To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Cytat:
Napisał
Pukacz
Z tego miejsca chcialem pozdrowic pana Milosza z ich salonu ktory nie raczyl nawet odpowiedziec na moje zapytanie o oferte. Kupilem gdzie indziej :)
To czy zawalił salon, czy pracownik to dwie różne sprawy. W tym salonie pracują same młode talenty - dobre bo tanie (prawdopodobnie)... sam miałem z jednym z nich do czynienia:( Mi na moje zapytanie od powiedzieli szybko, potem było już do d..y. Na szczęście już tam nie pojadę z autkiem - mieszkam na śląsku:) pozdrowienia dla właściciela salonu:)
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Dziś dostałem telefon od mojego sprzedawcy z informacją że autko już jest w kraju "na cle"!
Kiedy zamawiałeś? Ile trwała podróż do Polski? Mój pojazd został zamówiony pod koniec października. Parę dni temu dostałem info, że jest już w drodze z Turcji do Włoch.
-
Umowę podpisałem 14.11 na samochód który był już ujęty w planie produkcyjnym bez możliwości zmiany konfiguracji. Wyprodukowany 24.11 a dziś miał przyjechać do Tychów.
A powiedz mi czemu z Turcji do Włoch ? O ile mi wiadomo prosto z fabryki jadą do Tychów :)
-
Z Turcji płyną do Włoch i stamtąd tirem do Polski
-
Cytat:
Napisał
MICHO
A powiedz mi czemu z Turcji do Włoch ?
Taką informację mam od sprzedawcy. Tu na forum też ktoś (chyba w miarę zorientowany) pisał, że samochody są transportowane statkiem z Turcji do Włoch (żeby ominąć najdziksze rejony Europy? :wink: ), a następnie koleją i samochodami rozwożone po Europie. Więcej nic nie wiem ;-)
-
Aha :) Czyli tak jest w istocie! To ciekawa wiadomość! No i w sumie taki scenariusz jest logiczny! Do Turcji to ja bym nie chciał nawet czołgiem teraz jechać :P
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Aha :) Czyli tak jest w istocie! To ciekawa wiadomość! No i w sumie taki scenariusz jest logiczny! Do Turcji to ja bym nie chciał nawet czołgiem teraz jechać :P
To jest jednak włoski samochód, więc powinien chociaż raz odwiedzić swoją ojczyznę :cool:
-
A ja bym się wbił do Turcji takim czołgiem jak Mercava. Była by jazda :)
-
Dziś idę ostatecznie potwierdzić moją rezerwację bo już mnie szlag trafia od tych rozkminek :D Znowu zacząłem zadawać pytania i gość zaproponował mi Tipo Tipo w kolorze Brązowy Magnetico + pakiet Style. Jednak raczej odpuszczę! 4250 zł więcej za kolor i alusy to jednak trochę bez sensu... Kolor nie jeździ a biały też ładny :)
-
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Jednak raczej odpuszczę! 4250 zł więcej za kolor i alusy to jednak trochę bez sensu... Kolor nie jeździ a biały też ładny
Pakiet style jest bardzo kuszący. Jednak nie mając nadmiaru gotówki raczej zdecydowałbym się na tech.
-
Nie. Kierownicę mi ma obszyć dobry magik za 300 zł a czujniki parkowania z wyświetlaczem założą mi w salonie za 480 zł. Bluetooth mam swój taki wpinany na osłonę słoneczną :) Ja jestem starej daty i wychowany na dwóch 126p, Cinquecento, Uno i gołych Sienie i Bravie :) Ja nie potrzebuję niepotrzebnych bajerów ;) Wychodzę z założenia że jak czegoś nie ma to się nie zepsuje :P Jako beneficjent programu 500+ nie mogę się pokazać zbyt wypasioną furą żeby mnie sąsiedzi nie powiesili ;)
-
Zapytać o cenę tech nie zaszkodzi, kierownica wygląda super no i masz sterowanie radiem, a oryginalna instalacja (czujniki parkowania) zawsze lepsza bo nie rozbebeszają wnętrza.
Namawiam Cie bo juz miesiąc mam autko i każdego elementu z pakietu tech codziennie używam.
