To jest widok strony w wersji do druku
-
SW 1.4 95KM - trasa 400 km, trochę miasta, 2 dorosłych plus dziecko plus bagaże, 70% czasu z klimą, przelotowa 90-110 - realne 5,8 litra (komputer 5,2)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
W mondeo kombi po prostu wrzucałem graty zaciągałem rolete i wio... :-) teraz będę uczył się myśleć :-D
Jak to nazywam załadunkiem bagaży łopatą ;-)
-
Ja przejechalem na wakacjach 1100km w sw. 2os dorosle, dziecko i zaladowany wlacznie z opuszczonym oparciem. Rowery na dachu. Autostrada 130 a inne drogi przepisowo. 3 rowery na dachu. Komputer pokazał 7.3
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Zrobiona trasa ponad 600 km, gdzie starałem się utrzymywać około 110km/h, co dało średnią 83km/h. Wg kompa wyszło 6,2 a po zatankowaniu 6,9. Jestem rozczarowanym spalaniem, zwłaszcza tym oszukiwaniem przez komputer, żeby dobrze w testach wypadał. Niestety ale T-Jet jest daleko w tyle za konkurencją i broni się tylko swoim stosunkowo małym skomplikowaniem ułatwiającym łatwy montaż LPG. Ale ja gazu nie mam, więc....
1. A z jakiego spalania byłbyś zadowolony?
2. A mógłbyś wymienić tą konkurencję, za którą t-jet jest tak daleko?
-
Cytat:
Napisał
SeA33
Oooo widzę że kolega młodu się bawił ruskimi klockami (ew oryginalnym Tetrisem:)
-
Cytat:
Napisał
tomekbud
1. A z jakiego spalania byłbyś zadowolony?
2. A mógłbyś wymienić tą konkurencję, za którą t-jet jest tak daleko?
Ad1 Wystarczy jak by spalał tyle co pokazuje komputer.
Ad.2 Praktycznie wszystkie nowe silniki TSI, Tce, EcoBoost.
Jakby T-jet mił ze 140-150KM, to by można było przymknąć oko na te spalanie, ale w przypadku przymulonych (ekologią) 120KM już trudno tego nie zauważyć.
-
1 załącznik(i)
Panowie Qvadrat i TipoSedan tyle wlazło do bagażnika HB i jeszcze duperelki: Załącznik 33111
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Ad1 Wystarczy jak by spalał tyle co pokazuje komputer.
Ad.2 Praktycznie wszystkie nowe silniki TSI, Tce, EcoBoost.
Jakby T-jet mił ze 140-150KM, to by można było przymknąć oko na te spalanie, ale w przypadku przymulonych (ekologią) 120KM już trudno tego nie zauważyć.
Ale TSI i ecoBoost to inna konstrukcja silników
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Zrobiona trasa ponad 600 km, gdzie starałem się utrzymywać około 110km/h, co dało średnią 83km/h. Wg kompa wyszło 6,2 a po zatankowaniu 6,9. Jestem rozczarowanym spalaniem, zwłaszcza tym oszukiwaniem przez komputer, żeby dobrze w testach wypadał.
Jak ja bym miał z trasy takie zużycie , to bym ten samochód chwalił po wszystkich odpustach. Jak schodzę do 8,5l , to jestem szczęśliwy jak dziecko z nowej zabawki.
-
Ale pewnie się tak nie męczysz jadąc autostradą 110km/h. :tongue
Jak miałem diesla, to na A 140/150 nie schodziło z blatu, a spalanie i tak było mniejsze niż mam w Tipo :cool:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Szary83
Ale TSI i ecoBoost to inna konstrukcja silników
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
No właśnie pisałem, że jedyną zaletą T-jeta jest prostsza konstrukcja, która praktycznie przydatna jest jeśli ktoś chce założyć lpg.
-
Cytat:
Napisał
SeA33
tyle wlazło do bagażnika HB
Dla mnie mistrz tetrowa...
-
Cytat:
Napisał
kartonik
No właśnie pisałem, że jedyną zaletą T-jeta jest prostsza konstrukcja, która praktycznie przydatna jest jeśli ktoś chce założyć lpg.
Wszystko ma swoje wady i zalety. Wadą silników z bezpośrednim wtryskiem jest nagar na zaworach ssących. Więc jednak t-Jet nie ma tylko jednej zalety. Wszystko zależy ile chcesz trzymać auto.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Jakby T-jet mił ze 140-150KM
kiedyś były wersje t-jet 150 KM w bravo i ponoć paliły mniej od tych z 120 KM
-
Z tego co ja się orientuję (za czasów jak miałem Bravo) to T-Jety 150KM paliły jednak trochę więcej od 120KM
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
gilbert3
Wszystko ma swoje wady i zalety. Wadą silników z bezpośrednim wtryskiem jest nagar na zaworach ssących. Więc jednak t-Jet nie ma tylko jednej zalety. Wszystko zależy ile chcesz trzymać auto.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Coś tam starszą tym nagarem, ale jakoś nie ma informacji aby był z tym faktyczny problem.
-
1.4 TSI po przebiegu 150 tys. coś tam jest nagaru (tak przynajmniej zaznaczyli na "papierowym" Auto Świecie ale silnik w dobrej kondycji: Test długodystansowy Volkswagena Golfa Sportsvana 1.4 TSI - Auto Świat