Sprawdzałeś sam McPherson, czy trzyma się sztywno?
To jest widok strony w wersji do druku
Sprawdzałeś sam McPherson, czy trzyma się sztywno?
albo to łozysko o którym pisze Luqk albo masz opony takie i dlatego tak sie dzieje
moje letnie kapcie na nierównościach też powodują lekkie pływanie auta ale są łyse i mają 205 szerokości :D
Opony ok, na dwuch kompletach opon jest to samo.
Amortyzator trzyma się sztywno.
Sprawdzałeś zbieżność po regeneracji tych wahaczy. Może masz rozbieżność? wtedy tak się właśnie auto będzie zachowywać.
Dociągnięci maglownicy luzów nie zlikwiduje. Taki zabieg ma na celu zmniejszenie luzu między listwą a zębnikiem. Listwa maglownicy najbardziej wyrabia się na środku i jeżeli na środku zmniejszysz ten luz to przy większych skrętach listwa będzie dużo ciężej chodziła. Sprawdzałeś stan jabłek, być może luzy masz właśnie tam.
Jak ściąga to pierwsze co ciśnienie w kołach a potem geometria kół..
Zbieżność co prawda ustawiałem sam, ale byłem na stacji diagnostycznej i po badaniu zarówno geometria jak i amortyzatory w porządku.
Ciśnienie też, jak mówiłem dzieje się to na dwóch różnych felgach i dwóch różnych kompletach opon, zarówno na letnich jak i na zimowych.
jesli zawieszenie masz ok to zobacz czy ci przypadkiem nie trzyma hamulec z tamtej strony. może przód albo tyl ma lekkie opory względem drugiej strony
Ale to by się objawiało skręcaniem na koleinach?
Na koleinach to i sprawne auto będzie ściągało..
Na stacji diagnostycznej mogą sprawdzić Ci tylko i wyłącznie zbieżność - pełnej geometrii kół nie zbadają!
Panowie jak po wymianie gum na wahaczach ustawić geometrię?? Przecież tam nie ma żadnej regulacji wbijamy gumę do oporu i sprawa załatwiona. Robiłem to parokrotnie i tylko raz za 1-ym razem byłem na geometrii. Gość ją zrobił kasę skasował, a potem się ze mnie pośmiał (powiedział mi to co ja na początku, geometria była OK):confused:
ja przy wymianie gum na wahaczach i sworznia nigdy nic nie ustawiam. bo to wg mnie niema sensu bo nei am się co przestawić. mi fachowiec mowil że po takich wymianach nic sie nie robi jedynie po wymianie końcówki drążka kierowniczego robi się zbieżność. tyle wiem od fachowców. ja ostatnio robiłem 2 wahacze (tuleje i sworznie) i z racji że mam znajomego na OSKP podjechałem i powiedział że jest ok. czyli jednak coś w tym jest że nic nie ma prawa się zruszyć przy takiego robocie
Teoretycznie robić geometrii w takim wypadku nie trzeba, aczkolwiek może się okazać że geometria się zmieni.. Po wymianie wahaczy też teoretycznie nie trzeba a ja wymieniłem dwa wahacze, pojechałem na OSK na przegląd techniczny to mi gość się za głowę złapał - paaaanie - rozbieżność i to jaka.. Tak więc co tu dużo gadać - na kontrole zawsze dobrze podjechać..
niby masz racje tylko teraz ciekawe czy nie miałeś rozbieżności już wcześniej. fakt faktem sprawdzić na pewno nie zaszkodzi ot tak dla własnej ciekawości
No nie sądzę bo z 3 tyg. wcześniej byłem na tym samym OSK i gość nic nie mówił a informacja o zbieżności wyświetla się jako pierwsza.. Dodam, że nic nie ściągało itp itd..
może i tak. nie będę dywagował. każdy z nas miał swoje jakieś doświadczenia choc wydaje mi się że prędzej by geometria była inna bo właściwie kolo mogłoby być dalej lub bliżej ale rożne rzeczy czasem sie dzieją
Geometrii w wielu autach nawet się nie ustawia - w bbm'ach np. nie.. Z resztą tego na OSK Ci nie stwierdzą..
zaraz zaraz jaka geometria?? co najwyżej zbieżność- jak pisaliście wcześniej jak koło może być w innym miejscu??? Robiąc geometrię OSK sprawdzają zbieżność, nie sprawdzają konta pochylenia koła i czy koła przód z tyłem jest symetrycznie z obu stron. A toto może się przestawić przy niewłaściwym zamontowaniu gum wahacza i jego montażu.
Do byrrt-a może zamontowałeś sobie wahacze od maryśki są dłuższe, ale to koło leżałoby Ci niemiłosiernie.