sluchajcie, jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegow Bravo 1.6? chodzi mi o umiejscowienie tego korka kontrolnego - jak sie do niego dostac?
To jest widok strony w wersji do druku
sluchajcie, jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegow Bravo 1.6? chodzi mi o umiejscowienie tego korka kontrolnego - jak sie do niego dostac?
korek, przelewowy powinien znajdować się z boku skrzyni biegów, jest tzw. przelewowy. Zakręcany na imbus.
dzieki lukq. od ktorej strony jest lepsze dojscie? mam delikatny wyciek oleju na wysokosci przedniej osi, bardziej od strony kierowcy (1/3 szerokosci auta). jaki moze byc koszt wymiany manszety?
dostać się najlepiej od kanału, przy lewym kole:) manszeta do 50 zł na pewno się zmieścisz.
jak pamiętam tam masz simering, + oring, nie pamiętam z której strony; wcale nie tak drogo, ale do skrzyni tutella oryginał, ale moze byc shell polsystetyczny, zaden hipol bo w zimie biegów nie wbijesz
wymaralem juz ten korek kontrolny/wlewu. jest od frontu na imbus w rozmiarze, ktorego akurat nie posiadam :evil: ciekawe ile tego oleju wycieklo... :roll: zanim zamowie, zapytam - to ten olej?
TUTELA ZC 75 Synth
http://allegro.pl/olej-tutela-zc-75-...579173686.html
dla pewności zmień olej, litrowy wystarczy, jeszcze zostanie; dokładnie taki jak podałes, tutela syntetyk
na pewno starczy litrowy? wlasnie wyczytalem, ze do 1.6 wchodzi ok. 2 litrow :roll:
hmm... nie chcę w bład wprowadzić, u mnie w bravie nie caly litr wszedł; i chodzi na shelu po zimie nawet ok;
sprawdzilem dzis ten wyciek. kapie spod gumowej oslony przegubu wew. czyli jednak simering. sprawdzilem tez poziom oleju. jest grubo ponizej dolnej krawedzi wlewu. jest tez troche "szlamu" wiec wielki czas na zmiane oleju.
sharp, bylem u mechanika dogadac terminy. potwierdzil - wchodzi ok. 2 litrow. jesli robiles dolewke, 1 litr mogl wystarczyc ;)
tak przy okazji tego szlamu... trzaby czyms swinstwo wyplukac przed zalaniem swiezego, co? macie jakis pomysl?
boch, możesz kupić jakiś tani olej i go wymienić.Zrobisz parę kilometrów żeby to się trochę przepłukało i znowu wymienisz na właściwy.Inaczej może być problem z wymyciem.
boch masz racje.. 2 litry jak nic :D, dziś w garażu znalazłem ten olej:p; moj błąd.. zwracam honor:D