U kumpla w Bravo 18 wentylator się załącza po wypięciu wtyki z czujnika temperatury w termostacie, więc i u Ciebie może tam coś nie łączy. Druga sprawa to wpisz w profilu jaki masz motor, wtedy łatwiej coś wyszukać.
To jest widok strony w wersji do druku
U kumpla w Bravo 18 wentylator się załącza po wypięciu wtyki z czujnika temperatury w termostacie, więc i u Ciebie może tam coś nie łączy. Druga sprawa to wpisz w profilu jaki masz motor, wtedy łatwiej coś wyszukać.
Masz albo na chłodnicy jak pisze seth albo w termostacie. Niebieski.
Juz wiem czemu akkumulator sie rozladowal: Jedna cela jest uzskodzona^^
a widzisz. i wszystko jasne a co z tym wentylatorem?? chodzi normalnie??
Tak, chodzi normalnie :)
Załącznik 2236 podłączył po prostu miernik, który się nagrzewa i obciąża akumulator symulując rozruch - wskazując jednocześni jaki prąd został w aku... wasze wypowiedzi są nie na miejscu...
tym miernikiem to ty se nie sprawdzisz ładowania wiec twój post nie wnosi nic do tematu bo to nie jest temat o tym jak sprawdzić jaka pojemność ma aku
Widzę że dogryzać to każdy potrafi... wyśmiewacie mechaników a nie wiecie o co chodzi... TYLE! koniec OT bo widzę że moderatorzy są najmądrzejsi! POZDRO
Drago ja cię nei wyśmiewam tylko zastanawia mnie jak tym miernikiem zmierzyć co ci kradnei prąd. nei mialem na celu wysmiewanie czy dogryzanie. po prosty wyjaśnij opisowo bo napisałeś ze nasze wypowiedzi nie sa na miejscu a sam nie wyjaśniełeś dokaldnie jak ma nam ten miernik wskazac zlodzieja.
seth gość we wcześniejszych postach pisał że był u mechanika i ów człowiek coś nagrzewał i sprawdzał akumulator... po czym kilku użytkowników forum napisało jakieś głupoty, które wcześniej zacytowałem... Mój post miał na celu wyjaśnienie tym "doświadczonym" mechanikom co się nagrzewało u tego mechanika! POZDRO!
zacytowałeś mnie a ja krytykowałem używanie "nagrzewania tego czegoś" po czym ty mnei skrytykowałeś więc chciałem to wyjaśnić
Kolego wykłócasz się a sam piszesz nielogicznie.. Takim miernikiem można sprawdzić tylko i wyłącznie prąd rozruchowy.. Pojemności sprawdzić się nie da bo musiałbyś go do pełna naładować i powoli rozładować. Charakterystyka akumulatorów jest na tyle płaska, że chwilowym pomiarem nie da się oszacować pojemności..
Zgadzam sie. Mamy takie urządzenia w warsztacie ,ale używamy tez jeszcze czegoś innego do pomiaru od razu wszystkich wartości aku. Mamy cyfrowe mierniki ( nie pamiętam teraz nazwy ,gdzieś mi umknęła)
Ten miernik zachowuje się jak komputer diagnostyczny do ECU w aucie "testuje" cały aku i wszystko wychodzi.