Witam
Oscyluje
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Oscyluje
Układ wydechowy szczelny na całości?
Witam
Układ raczej sczelny, wymieniony tlumik srodkowy i koncowy oraz lacze elastyczne.
pozostało Tobie sprawdzenie szczelności instalacji gazowej. Albo możesz zrobić to sam albo podjechać do gazownika. Polega to na tym że na wszystkie miejsca łączenia jakiś części instalacji gazowej gdzie przepływa gaz nanosi się np. wodę z ludwikiem i sprawdza czy nie idą bąbelki. Jak idą to znaczy że to miejsce jest nieszczelne.
Witam
Bylem wczoraj u gazownika i doregulowal jeszcze, sprawdzil szczelnosc(OK).
Powiedzial zeby teraz zobaczyc iole bedzie palila.
(Aha co jeszcze zaobserwowalem, jak przyjechalem to podnioslem maske i w ciemnosci
widac ze lataja iskierki po przewodach zaplonowych), tylko dziwne bo niema zadnych wystrzalow na LPG i rowno pracuje.
moze to wina tych kabli , ze takie wysokie spalanie?
Pozdr
układ zapłonowy w autach zasilanych LPG powinien być w 100% sprawny. Skoro masz choinkę na Kablach Wysokiego Napięcia to przydałoby się je wymienić na nowe. Ja polecam kable Firmy NGK, jak miałem sienę z silnikiem 1.2 to po zniżkach zapłaciłem za przewody tej firmy ok 55zł. Czy może mieć wpływ na spalanie , umm może mieć . Ja na Twoim miejscu bym je wymienił na nowe i sprawdził czy spalanie spadło.
Do monowtrysku wystarczą janmory. Ja wywaliłem NGK i mam właśnie Janmor i nie narzekam.
Janmorów nigdy nie miałem ale słyszałem że są strasznie słabe i po kilku tysiącach km mogą mieć przebicia. Może to są tylko plotki a może nie. Przed wymianą Przewodów na NGK miałem kable firmy Sentech ( sprzedawane również w AD Stachura pod ich logiem) które również nie maja dobrej opinii na forach internetowych a przejechałem na nich 15tyś./km i nie miałem żadnych problemów. Jednak jakbym miał teraz benzyniaka i kupował bym KWN to tylko jakiejś dobrej firmy: NGK, BERU, BOSCH
Moje prześmigały ze mną już hmm 20tyś od zeszłej jesieni i problemów nie ma.
Witam
Wymienilem swiece na NGK, przewody na Magneti Marelli, no i niestety nic
Spalanie 12,5l/100km -TRASA ,
(Sprawdzalem po wymianie w ciemnosci czy iskierki jeszcze sa i gdzieniegdzie widac, moze trzebaby jeszcze cewke wymienic?)
Juz rece opadaja :(
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
To ja już nie wiem w co może gnębić Twoja sienę. Jak chcesz to możesz jeszcze spróbować wymienić cewki zapłonowe. Nie powinny być za drogie pewnie zapłacisz za 2 sztuki z 65 zł. jak to nie pomoże to najwyraźniej Ten typ tak ma. Skoro wymieniany był już reduktor, świece, przewody, sprawdzania była szczelność, sonda lambda pracuje poprawnie to tak jak przed chwila pisałem albo ten typ tak ma albo jeździsz do gazownika który nie potrafi dobrze wyregulować instalacji gazowej. A jakie jest spalanie na PB ? mierzyłeś ? może również jest za wysokie wtedy wina nie była by po stronie instalacji gazowej .
Nie sprawdzalem spalania na benzynie, bo trzebaby do pelna zalac a to tez spory wydatek.
Ale moze trzebaby tak zrobic, niewiem ile wchodzi do pelna w sienie 1,4
w sienie jest bak 48 litrów z czego 7 to rezerwa. Trzeba by było zalać auto kilkoma litrami PB i pojeździć na benzynie aż na stałe zapali się kontrolka rezerwy. Wtedy pojechać na stację zatankować z 10 litrów PB i jeździć aż s powrotem zapali się rezerwa. Wtedy to obliczamy sobie ile nam autko spaliło wzorem: Ilość zatankowanego paliwa podzielona przez ilość przejechanych kilometrów razy 100. (il. Pal. / il. przej.km x100)
ja tak sobie wyliczam spalanie :)
Niby tak, tylko zauwazylem ze ta kontrolka roznie sie zapala, raz wczesniej raz pozniej (obserwujac wskazowke paliwa)
A moze wystarszy tylko lpg wyregulować i bedzie gitara.
Moja poprzednie auto paliło 9l/100 lpg (siena 1.2. 75KM)
Witam
Ponownie prosze o pomoc ,jak sie ochlodzilo to spalanie wzroslo na trasie jesszcze bardziej 15l/100km.
Zastanawiam sie nad wymiana klntrolera z STAG2-l na jakis inny z mozliwoscia podpiecia pod komputer i z silniczkiem krokowym.
moze to by pomoglo.
A termostat kolega sprawdzał?? Może silnik niedogrzany i dlatego spalanie znacznie wzrasta w chłodne dni...Cytat:
Napisał przemo33
popieram, zacznij od tego, a następnie szukaj gdzie indziej przyczyny. Termostat jak wykręcisz, możesz spr w gorącej wodzie czy otwiera się maksymalnie, czy nie.Cytat:
Napisał starling
Witam
Termostat byl wymieniany na wiosne, samochod utrzymuje normalna temp. pracy podczas jazdy.