Temat dotyczy tipo :)
To jest widok strony w wersji do druku
Podzielę się ostatnim wynikiem uzyskanym parę tygodni temu. Zrobiłem 2500km głównie autostrady (Czechy, Austria, Wlłochy) - spalanie wg komputera 5.8l/100km, realne 6.3l/100km (prędkości 120-135km/h). Uważam, że to bardzo przyzwoity wynik dla dopakowanego wakacyjnie auta.
W moim komputerze to chyba nawet nie ma takich wartości :smile: Ostatni wyjazd w ten weekend Warszawa-Kołobrzeg-Warszawa. 3 osoby + trochę bagażu. Autostrada A2 i A1 tempomat ustawiony 150km/h , momentami 160-170 km/h. Później drogi krajowe i wojewódzkie miejscami 50km/h , a miejscami 120 km/h. Łącznie 1150 km , średnie zużycie z kompa 8,5l/100km. SW t-jet.
U mnie spalanie w dieslu srednio wynosi po 16k km 5,7. Dużo jazdy w malym miescie wiec spalanie ok 7,5. Na trasie wychodzi ok. 5,4. Przy jezdzie plynnej 90km/h na 5 biegu spalanie 3,9. Na autostradzie przy stalej 140km/h mam ok 6. Przy 170 8,5-9. Ciekawostka ze u mnie akurat komputer zawyza spalanie ok 0,2-0,3l/100. Zawsze obliczam sobie przy dystrybutorze a potem na aplikacji i zawsze mniej wychodzi.
Trasa (60%), miasto (40%) wyliczone srednie 6.6/100km. Samo miasto -korki wyjdzie nieco ponad 8l - wyliczone.
Dziś tankowanie , samo miasto , krótkie odcinki 10 l / 100 km.... I chyba już nie będzie mniej , mam 7 tys. km przebiegu, tttm ....
Załącznik 29280
Pozdrawiam
Wszystko też zależy od kierowcy i jego techniki jazdy. Najoptymalniejsza prędkość to 100-120 dla silnika 1.4 aczkolwiek 1.6 lepiej radzi sobie po miescie
Wczoraj odebrałem tipo kombi 1.4 95km.trasa 6.9,a dzis Warszawa korki 11l
U mnie w Tipo 1.4 T-Jet SW na fabrycznym gazie w mieście pali 11-12 gazu. Na trasie 4 osoby autostrada 150-160 km/h ok 10 L /100km gazu.
Byłem w Aso i mówię że chyba to trochę przegięcie ze spalaniem w mieście 11-12.5 L gazu na co dostałem odpowiedź że oni nie mają jak wyregulować gazu który montowany był w fabryce. :|
Dzisiaj było drugie pełne tankowanie. Spalanie PB wyszło wg komputera 8.5 a wg dystrybutora 9.2. Jazda 95% miasto. Raz się wypuściłem w malutką trasę. Generalnie na pewno da radę zejść niżej gdyż przez pierwsze pół baku traktowałem go bardzo bardzo lekko. Powoli jeździłem oraz powoli przyspieszałem. Przy takiej jeździe komp pokazywał prawie 10L co mnie zszokowało. Zmieniłem podejście od razu. Na drugiej połowie baku już mu dałem mocniej po gazie zachowując max obroty w okolicach 3500 (nie przekraczając 4 tys) i spalanie od razu spadło. Mam nadzieję, że uda mi się zejść jeszcze z 1L po mieście.
Silnik 1.4 95KM - bez LPG - Tipo HB.
Mam wersję SW lounge 1,4 T-jet 120KM. W mieście niestety pali ok 10l/100 natomiast w trasie schodzę do 6,5-7,0l/100km.
Przesiadłem się z Bravo 1,6 105KM multijet na benzynę i spalanie mocno w górę, a do tego zbiornik o 8l mniejszy w TIPO niż miała Bravka. Nalotu mam 2700km...od końca maja. Sporo stoi, bo praca taka, że wyjeżdżam.
W serwisie powiedziano mi że jak montują sami gaz to mogą coś w nim regulowac/przestawiać itp a jak jest montowany fabrycznie to nie mają takiej możliwości. Mogą tylko podpiąć kompa i zaktualizować soft :/.
Z tego co Pan w servisie mi powiedział to tym wtryskiem co podaje normalnie paliwo wtryskiwany jest gaz- wiec nie da się poprzestawiać gazu bo rozregulowałoby to benzynę.
Nie wiem czy jest to możliwe, myślałem że wtrysk od gazu jest jakby osobno zawsze.
Dziś kolejny test na trasie, 4 osoby na pokładzie połowę trasy 150-160 km/h druga połowa ok 80-100 km/h i znowu to samo 11 litrów na 100 km gazu :/ omg
To daj się to wytłumaczyć jedynie tak że chodzi na tych samych mapach paliwowych co benzyna lub działa na auto adaptacji. A nie mogą nic grzebać w serwisie za bardzo bo to sterownik hybrydowy steruje benzyną jak i gazem.
Jakie masz koła wielkie? Samo tipo w kombi i gazie waży 1320 plus 4 to już jest ponad 1500 to musi wypić. A jakbyś zrobił tę trasę w obie strony po max 110 to na bank byłoby mniejsze spalanie.