A ten wypaśmy bluetootch na osłonę ma na pewno brzydkie przewody albo bateria krótko trzyma :tongue
-
Cytat:
Napisał
kjk
Kiedy zamawiałeś? Ile trwała podróż do Polski? Mój pojazd został zamówiony pod koniec października. Parę dni temu dostałem info, że jest już w drodze z Turcji do Włoch.
U mnie to tzw. "jest w drodze" trwało 3 tygodnie ( 18 paź - 08 list. ) .
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
MICHO
Dziś idę ostatecznie potwierdzić moją rezerwację bo już mnie szlag trafia od tych rozkminek :D Znowu zacząłem zadawać pytania i gość zaproponował mi Tipo Tipo w kolorze Brązowy Magnetico + pakiet Style. Jednak raczej odpuszczę! 4250 zł więcej za kolor i alusy to jednak trochę bez sensu... Kolor nie jeździ a biały też ładny :)
:smile: Potwierdzam , oczywiście to sprawa gustu , ale biały jest super .... a za te 4250 jedź w 2017 do Chorwacji , bo jak nie to : :pada:
-
No i stało się :D Ostateczna decyzja podjęta :D Biały! Jeszcze zimówki wydębiłem Dębica Frigo2 hehe... Generalnie jestem zadowolony albo i nawet ... szczęśliwy :P ! Auto jest w Tychach i 2 stycznia jesteśmy umówieni na oględziny i ustalenie szczegółów montażu LPG, czujników, obszycia kiery i malowania klamek. Odbiór w ferie :D
-
Cytat:
Napisał
MICHO
No i stało się :D Ostateczna decyzja podjęta :D Biały! Jeszcze zimówki wydębiłem Dębica Frigo2 hehe... Generalnie jestem zadowolony albo i nawet ... szczęśliwy :P ! Auto jest w Tychach i 2 stycznia jesteśmy umówieni na oględziny i ustalenie szczegółów montażu LPG, czujników, obszycia kiery i malowania klamek. Odbiór w ferie :D
W ramach znęcania się nad kolegą powiem, że Cytryny C-Elysee pojawiły się w dobrych cenach. Wyraźnie poniżej 50kzł można mieć 115KM, alufelgi, tempomat, a i wersje z automatyczną klimą się trafiają. :cool:
-
Są obleśne w środku i nie ufam Francuzom! Tipo to Tipo! Amen :D
W tej chwili przeglądałem oferty na C-Eyysse i głównie są to auta demonstracyjne,testowe i ekspozycyjne. Ogólnie w środku syf ....
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Są obleśne w środku i nie ufam Francuzom!
Sam przez chwilę myślałem o tym samochodzie, ale test Zachara z Autocentrum skutecznie mnie zniechęcił....
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
A jak ja bym zawierzył dealerowi z Łodzi firmie BILEX z Milionowej to zamawiając u nich auto w marcu odebrałbym auto dopiero w 2017 roku, choć jak zapewniali przy składaniu zamówienia miało być auto w czerwiec/lipiec - także ja dealerom nie wierzę już jak psom, to są zwykłe firmy prywatne, które chcą po prostu zarobić. Lepiej za wczasu zapobiegać niż później leczyć, bo może to być już kosztowne.
ufffff, przy zamawianiu samochodu Fiat - a dokładnie fabryka podaje datę produkcji. szkoda mi tego dealera z Łodzi o którym piszesz. sprzedawca, ani właściciel tego salonu nie mają żadnego wpływu na przesunięcia produkcji przez Fiata. wiesz jak trudno powiedzieć klientowi, że musi dłużej czekać? kiedy to nie Twoja <sprzedawcy> obsuwa tylko Turków?? :> trochę empatii potrzeba. samochód to nie bułka, wyprodukować się musi ;)
Pakiety dealerskie w Benefi/Compensie mają zawsze tą samą wartość. Obecnie za pakiet płacisz 1690zł bez względu na wersję wyposażenia i wartość samochodu;) chuba że miałeś szkodę <wtedy ubezp. droższe> albo masz inne polisy w tej firmie < wtedy możesz zapłacić mniej> :)
-
magda102 nie znasz mojej całej historii, dlatego tak ci szkoda biednego dealera, który dał ciała na całej linii :)
Moja historia dostępna jest w tym poście:
http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/ws...50/#post248827