To jest widok strony w wersji do druku
-
Zapalenie i gaszenie dziala mi w alfie bez problemu. Ale w tipo jest kijowo bo nie ma lampki ladowania i nie ma skad latwo wziac sygnalu ze silnik pracuje potrzebnego do realizacji funkcji gaszenia ( z odpalaniem latwiej niz w alfie bo inna architektura elektroniczna). Ale zrobi sie ;-). Zeby nie bylo zbyt rozowo kluczyk musi byc w stacyjce i tego przerabiac nie chce. Fiat ma ta przypadlosc ze jak np.zgasnie auto to kluczyk trzeba przekrecac na zero i czasem zlapie blokada. Upierdliwe to jest i tutaj jest glowna rola przycisku - bezstresowe odpalanie i gaszenie np. przy krotkich postojach
-
Cytat:
Napisał
marx30
A tak wyglada final tunelu z przyciskiem s&s oraz dolozenie podgrzwania siedzen-wylaczniki sa w miejscu fabrycznych po fotel dociagnieta wiazka z wtyczka i czekam na mate.
Maty jakie montujesz?
-
Cytat:
Napisał
kjk
Jak możesz, to napisz w paru zdaniach co kupujesz i jak to zakładasz.
U gory folia 4d, akurat wpadla mi jakas noname (firma carwrap)ale wyglada ok. Identiko jak to co widzialem na lusterkach w alfie 4c na zywo. Iiderem jest 3m ale nie mialem w rekach. 4d a 3d roznia sie tym ze na warstwie imitujacej wlokno jest jakby lakier bezbarwny. Roznia aie tez cena. Wazne zeby byl klej kanalikowy co ulatwia jej gladkie przyleganie. Z boku mam 3d (wlasnie bez kleju kanalikowego ale tam sa proste powierzchnie) mniej dla efektu a bardziej dla zabezpieczenia bo tam czasem sie dotknie butami zwlaszcza kolo pedalu gazu. Folia jest pod wplywem temperatury rozciagliwa i przy pomocy opalarki mozna ja ksztaltowac na wybrzuszeniach i zalamaniach.tunel ma o tyle fajna budowe ze jest z czesci i z boku jest naturalne naciecie gdzie mozna zakonczyc folie odcieciem. A reszta to troche cierpliwosci i praktyki. Kleje na sucho, na mokro (ze spryskiwaczem woda z plynem)za dlugo czasu schodzi.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
bibi
Maty jakie montujesz?
Bede zakladal pokrowce wiec zwykle nakladane na fotele najprostsze bez zadnych masazerow.(ok. 30 zl szt). W poprzednim aucie wybebeszylem je i wsadzalem pod tapicerke wklady ale to dosc meczace. W obecnym aucie mojej pani wsadzilem cale maty pod pokrowce i zadnej roznicy nie ma wiec szkoda roboty. Oryginalny kabel obciety zarobiona wtyczka i razem spiete z instalacja samochodu pod siedzeniem w miejscu innych wtyczek.wiazka 1.5 mm2 w tasmie i peszlu 6 mm.W porownaniu do fabrycznych w corolli(taka jezdzilem) wczesniej sie wylacza termostat. Oczywiscie jak ktos nie uzywa pokrowcow to taka mata troche kijowo wyglada. Alternatywa pod tapicerke to maty dedykowane do montazu ok 100 zl za komplet. Jedyny mankament uzytkowy jaki widze to podswietlenia wlacznikow nie da sie podlaczyc pod sciemniacz pwm auta.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Jedyny mankament uzytkowy jaki widze to podswietlenia wlacznikow nie da sie podlaczyc pod sciemniacz pwm auta.
Jeżeli podświetlenie włączników ma odrębne zasilanie to podłącz je pod zasilanie podświetlenia zapalniczki i będzie się sciemnialo razem ze wszystkim. Nawet jak nie masz podświetlanego gniazda to i tak do jego kostki z tyłu dochodzi osobny kabelek do jego podświetlenia...
-
To co piszesz jest oczywiste ;-) ale niestety przelacznik jest tak skonstrowany ze zalacza podswietleniepo po wlaczeniu zasilania do odbiornika (dioda jest podlaczona na zalaczane styki). Tym samym moge ja zasilic tylko tym napieciem ktore idzie na maty. Sygnal z pwm wykorzystalem do podswietlenia przycisku S&S i fajnie wspolgra z reszta kokpitu
-
-
Fajnie wyszedł ten tunel. Gratulacje
-
2 załącznik(i)
a ja wczoraj umyłem moje autko - wosk się jeszcze trzyma :) niestety im więcej myć tym więcej widzę mikro rys szczególnie zaraz po myciu. Ech szkoda - ale nie jesteśmy w stanie tego uniknąć.
A po myciu autko wygląda tak
Załącznik 30122Załącznik 30123
-
Pięknie błyszczy ten twój AMOREK:smile:
-
Tedybear ja swojego delikatnie pieszczę , koło myjni automatycznej nawet nie stałem a niestety widzę "pod światło" mikro- ryski . Musimy się z tym pogodzić.
-
Ja też nie stałem koło automatycznej. Latam na ręczną myjnię i widzę że chłopacy znają się na rzeczy i widzę jak czyszczą jednakże mikro rysy powstają. W swoim Fordzie miałem szklane klosze w przednich reflektorach. W Tipkach są plastikowe. Nie wiedząc tego na shellu umyłem światła i przetarłem je papierem dostępnym na stacji - widać rysy jak nic ale zamierzam je spolerować i nakleić folie ochronną.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Latam na ręczną myjnię i widzę że chłopacy znają się na rzeczy i widzę jak czyszczą jednakże mikro rysy powstają.
Czym myją lakier?
-
ściereczkami z mikrofazy ale widać że co jakiś czas zmieniają ścierki może nie dość starannie je płuczą - zresztą zawsze jest ryzyko, że nie będą to robić tak jak powinno się robić. Zastanawiam się nad jakąś ceramiczną powłoką
-
Swoje auta myję taką oto rękawicą:
https://images-na.ssl-images-amazon....1gmU5UZDPL.jpg
Na nowym lakierze jak na razie nic złego nie zauważyłem. Dla GP jest już za późno.
-
Też używam tej rękawicy i jak narazie wszystko ok
-
no tak Panowie ale Wy macie gdzie myć i pewnie na dwa wiadra. Gdybym miał możliwość u siebie mycia auta to też bym go mył ale nie mam gdzie.
-
Myję na stacjach bezobsługowych ;)
-
Cytat:
Napisał
bibi
Myję na stacjach bezobsługowych ;)
Jak byłem na myjni bezobsługowej, to jeden koleś zaczął wyciągać wiaderka, gąbki, szczotki i inne bajery, ludzie chcieli go zlinczować, kolejka była na kilkanaście samochodów :)
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Również używam. Polecam. Nawet mam wrażenie ze szybciej niz szczotką (chyba ze 2 razy myłem).
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Jak byłem na myjni bezobsługowej, to jeden koleś zaczął wyciągać wiaderka, gąbki, szczotki i inne bajery, ludzie chcieli go zlinczować, kolejka była na kilkanaście samochodów :)
No i bardzo dobrze zrobili, tego typu myjnie nie sa do tego typu mycia, jest to zabronione