To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Nie wiem czy kupisz ten element sam. Jeśli już to będzie on sprzedawany z całym silniczkiem. O ile ramię wychylające jeszcze tak, to sam ten element już nie.
A pod pojęciem sprzęgiełko to raczej chodziło o ten element co jest do góry.
Załącznik 1720
Silniczek obracając się porusza tym elementem, a dźwigienka porusza się w takt tego "wyżłobienia".
-
ASO, szrot bądź aukcje internetowe.
-
to mnie Panowie pocieszyliscie :-( nie napisalem tego wczesniej..ale za kazdym razem jak ten silniczek sie wlacza i wylacza(slychac wtedy'cykanie') to swiatla zaczynaja mrugac-swieca slabiej i mocniej.co proponujecie w takiej sytuacji zrobic,gdzie szukac pomocy?wydaje mi sie(jak dla laika) ,ze trzeba robic z tym mozliwie szybko,bo w koncu padnie ten silniczek i zarowki moga sie przez te skoki napiecia szybciej palic,a wiadomo,ze z ich wymiana jest problem przez malo miejsca na manewry,prawda? jak to sie fachowo nazywa,ta czesc? pozdrawiam
-
odgrzewamy kotleta :) jako że climatronic w Stilo do bezawaryjnych nie należy przyszedł czas i na mnie. po każdym odpaleniu słyszę charakterystyczne, rytmiczne dźwięki z okolicy kratek nawiewu pomiędzy, którymi znajduje się przycisk świateł awaryjnych. takie cichutkie bzzzyy, bzzzyy... po podłączeniu pod kompa mam dwa błędy:
B1901 - Krytyczny - inf. zwrotna nawiewu (szyba) - niski sygnał
B1902 - Zapisany - nastawnik klap (szyba) - nieprawidłowy sygnał.
wiem, że do wymiany jest aktywator. wolałbym mieć jednak pewność, zatem co jest do wymiany i czy da się to wymienić bez ściagania deski? dzwoniłem do warsztatu, który miało kiedyś status ASO Fiat, usłyszałem koszt 700 zł za części i robociznę. szaleństwo. na allegro znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/fiat-stilo-bravo-d...407599727.html
to będzie to?
-
Bez ściąganie deski sie da ale trzeba sobie łamac kręgosłup minw dwóch miejschach. Też mam problemy z nimi ale jakoś narazie daje radę. I tam sa śrubki z łebkiem bodajże 5.5 chyba z tego co pamiętam.
-
Ściągnięcie deski to bardzo fajna robota :) Tylko czasochłonna ale jak się ma odrobinę wolnego czasu to polecam:D
-
Na pocieszenie dodam że w bravo II jest to samo czyli kiepskie dojście, padające silniczki i śrubki 5.5 :D
-
na początek napiszcie mi, który aktywator jest do wymiany, najlepiej jego symbol :)
to ten z linka, który wlepiłem wcześniej?
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
boch
na początek napiszcie mi, który aktywator jest do wymiany, najlepiej jego symbol :)
to ten z linka, który wlepiłem wcześniej?
Ja płaciłem 133 zł za Boscha bo stary był Bosch i nowy też jest, kolega mi kupił w aso w Krk.Załącznik 15572
-
1 załącznik(i)
DENSO tańszy ;) mimo wszystko potrzebuję dokładny symbol/kod części. chodzi oczywiście o aktywator klapki nawiewu na szybę.
znalazłem taki rysunek
Załącznik 15573
wynika z niego, że potrzebuję aktywator nr 2 (siłownik defroster). to jest chyba ten z linka, który wcześniej wkleiłem. nr katalogowy: 46723329. symbol Bosch: 0 132 801 313.
-
U mnie nie działał nawiew na nic bo były oba aktywatory popsute. Tak to są te z linku który podałeś / 2 takie same znajdujące się od strony kierowcy/ FIAT ePER oprócz aktywatora potrzebujesz dzwigienkę/ nr katalogowy 46723463/ bo ona się ułamała na 100procent lub ją skleić. Naprawa jest dość niewygodna ale idzie to zrobić w 15-20minut. Potrzebne są bardzo krótkie śrubokręty i chyba jeszcze torx /nie pamiętam/.
Najważniejsze by po zamontowaniu nowych elementów przeprowadzić kalibrację bo inaczej klima pourywa nowe dźwigienki czyli kluczyk na MAR i przytrzymać AUTO i MONO aż skończy odliczanie i następuje kalibracja
-
Cytat:
Napisał
Wiktor
oprócz aktywatora potrzebujesz dzwigienkę/ nr katalogowy 46723463/ bo ona się ułamała na 100procent lub ją skleić
to małe, plastikowe gó..mienko kosztuje ok. 30 zł!!!:mad:
-
Witam.Czy ktoś się orientuje przy składaniu aktywatora z końcówką312 w którą stronę ma być strzałka na potencjometrze?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Witam.Czy ktoś się orientuje przy składaniu aktywatora z końcówką312 w którą stronę ma być strzałka na potencjometrze?
-
pytanie do tych co dłubali przy aktywatorach i zamiast torx'ów mieli nietypowe śruby 5,5 - klucz płaski 6 podejdzie?
-
u mnie nigdy nie było torxów tylko klucz 5.5 , 6 jest za duża można kupić zestaw nasadek w chińskim markecie za parę złotych
-
witajcie
wymieniłem na nowe dwa aktywatory mieszające temperaturę oraz aktywator nawiewu twarz/nogi
po wymianie nie działa mi nawiew na nogi, kalibracja z poziomu panela klimatronika wykonana
w FESie błędy 1906 i 1907
cos jeszcze powinienem wykonac? jakaś kalibracja ? czy aktywator trefny ?
-
Witam jestem nowy na forum i mam problem z moim Stilo. Chodzi o to ze kiedy auto uzyska 90 stopni to wtedy z nawiewu kierowcy leci ciepłe powietrze a od strony pasażera zimne. Byłem na kompie i wyszły takie błędy!!! Serwamator klapy mieszalnika lewego, Siłownik Klapy przedniej szyby, Silnik mieszalnika lewego, Sensor klapy wentylacji stopy. Masakra wszystko popsute. I co w takiej sytuacji Panowie???
-
Stały problem w climatronikach fiata i alfy. Wystarczyło poszukać na forum. Gdzieś jest lista i umiejscowienie aktywatorów wraz z instrukcją wymiany i numerami katalogowymi części, które musisz kupić. Szykuj się na koszty rzędu ok 100 zł/aktywator. Aktywatory to po prostu silniczki/siłowniki poruszające klapami nawiewów. Do tego mogą być popękane dźwigienki, ale to już mniejsze koszty. Przeszukaj forum. Jeśli nie to, to klubfiatstilo.pl. Tylko nie zakladaj tam już kolejnego tematu o klimatroniku, bo dostaniesz cięgi od moderatorów :-P Wszystko jest w internecie i więcej Ci już nie pomożemy :-P
-
Podobno tego Siłownik Klapy przedniej szyby nie da sie wymienić bez ściągania deski!!! A to może być problem.
-
Cytat:
Napisał
HENRYK3
Podobno tego Siłownik Klapy przedniej szyby nie da sie wymienić bez ściągania deski!!!
to zależy gdzie pytałeś. jeżeli w ASO, to i owszem. serwisówka przewiduje w tym przypadku ściągnięcie deski rozdzielczej. koszt takiej imprezy dość spory. w moim przypadku zawołali 700 zł. oczywiście posiadacze Stilo twierdzą inaczej - da się wymienić wspomniany aktywator bez ściągania deski. tak jak napisał bzykol, wszystko jest w internecie ;)