drogo u Was :D
ja za 90 nabi;lem 120 z odgrzybieniem :D
z tym ze musialem kupic zaworki 2 szt = 30 zl :]
To jest widok strony w wersji do druku
drogo u Was :D
ja za 90 nabi;lem 120 z odgrzybieniem :D
z tym ze musialem kupic zaworki 2 szt = 30 zl :]
o to tanio, u mnie jest taki duży serwis Klimy, ale teraz też mam taniej po znajomości, ale to co innego ;-)
no, a najlepsze jest to ze 90zl to cena normalna :D wiadomo jak komus wchodzi >1000g środka to bedzie te 150 ale tak jak stilacz 500g to ponizej 100zl.
dokładnie bo tak sobie myślę, że coś za tanio ;-) ale, NoVi, ma zarys co i jak mniej więcej ;-)
pozdrawiam
U mnie wchodzi 720mg. Skasowali mnie 150zł. Za marker 30zł krzyczą.
szczerze myslałem że to droższy wydatek będzie.
CHyba będe musiał się udac żeby mi nabili, bo coraz gorzej chłodzi
A ile czynnika trzeba nawbić do Stila wg danych serwisowych?
coś koło 565
Jak będziesz nabijał, to na początek najpierw zassą Twój czynnik, żeby wiedzieć ile go zostało w układzie, a następnie będzie uzupełniał do pełna. Nie słyszałem, by ktoś miał całkowicie pustą klimatyzację.Cytat:
Napisał tarlaf
To idę nabijać i przyjdę jeszce powiedzieć czy mnie zmroziło.
Jak będzie nieszczelna to może być całkowicie pusta. Ale może być też tak jak było w wypadku mojego Stilona, ciśnienie w układzie było około 4 atm., ale czynnika (jak sie okazało po opróżnieniu układu) było tylko 40g, a powinno być około 500g. I instalacja też nie chciała chłodzić.Cytat:
Napisał lukq
ja miałem pustą :) odrazu zrobili próbę szczelności i okazało się że jest do wymiany oring na skraplaczu.Koledze Panowie z innego warsztatu nabili i za 2 tyg.klima przestała działać.Również miał pustą
Wy sie na mnie koledzy nie gniewajcie, ale dopiero teraz metodo gospodarczo dobiłem za pięćdziesiąt złoty 20 deka i lepiej zmraża.
Wcześniej były obiawy że: ciśnienie właściwe, ale tylko letnie powietrze i straszny syk niby że z prawy strony. Teraz chodzi, tylko ciekawe, czy nie miałem upławu czynnika.