nie zaluje czerwonego srodka tym bardziej ze jest czerwony i na zewnatrz na prawde to nie rozprasza sam sie nad tym zastanawialem i mialem jedynie w tej kwestii jakiekolwiek watpliwosci ale nie zaluje :)
To jest widok strony w wersji do druku
nie zaluje czerwonego srodka tym bardziej ze jest czerwony i na zewnatrz na prawde to nie rozprasza sam sie nad tym zastanawialem i mialem jedynie w tej kwestii jakiekolwiek watpliwosci ale nie zaluje :)
Misiu___,U mnie wszystko jest ok.Po zatankowaniu resetuje kompa spalanie mam 7,6 ,zasięg ok.880km.Ale ostatnio wskazówka zeszła na połowę rezerwy i komputer wyświetlił żeby natychmiast tankować zrobiłem jeszcze jakieś 25km.Przy tankowaniu weszło 51L.Cytat:
Napisał Misiu___
Już wszystko jasne w Fiacie problem jest juz znany powiedziano mi ze to juz kolejny przypadek i wlasnie tak jest ze w polowie baku kaze uzupelnic paliwo w ciagu 2-3 tygodni ma byc kolejna wersja oprogramowania
btw. podobno jest to problem w silnikach 1.6 i 2.0 a silniki 1.3 nie maja takiego problemu
:)
musze przyznac że w moim 1,6 problem z kompem jest identyczny jak u kolegi misia, podawany zasieg nie ma nic wspólnego z rzeczywistością (nawet 250km przy pełnym baku), dodatkowo ciekawy jestem czy uda sie zrobic coś z ta jedynka (strasznie denerwujaca sprawa), w serwisie wymienili kompletne sprzegło ale to nic nie pomogło.
Witam
Kupiłem Fiata Doblo jakieś 1,5 miesiąca temu silnik 1,6 105K bez S&S
Przejechałem 4000 Km. Poprzednio jeżdziłem starym doblakiem.
Wiec czym się różnią te autka
Po pierwsze siedzi się niżej, bardziej jak w osobówce, mniejsza kierownica. Fotele nadal wygodne, dają rade w długich trasach. Bardzo lekko chodzi sprzęgło w porónaniu do starego modelu. Biegi bardzo krótkie jak to w ciężarówce.
Widzę, że wielu was ma problemy z jedynką, wiec muszę potwierdzić, że ten typ tak ma, ale... Po pierwsze jedynka żle wchodzi gdy auto jest zimne, potem już normalnie. Po drugie nie chce wchodzić jak auto jedzie... Wciskasz hamulec i myk nagle leciutko wskakuje. Warto sobie sprawdzić, to pewnie jakieś fabryczne zabezpieczenie.
Kolejne dwie rzeczy o jednej już napisano, czyli totalna cisza w kabinie, nie miałem przyjemności z tak cichym dizlem :)
Druga to Zawieszenie jak w osobówce, Poprzedni model to była typowa ciężarówka i jeżdzenie w drugim rzędzie siedzeń to była masakra na naszych drogach, teraz jest super, żeby się tylko nic nie psuło :/
Splalanie:
to bardzo ciekawy temat pierwszy bak 6L/100 Srednio (nie jeżdzę specjalnie dynamicznie)
Później conieco poczytałem i znalazłem w necie, że dla tego silnika najbardziej ekonomiczne jest 1200 obr. Masakra na 6 biegu daje to poniżej 70km/h. W ramach testów na bardziej wieśniackich drogach starałem się o ile to możliwe utrzymywać takie obroty. Wynik 4,2L/100 Masakra, ale jeździć się tak nie da psycha trochę siada :)
Teraz jeżdzę znów normalnie, tylko dużo wcześniej zmieniam biegi nie wbijając silnika na obroty za miastem 90-100 w mieście 60 spalanie 5,2L.
Wieć porównywalnie z najstarszym multijetem 1,3 ale za to dużo dużo więcej frajdy z jazdy i wreszcie można wyprzedzać :)
Odnośnie rezerwy, wieksza jak w starym modelu. tam było 5-6 l tutaj 8-9 co może być mylące. Komputer jak komputer Bierze ile masz paliwa, bierze średnie spalanie z ostatnich paru kilometrów i jak wynik jest mniejszy jak 50 to się drze o wache. Wystarczy przy rezerwie postać w korku albo pojechać szybko pod dużą górę, ew autostrada i 160/h i zaraz piszczy. U mnie w każdym razie działa ten wskażnik w miarę normalnie
Najbardziej mi brakuje możliwości podświetlenia tablicy podczas jazdy na światłach dziennych.
Jaby ktoś miał pytania.... pozdrawiam
Witam wszystkich
to może i ja coś naskrobie
Doblo Cargo Maxi 1,6
zrobione 13 kkm,
1 naprawa - o ile się nie mylę to przewód od turbo - akcja serwisowa
2-ga - wymieniony schowek przed siedzeniem pasażera (pekł prawy uchwyt i opadał,
a no i zgubiłem gumkę od krańcówki bocznych drzwi i się na dziurach zapalało światełko na pace.
jeśli chodzi o spalanie to staram się nie przekraczać 3 tysi nawet na 6-ce (150-160km/h )
więc jak to określił mój dobry znajomy - Jestem RZEŹNIK - a nie kierowca
wychodzi w granicah 7,8-8,2 l.
