Jak zainstalować kablek od viakena na win8? Walcze i nic mi nie wychodzi...
To jest widok strony w wersji do druku
Jak zainstalować kablek od viakena na win8? Walcze i nic mi nie wychodzi...
Dzięki, w takim razie kupię ten niebieski z wtykiem OBD2, oraz adapter z OBD2 na gniazdo Fiatowskie 3pin. Naprawdę dzięki za pomoc.
A sterowniki pod win8 masz ?
sterowniki mają być niby te same...
Witam Panów, ogólnie rzecz biorąc zapytuję Was jaki jest typ złącza w Fiacie Stilo 1.6 2006r po lifcie (to już chyba silnik konstrukcji Opla 105 koni) i czy FES razem z tym : Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji interfejsem będzie współpracować. Z góry dzięki za info
Tak obsłuży z zastrzeżeniem :
sterownik silnika Magneti Marelli IAW 5SF CF4/EOBD Injection (1.6 16V) wersja zarejestrowana
sterowniki poniżej wersja zarejestrowana i ELM
Service Interval Reset
Connect (NAV) Marelli
Instrument Panel Visteon
Body Computer Marelli
Body Computer Marelli
CAN Info
CAN Setup
Marelli climate control
Bosch XENON headlamp (left)
Bosch XENON headlamp (right)
Boot BITRON
Boot G.E. PROCOND
Driver's Door BITRON
Driver's Door G.E.
Driver's Seat LEAR
Parking Control VALEO
Passenger's Door BITRON
Passenger's Door G.E.
Passenger's Seat LEAR
Zresztą znajdź swój samochód tutaj ;Multiecuscan - Diagnostics software for Italian cars (Powered by FiatECUScan)
i zobaczysz czm i co
Witam- dokładniej mój sterownik to IAW 5SF A1.
Wydaje mi się że końcówka czyli A1 nie ma większego znaczenia, czyż nie? I najnormalniej w świecie będzie mógł mi kasować błędy Check Engine?
Wybaczcie głupie pytania, dopiero zaczynam z tym zabawę ;)
Kupując Vaga nie potrzebujesz przejściówek bo masz przełączik .
Vagiem nie obsłużysz wszystkich sterowników.
Jeżeli masz IAW 5SF to Multiecuscan w wersji zarejestowanej inna nie obsłuży
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
To drivery do ELMa nie od viakena. http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
Odnośnie Win8 jest tam informacja:
There is no official release of Windows 8, but FTDI have validated that our drivers will function correctly with the Developer Preview and the Consumer Preview of Windows 8.
Spróbować warto .
Wszystkiego się dowiedziałem :) A co do "opla" to dlatego, że gdzieś wyczytałem że stary 1.6 fiatowski został po lifcie Stilo zastąpiony silnikiem konstrukcji oplowskiej i może dlatego tak mi się przyjęło :) Co do Fiat ECU Scan to zaopatrzyłem się w "zarejestrowaną" wersję :) Pozostaje jedynie czekać na Viakena. Dzięki bardzo :)
Przepraszam ze pytam o taka pierdołe, zapewne dla wiekszosci uzytkownikow odpowiedz jest oczywista,niestety nie dla mnie a nigdzie tego nie moge znalesc.Zakupilem interfejs do mojej marejki z 98r.
INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY Fiat SCAN 2.6+ (1996-2007) (2844086056) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jako naiwny czlowiek myslalem ze bedzie tam odrazu program diagnostyczny niestety nie bylo.
I moje pytani jest takie, czy mozna gdzies znalesc w necie znalesc jakis darmowy program ktorym moglbym sprawdzic m.in. ABS i inne rzeczy?Szukalm ale nic nie udalo mi sie znalesc wszystko platne.
Bardzo prosze o pomoc i podpowiedzi a jesli jest taka mozliwosc to bardzo prosze o jakis link skad mozna cos takigo sciagnac.
I gdzie podlaczyc ten interfejs.Wiem ze gdzies po stronie pasazera pod maska ale nie wiem gdzie.
I sciagac ta wersje 1,2R1?bo pozostale sa chyba platne.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
I sciagac ta wersje 1,2R1?bo pozostale sa chyba platne.
tak, jest darmowa.
Dzikuje bardzo za pomoc.A wiesz moze gdzie musze sie podpiac?widzialem tam jakas jedna wtyczke ale nie wiem czy to ta.Dochodza do niej jakies 2 kabelki.I krokodylka z oznaczniem 12v podpina sie pod akumulator czy gdzie?(mam 98 r wiec jest to wrsja 3 pin - chyba)
Mase tez mam ale taka na wtyczce jakby i oba sa czarne.To 12v pod aku a mase wtedy gdzie?
Gdziekolwiek. Możesz do karoserii przy głównej masie.