Na normalnej, na obrotach biegu jałowego, plus ewentualne podbicie.
To jest widok strony w wersji do druku
A mi się podoba w Tipo jakość nagłośnienia. Aż chce się słuchać, czego nie można powiedzieć o wielu innych samochodach.
Nie spodziewałem się, że uda się z niego wyciągnąć tyle niskich tonów. Raz przewiozłem kumpla, który na co dzień jeździ Octavią RS w najwyższej wersji (z dodatkowym wytłumieniem które robił na własną rękę) i też był pozytywnie zdziwiony jakością nagłośnienia w Tipo.
Zgadzam się z kammar. Jakość nagłośnienia jest świetna
Mój bieda odtwarzacz nie odtwarza plików flac i ape. Ale konwertuję do 320kB mp3 i jakość dźwięku nieprawdopodobna. Za oknem zimno, deszcz a w środku jak w sali koncertowej, słychać każdą nutkę :)
Oczywiście boczki drzwi przesmarowane. Nic nie skrzypi i nie wibruje
Ja mam podstawowe radio 3,5' więc jeżdżę ze Spotify puszczonym po kablu przez wejście AUX i naprawdę nie można narzekać. Myślę, że większość przeciętnych użytkowników Tipo jest więcej niż zadowolona z nagłośnienia.
Także co do jakości rozmów przez system głośnomówiący (czy jak to nazwać) nie można się przyczepić. Jak ktoś do mnie dzwoni to wszystko dobrze słyszę, a i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktokolwiek z rozmówców narzekał że np. kiepsko mnie słychać.
Ja rowniez jestem zadowolony z nagłośnienia, nawet czy duzej prędkości auta bez problemu mozna sluchać volume ustawione na 12, zazwyczaj mam 15. Moze ktos poda ustawienia dzwieku w 5"? No i auto jest spoko wyciszone , przy predkosci autostradowej mozna normalnie rozmawiac, w bravo 2 bylo głośno.
Ja rowniez z naglosnienia jestem zadowolony (a mam troche skrzywienie na punkcie audio). Przed zakupem nie testowalem audio i troche sie balem czy da rade, wczesniej jezdzilem f3 z skoda surround i dodatkowymi glosnikami (opcja za doplata) i bylem mega zadowolony. W tipo przezylem szok bo standardowe audio imo gra zdecydowanie duzo duzo lepiej. No i tipo jest super wyciszone takze to sa absolutne plusy tipczana :)
Potwierdzam też nie spodziewałem się że to będzie tak fajnie grało.
A mi się podoba że bez mijania mogę włączyć przeciwmgielne
Podoba mi się prezyzja prędkościomierza. Jeśli jedziesz licznikowe 160 kmh to GPS pokazuje 159. Rewelacja! W większości aut wskazania przy tych prędkościach są zawyżone o ok 10 kmh.
U mnie licznik przekłamuje w górę o parę kilometrów, ale jest to i tak mało w porównaniu do np. Octavi II, gdzie przy licznikowych 160km/h GPS pokazuje około 145.
Norma euro 6 chyba działa. Tak wygląda wydech po roku i niecałych 10 tyś km.
Owszem, zależy od średnicy kół. W każdym aucie miałem koła o fabrycznym rozmiarze i powyżej 150 kmh każde (Mondeo,Astra, Nubira) zawyżała wskazania o min. 10 kmh. W Tipo rozwnica wynosi 1-2 kmh.