania dzienne gasną i tyle. Jak wyłącze zapłon i załaczę mijania (tzn . przekręcę przełącznik) to owszem zaswiecaja sie ze zmniejszona moca. Ale na włączonej stacyjce nie.
Pomimo ze wychwaliłem w innym temacie model Tipo to jest jedna truskawka na torcie która mnie wkurvia bezgranicznie...i niestety sa osoby na forum ktore maja podobnie. Chodzi o spasowanie calego boczka drzwi kierowcy a wlasciwie jego brak, przynajmniej w wersji Lounge gdzie kolo sterowania szybami jest blyszczace tworzywo. Skrzypi i psuje caly efekt spoiojnej, cichej jazdy w tym aucie.
Brylancik potwierdzam. I nie wiem jak u Was ale mi coś lata albo w moich drzwiach albo w słupku b zaraz przy kierowcy czyli przy mnie. To wkurza bardziej
U mnie nic się nie dzieje z boczkiem. Jest fajnie spasowane i nic nie skrzypi. z wiekiem pewnie zacznie, ale póki co nie mam żadnych złych dźwięków z auta.
Więc proponuję jechać na serwis, bo ktoś już był ze skrzypiącym fotelem, i poprawili.
Wersja POP jest lepsza, bo nie ma tego błyszcząco-skrzypiącego na plastiku na drzwiach :mrgreen: A skrzypiący fotel faktycznie ASO naprawiło mi skutecznie.
ja czekam na przegląd i na przeglądzie napiszę im kilka rzeczy, które mnie wkurzają - ale to drobnostki
Wychodzi ze bieda wersja jest najlepsza bo u mnie nie skrzypi ani fotel ani boczek:) Nic nie skrzypi a w Mazdzie kolegi za ktora dal 80tys skrzypi srodek i wyciszenie silnika slabe - wiele od szczescia zalezy przy kupnie auta (ja np nie mialem czasu nawet sie przejechac Tipkiem przed kupnem, tylko wszedlem i to do modelu HB i powiedzialem ze biore ten w biedawersji i sedan najtanszy bialy, byle szybko dali).
mnie już denerwuje ten twardy plastikowy tunel, o który opieram kolano, a że mam chude to jest to pewien dyskomfort
a mnie nie denerwuje ale zawsze mozna obic tunel jakims perskim dywanem :) albo filcem w kolorze