To jest widok strony w wersji do druku
-
dokładnie kabelek parę zl najlepiej od viakena bo sprawdzone program ogólnie nie trudno zdobyć kod i aso nie potrzebne
rafi_vw2
Robiłeś to sam dotykowo, czy tylko znasz z opowieści ,bo tak trochę wygląda TO na fantastykę. Sorry
Apropo te 130 kucy w swoim to skąd wytrzasnąłeś:confused:
Pozdrawiam
-
Czy ktoś z was jest w stanie umieścić krótką instrukcję programowania kluczyka?
Gdzie dokładnie trzeba się dostać w FES-ie
Dodam tylko, że Fiat Stilo 1.9 JTD
Pozdrawiam.
-
Cofam moje powyższe pytanie bo już znalazłęm odpowiedź.
Panowie mam natomiast inne pytanie.
Jak to wgl. jest z tymi kluczykami i kodowaniem.
Od samego początku w moim Stilo nie działa pilot, czyli nie mogę otwierać auta zdalnie.
W końcu dostałem odpowiedni sprzęt, więc chciałem zaprogramować kluczyk poprzez FES-a.
Przeszedłem procedurę .... wbiłem kod z karty ... następnie FES podpowiada mi przytrzymanie przez min 3 sek któregokolwiek guzika na pilocie ... nie pokazuje żadnych błędów i operacja dobiega końca pomyślnie. Klucz oczywiście cały czas w stacyjce.
I teraz niespodzianka wychodzę z autka ... chcę zamknąć z pilota, a tu dalej to samo. Zamykanie zdalnie nie działa.
Czy taki zabieg zazwyczaj wystarcza by móc zamykać i otwierać autko z klucza?
-
u mnie poszło bez problemów ale robiłem kodowanie na 2 kluczyki tj ten bez pilota w stacyjce a drugi programowałem za pierwszym razem nie poszło dopiero za 2gim razem załapało po odłączeniu i podłączeniu akumulatora. kolego podjedz ze swoim pilotem do jakiegoś elektronika czy do dorabiacza kluczy i niech sprawdzi czy w ogóle sygnał z niego wychodzi może jest uszkodzony
-
Cytat:
kolego podjedz ze swoim pilotem do jakiegoś elektronika czy do dorabiacza kluczy i niech sprawdzi czy w ogóle sygnał z niego wychodzi może jest uszkodzony
Byłem u dorabiacza kluczy. Sprawdził jakimś urządzeniem i powiedział mi, że kluczyk jest w porządku.
Cytat:
za 2gim razem załapało po odłączeniu i podłączeniu akumulatora
Zrobię jeszcze w takim razie tak jak podpowiadasz, sprawdzę czy odłączenie akumulatora pomoże.
Dzięki za podpowiedź.
-
Jestem swiezo po zaprogramowaniu pilota via FES . Niebieski scyzoryk , 3 przyciski. Poszlo bez problemow. Uwaga tylko taka, ze po wyswietleniu komunikatu 'operation completed' (czy jakos tak) pilot nie dziala od razu . Zaczal dzialac dopiero po kilku minutach (2-5) .
Z kolei nie wiem dalej jak zaprogramowac immo. Ktos podpowie? wiem ze potrzebny nowy czip, ale co dalej?
-
Panowie gdzie w okolicy Olkusza tanio wyciągnąć fiat CODE wymagany do zaprogramowania kluczyka? Wkurza mnie brak pilota a nie posiadam karty kodowej.
-
1 załącznik(i)
Próbuje zaprogramować pilota , podaję pin ,wciskam Y , naciskam przycisk na pilocie i dalej nic się nie dzieje .
Co jest nie tak ?
Załącznik 19984
-
Się też podłączę
nie dostałem neistety karty kodowej od poprzedniego właściciela
czy jest możliwość załatwienia tej karty za mniej niż 100zł?
bo powiem szczerze, że 200zł + kodowanie późniejsze raczej nie jest warte tego otwierania z pilota.
może kod do pilota jest jakoś zapisany/zaszyfrowany inaczej na samochodzie w numerze VIN albo coś? Sprawdzał ktoś może?
-
Jest zapisany w elektronice samochodu - dobry elektronik z odpowiednią wiedzą i umiejętnościami Ci ten kod wyciągnie, ale nie sądzę aby kasował mniej jak 100..
-
Witam jest ktoś z Katowic lub okolicy kto kodował już są klucz do centralnego?
