Czyli na 100% ten przycisk nie występował w samochodach bez klimy tak?
To jest widok strony w wersji do druku
Czyli na 100% ten przycisk nie występował w samochodach bez klimy tak?
No raczej, ja takowego nie mam i czujnika temperatury i przycisku, ale miejsce na przycisk oczywiście jest.
pisałem, wyżej, że bez klimy nie będzie sterowania, bo te termometry występowały tylko z autami z klimą i trzeba dużo zmieniać, dlatego pisałem, że lepiej kup i zamontować taki ze sklepu.
lukq nie pisałeś że występują TYLKO przy klimie.. Napisałeś że występują ;) Jednocześnie pisałeś że chodzi o programowanie komputera a ma się to nijak do tego co napisał Hipo, który twierdzi, że przetwornik obsługujący ten termometr jest w centralce klimatyzacji.. Jak nie ma fizycznie układu odpowiedzialnego za to to niestety.. Swoją drogą ciekawe gdzie te kable od lusterka się schodzą - lusterko to wg. mnie jedno z lepszych miejsc na czujnik tak więc można by je po prostu wykorzystać.. Rozumiem, że sposób komunikacji z licznikiem jest nieznany i nikt nie próbował się podpiąć pod niego ze wskazaniami swojego termometru? Jak pisałem jestem elektronikiem i byłbym nawet skłonny wykonać układ bazujący na oryginalnym liczniku i termistorze w lusterku..
przepraszam, chodziło mi o centralkę od klimy.Cytat:
Napisał byrrt
Skoro lubisz bawić się elektryką, jesteś elektrykiem i chcesz mieć orginał to skontaktuj się z kimś z Twojej okolicy spr co i jak wygląda i podejmij decyzję czy warto czy nie.
Odkopię kotleta gdyż mam problem z tym termometrem, od kilku dni pokazuje po przekręceniu stacyjki Error CLI, potem gaśnie i po naciśnięciu przycisku znów to samo.. z tej diagnostyki klimatyzacji pokazał się błąd 34 czyli coś z czujnikiem zewnętrznym, nadaje się on do wymiany na termistor 10kOhm? Dodam że sprężarka klimatyzacji przestała działać lecz klime dopiero muszę posprawdzać i nabić..
W temacie mojego auta jest opisane dokładnie jaki to termistor - z jaką stałą materiałową itp..