To jest widok strony w wersji do druku
-
3 załącznik(i)
Zawory ściągnięte, uszczelniacze też. Głowica wstępnie przygotowana do planowania. Ktoś już tu chyba grzebał, bo dwie prowadnice są inne i nawet śruby głowicy nie były jednakowo mocno dokręcone jak odkręcałem. Uszczelniacze też ładnie wyglądały i mocno trzymały, w końcu nie dolewałem oleju przez 10tys km.
Załącznik 15926 Załącznik 15927
A tu kolektory "po lakierni" :)
Załącznik 15928
-
A zawory i gniazda dobrze wyglądają :?:
Wyczyść dobrze kanały wodne jak masz wszystko na wierzchu bo nie wyglądają zbyt dobrze.
-
a ja slyszalem ze planowanie glowicy to ostatni krok w calym procesie technologicznym odnawiania bloku itp...i samo plan..nic nie pomoze..
-
Gniazda zaworowe i same zawory są w ładnym stanie.
Cytat:
Napisał
kamilo62
samo plan..nic nie pomoze..
Owszem, bo dojdzie do tego docieranie zaworów i wymiana uszczelniaczy
-
dobrze dobrze :) tak tylko swoje 5 groszy :P
-
Będę mógł po takim remonciku zalać silnik olejem 10W40?
-
Nawet podjął bym wyzwanie 5W40, ślusarz jaki przoduje producent
-
W którym miejscu może się jeszcze coś rozszczelnić? Na uszczelniaczach wału?
-
A pierścienie będziesz ruszał :?: Jak wyglądają gładzie cylindrów :?:
-
1 załącznik(i)
Nie, pierścieni nie planuję tykać. Gładzie na moje są ok, bez rys itp. Tu jeszcze fotka tego wałka z wyrobionymi krzywkami. "Nowy" jest elegancki.
Załącznik 15951
-
O kurcze,sporo tego brakuje ale teraz będzie popierniczał :palacz:
-
2 załącznik(i)
Tu fotki gładzi i tłoków. Robi się rdzawy nalot na gładziach 2 i 3 cylindra, ale wysmarowałem je olejem silnikowym. Mam nadzieję, że puści.
Załącznik 15965 Załącznik 15966
-
4 załącznik(i)
Głowica po planowaniu i czyszczeniu. Jutro docieranie zaworów i składanie jej do kupy.
Załącznik 15970 Załącznik 15971
A tu moje graty :)
Załącznik 15972Załącznik 15973
-
Ale chlew :P.....i jak tu zlozyc pozniej wszystko do kupy w czystosci :D......ahhh.....chałturnik :P
-
Atam chlew - to się nazywa techniczny nieład :D Głowica śliczna ;)
-
Fajnie będzie jak po złożeniu spiszesz tu cały koszt tej imprezy z wyszczególnieniem poszczególnych części i prac...
-
niech swojej pracy nie liczy ale reszta to bardzo ciekawa sprawa ;) ile taka imprezka ;)
-
Cytat:
Napisał
EXTRIM
Fajnie będzie jak po złożeniu spiszesz tu cały koszt
Oczywiście, że napiszę :) Nie wiem ciągle jaki olej kupić? Góra silnika praktycznie będzie szczelna i czysta ze starego oleju. Dół - nie ma opcji ściągnąć miski olejowej. Jakieś sugestie? I potrzebuję blokady rozrządu. Ma ktoś w pożyczkę? Oczywiście nie za free !
-
co do oleju to marka czy parametry
szkoda ze przed rozbioróką nie zastosowałęs płukanki liqui moly aby własnie rozpuscic całę te złogi
ale i tak na twoim miejscu zalał bym 5w40
-
3 załącznik(i)
Blokady już załatwione, co do oleju ... powiem tak, jeździłem ostatni czas na shell helix 15W40, teraz chcę jakiś 10W40, bo zimą to ciężko było wystartować. Mogę lać bez obaw czy nie? I jeszcze mała aktualizacja ...
Załącznik 16000
Przed ...
Załącznik 16001
... i po ...
Załącznik 16002