-
Dzięki za obrazek, bo już chciałem włosy z głowy rwać że jestem ślepy. Tak dla ścisłości System - Nadwozie ; ECU - Body Computer Marelli MF -zakładka jak na obrazku od "asarx"
Cytat:
Napisał
asarx
Próbuje zaprogramować pilota , podaję pin ,wciskam Y , naciskam przycisk na pilocie i dalej nic się nie dzieje .
Co jest nie tak ?
Załącznik 19984
-
witam
super forum już parę rzeczy udało mi sie rozwiązać z kluczykiem chyba też dam rade
-
Witam.
Posiadam elm 327 bluetooth i nie chce mi sie połączyć z "nadwozie" (connection failed)natomiast z silnikiem łączy się bez problemu w MES i FES-ie.
Czy potrzebuje dodatkowo jakiegoś kabelka o którym tu piszecie i co to jest za kabelek?
-
Cześć kolego
Nie wiem jak bluetooth ale ja mam na kabelek ten elm 327 STN1110 i mi się on łączy ze wszystkim bez najmniejszego problemu. Po za ABS poduszkami i wspomaganiem do nich mam adaptery dodatkowo. Ale jeśli chodzi o nadwozi bez problemu.
Więc spróbuj jeszcze, może masz coś nie tak w ustawieniach tam ma być chyba obd link bluetooth nastawione.
Więcej niestety nic ci nie doradzę. :-)
-
Witam napisze ktos ta procedure do konca ile kluczykow potrzeba do zakodowania,ja mam tylko 1 scyzoryk
-
Odkopuje temat.
Mam do samochodu scyzoryki bez pilota ale posiadam kod - czy w takiej sytuacji jest szansa na zakodowanie pilota??
-
Cytat:
Napisał
Szifo
Witam.
Posiadam elm 327 bluetooth i nie chce mi sie połączyć z "nadwozie" (connection failed)natomiast z silnikiem łączy się bez problemu w MES i FES-ie.
Czy potrzebuje dodatkowo jakiegoś kabelka o którym tu piszecie i co to jest za kabelek?
Problem rozwiązany. Okazało się, że większość elmów ma wlutowany rezystor, który niejako blokuje połączenie się z CAN (w przypadku fiatów, lancii i fordów). Wystarczyło rozebrać elma i odlutować ten rezystor i łącze się z " prawie wszystkim" :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
halogen
Witam napisze ktos ta procedure do konca ile kluczykow potrzeba do zakodowania,ja mam tylko 1 scyzoryk
Z tego co pamiętam można zakodować do 8 kluczyków. Śmiało można zakodować jeden kluczyk, gdyż po każdym kodowaniu naciska się "Y" jeżeli mamy więcej kluczyków lub "N" jeżeli nie mamy już więcej kluczyków.
-
Witam. Miałem podobnie! Meczyłem się z problemem centralnego zamka, a konkretniej zamykaniem z kluczyka chyba miesiąc. Sprawdziłem wszystko, od body komputera do centraliki razem z przewodami. Moje próby okazały się bezużyteczne więc zostało mi udanie się do ASO. Tam dowiedziałem się że nie posiadam code karty, auto mam od nowości! Porostu nie została mi wydana! Najlepsze jest to że podczas programowania na nowo kluczyka podszedł kod który zpisałem z code karty Seicenta żony. To jeszcze nic, po całym zabiegu okazało się że kluczyk nadal nie reaguje! Mechanik coś tam jeszcze próbował kombinować aż wpadł na pomysł żeby spróbować mechanicznie zakodować kluczyk. Odziwo zadziałało!!!! Nawet mechanik był zdziwiony! Koszt usługi 50 zł do kieszeni mechanIka. A co najlepsze, wiem jak to zrobić i w odróżnieniu od innych na tym forum (rybok_999) podzielę się wiedzą! Przytrzymujemy przycisk do zamykania drzwi na kluczyku (scyzoryku), wkładamy kluczyk do stacyjki cały czas trzymając przycisk, przekręcamy w pozycjie zapłon, i puszczamy przycisk, potem naciskamy otwieranie drzwi i gotowe. Wyłączamy zapłon i robimy próbę. Podobno działa to jeszcze w Alfie, Lanci i nowszych Fiatach z kluczykiem do otwierania drzwi z kluczyka. Jeżeli komuś pomogłem to się cieszę bo sam często szukam pomocy na forach!
-
Dzięki za informację. Co ciekawe podobnie robi się w Audi, tylko idzie to zrobić jednym kluczykiem który jest w stanie otworzyć drzwi. Wtedy przytrzymujemy kluczyk w zamku i naciskamy klawisz od otwierania a kluczyk się koduje.