Wszystko przetestowane interfejs spisuje się świetnie i łączy się ze wszystkim ECU/ABS/AIRBAG także jakby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam na PW :)
To jest widok strony w wersji do druku
Wszystko przetestowane interfejs spisuje się świetnie i łączy się ze wszystkim ECU/ABS/AIRBAG także jakby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam na PW :)
Co powiecie na taki zestaw? Czy do mojej Marychy będzie właściwy, czy może jest coś niepotrzebne?
będzie właściwy, paru użytkowników posiada takie zestawy i sobie chwali jak powyżej spajdi.
Uzytkownikow 105 JTD rocznik 98, na komputerze EDC15 Diesel Injections System Controler moge zapewnic ze KKL (niebieski...z przelacznikiem manualnym pinow) na 7/11 pinie + przejsciowka to wystarczajacy sprzet to calkowitej diagnostyki (nie jest to co prawda egzaminer... no ale coz..). Viaken czesto doklada jeszcze kabel oparty na ELMie (oczywiscie zestaw jest wtedy drozszy), ten przydaje sie np. w nowszych alfach (159 itp). Ja osobiscie kupilem u Viakena juz wiele kabli (poprzedni KKL, generalnie to komplet kabli do VAGA, Merca i BMW +prosty interfejs), nigdy nie zawiedli mnie jako sprzedawcy - zawsze byla pomoc z ich strony, nigdy tez nie bylo problemow z oddaniem czy wymiana sprzetu na inny (raz dostalem kabel Opelscanera ktory byl uszkodzony mechanicznie przy wtyczce usb - nie zauwazylem tego przy kupowaniu - wymienili bez problemu nastepnego dnia). O ile wiem takiego zestawu jak moj uzywa jeden z pracownikow ASO FIAT w Chrzanowie w swojej prywatnej dzialalnosci (jak nie ma dostepu do firmowego examinera).