To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo SW -
Cytat:
Napisał
IT_spec
Masz na myśli sam GAP za 1800 ? Czy zwykłe oc/ac ?
OC/AC/NW bez GAPa
Potestowałem sobie dzisiaj tego tipo w kombi, bo mam go do jutra od dealera i spalanie przy szybkosci 150km pokazało raz 7.7 raz 8.2 skrzynia sześciobiegowa 1.4 t-jet 120 KM test był robiony na zasadzie reset spalania na kompie i ogień, natomiast po mieście komputer pokazywał 7,4 6,7 różnie to bywało Wrocław bez korków. Zawieszenie układ jezdny , dziury czuło się dużo mniej niż w seat leon reference 2016 seat jednak z założenia był robiony jako bardzie sportowe auto dla młodzieży w każdym razie tak mi się wydaje. Wyciszenie przy szybkości 150km już odczuwalny hałas, ale ciszej niż w leonie, auto trzymało się drogi pewnie do 170 km przy tej szybkości juz czuć było lekką podsterowność, leon wypada w tej kategorii lepiej no i spalanie też ma mniejsze, ale w leonie to silnik TSI 1.2 110KM. Przy mocnym skręcie żadnych szumów nie słyszeliśmy, ktoś wspominał o tym na forum, multimedia działaja bez zarzutu mówię o bluetoothie i radiu, GPSa nie włączałem . Ogólnie autko na duży plus jedno co mnie wkurza to zapach plastików , nie wiem jak długo on się będzie utrzymywał, ale do przyjemnych nie należy, aha i klima automatyczna strasznie silnie mrozi nie mogłem tego cholerstwa ustawic tak żeby był komfort, ale to może kwestia treningu w seacie klime strefową mam ustwioną na 20stopni i jest ok w tipo ustawiałem na 23 i było za zimno ,to tyle tak z grubsza. Następna będzie Kia ceed mam nadzieję,że uda mi się ją wyhaczyć na dobę tak jak tego tipo , czekam na info z firmy. W czwartek dłuższa przejażdżka Oplem astrą 1.4t 125 KM, ale dealer nie chce jej wypożyczyć na dobę.
-
No to jestem ciekaw czy pakiet dealerski będzie na 3 lata. Już o tym był wątek, że obiecywali na 3 lata a się okazało, że tylko na 1 rok. Pytałem o to przy zamawianiu swojego HB i powiedział mi sprzedawca, że pakiet jest na rok (na chwile obecną). Potem leci wg zniżek.
-
Gdzie sprawdzałeś podsterowność przy 170km/h? Przy takich prędkościach (i nawet o 100 mniejszych) praktycznie wszystkie auta są nadsterowne.
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
No to jestem ciekaw czy pakiet dealerski będzie na 3 lata. Już o tym był wątek, że obiecywali na 3 lata a się okazało, że tylko na 1 rok. Pytałem o to przy zamawianiu swojego HB i powiedział mi sprzedawca, że pakiet jest na rok (na chwile obecną). Potem leci wg zniżek.
Niby pakiet dealerski mają od czterech lat, ale czy będzie to na trzy lata tego na 100% nie wiedzą, więc nie jest to pewnikiem.
Cytat:
Napisał
wajkii
Gdzie sprawdzałeś podsterowność przy 170km/h? Przy takich prędkościach (i nawet o 100 mniejszych) praktycznie wszystkie auta są nadsterowne.
Jak gdzie , na obwodnicy Wrocławia :lol:
-
A co to za diler daje autko na dzień ? Jak ja byłem w salonie to na jazdę trzeba się było umawiać bo tylu chętnych było
-
Cytat:
Napisał
eleven111
A co to za diler daje autko na dzień ? Jak ja byłem w salonie to na jazdę trzeba się było umawiać bo tylu chętnych było
Zapytam go czy mogę oficjalnie podać info i wtedy napiszę Ci odpowiedź.
-
nazwy dilera mi nie trzeba, po prostu się zdziwiłem. Ale pytanie ważniejsze ty wyszedłeś z pytaniem o udostępnienie auta czy diler zaproponował takie rozwiązanie ?
-
Cytat:
Napisał
eleven111
nazwy dilera mi nie trzeba, po prostu się zdziwiłem. Ale pytanie ważniejsze ty wyszedłeś z pytaniem o udostępnienie auta czy diler zaproponował takie rozwiązanie ?
Dealer i to mi sie spodobało, profesjonalne wyjście do klienta.Mielismy jazdy próbne z dealerem dwa razy , ale ciagle nie możemy sie zdecydować , moze w ten sposób chce nas przekonac . ;-) Raczej nie jest to odosobniony przypadek , bo jeden z taksówkarzy ostatnio nam powiedział ,że tez miał taką mozliwość.
-
A może ktos wie jaka skrzynia jest montowana do Tipo kombi 1.4 t-JET 16v 120KM 6 biegów czy to jest ta fiatowska FPT C635, czy jakaś inna?
-
Nikt nic nie wie z ta skrzynią?
-
Najlepiej i raczej najszybciej zapytać bezpośrednio u producenta
Chyba będą wiedzieć jaka tam skrzynia siedzi :tongue
-
Cytat:
Napisał
Joozwa
Najlepiej i raczej najszybciej zapytać bezpośrednio u
producenta
Chyba będą wiedzieć jaka tam skrzynia siedzi :tongue
Sześć servisów obdzwonionych i nikt nic nie wie, tacy tam "fachowcy" pracują :wink:
-
Dobra mam potwierdzone ze w tych mocniejszych jednostkach jest FPT C635
-
Cytat:
Napisał
piteros333
Dobra mam potwierdzone ze w tych mocniejszych jednostkach jest FPT C635
A jaka jest ogólna opinia o tej skrzyni?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
A jaka jest ogólna opinia o tej skrzyni?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bezproblemowa