Już od kilku ładnych latek latam busami i buja się całkiem całkiem. Brakuje mi tylko automatu :lol:
Własnie ma miejsce akcja serwisowa NOWEGO Doblo wgrywaja nowy soft do kompa i pokazuje zasieg ok, co do spalania to mam je na poziomie 8,2 na pełnym baku potrafie doprowadzic do sytuacji w ktorej 2 litrowy dieselek pokazuje zasięg w granicach 980 KM :lol: ale to po mieście ... tak wyszlo ze w tym roku bardzo malo na trasach jak wracam do swojego stylu jazdy to zasięg spada od razu do 680 km :sciana: . Start & stop dziala bezbłędnie i faktcznie brakuje mi automatu... :|
Pozdrówka
Mnie wzywali na wymianę przewodu od intercoolera.Natomiast ostatnio gdy samochód stał cały dzień na deszczu zobaczyłem wodę pod dywanikiem pasażera. :red_kartka:
to jest w sumie ciekawe jedni dostaja wezwania do softu inni do intercoolera jeszcze inni do jakis wzmocnien tylnego zawieszenia to w sumie ciekawe ze nie dostajemy tego wszyscy razem... ciekawe ile wezwan serwisowych mnie ominelo kiedy mialem gwarancje na fiata Bravo hehehe
znowu jakieś pierdoły
przebieg ok 16-18kk
wymiana lusterka pasażera - czujnik zewnętrzny oszukiwał baaaardzoooo
wymiana windy koła zapasowego- nie dało wyjąc się zapasu
a no i ciekawostka - amortyzator z prawej strony zaczął walić - przesunął się z prawidłowego położenia o jakieś 20°
Witam
zacznę może od tego że poprzednio użytkowałem przez 90 kkm Peugeota Partnera 1,6 HDI
zawieszenie miękkie i ciche chodź bujało na boki w zakrętach, silnik nawet dość żwawy.
Ale po 37 kkm rozciekła się przekładnia kierownicza, tarcze po 40 kkm do wymiany i takie tam drobne awarie.
Doblo 1,6 mutlijet 105 KM Maxi CARGO
zawieszenie sztywne i głośne szczególnie przód na dziurach i poprzecznych nierównościach, ale za to dobrze trzyma się drogi i zakrętów.
Silnik dobrze zbiera się od najniższych obrotów i nie czuć "turbodziury" tylko według mnie za dużo pali 10l
może to dlatego że robię krótkie odcinki i się nie dogrzewa, bo żeby osiągnąć te obiecane wyniki to tyko pan kropelka może ;)
Wnętrze bardzo przestronne wygodne fotele z dobra regulacją, dobra widoczność w lusterkach.
Jedne z czym mam problem i jest denerwujące to pilot z centralnego zamka się dziwnie zachowuje, jak stoję z tyłu auta to muszę się ręką namachać żeby zadziałał, czasem nawet muszę podejść z boku auta i to nie ma zanaczenia czy zamykam czy otwieram.
Czasem się zdarzy ale to bardzo rzadko że załapie ok 3-5 m od auta ale to bardzo rzadko.
Baterie już wymieniałem ale nic to nie dało.
Przebieg 15500 zaczelo stukac przy kreceniu kierownica.Diagnoza po wizycie w ASO gorne lozyska amortyzatorow do wymiany przy okazji zlokalizowane stuki z tylu winna byla winda kola zapasowego.Ciekawe co dalej??? :zolta:
Potwierdzam usterkę Doblo stukania w przodzie przy kręceniu kierownicą szczególnie przy wolniejszej jeździe czyli w mieście... przebieg 7500km...
Chyba trzeba się na serwis wybrać...
[size=2][ Dodano: 2011-05-06, 20:08 ][/size]
a pytanie z innej beczki ma może ktoś do sprzedania relingi do nowego Doblo mój przyjechał bez i teraz cierpi moja dusza jak widzę taki samochód bez relingów...
salem-kosmetyka,
http://allegro.pl/chrom-aluminiowe-r...591012260.html
z tym ze to nie są oryginalne tylko pasują do doblo a mi zależny na tych fabrycznych...
Właśnie stałem się posiadaczem Doblo Cargo 1,6 multijet. Kupiłem demówkę z 2010r. z przebiegiem 3200km. Poprzednim Doblo jeździłem od 2003r. i przelatał 360tys. zobaczymy jak ten nowy się spisze.
PS. U mnie też jedynka ciężko wchodzi.
Kupiłem nowe Doblo 2010 1.6 MultiJet 105 KM
Wrażenia:
- bardzo cicho w kabinie, dosłownie jak dobrze wyciszona benzyna, jestem pod dużym wrażeniem, komfort jazdy do 130 km/h
- silnik bardzo elastyczny i dobrze zwija sie, nie mam kompleksu auta ciezarowego, lykam osobowki spokojnie
- duzo miejsca w kabinie, fotele da sie przezyc do 600 km dziennie max, pozniej boli kregoslup
- obecnie mam 30 000 km, wymienilem juz koncowki drazka i cos z akcji serwisowej
Obecnie przeglad na 30 000 i wymiana ponowna drazkow, swiatlo na pace zapala sie samo, 1 bieg wchodzi ciezko, dziwny 1-2 sekundowy spadek mocy podas jazdy, jakby problem z dostawa paliwa czy ktos mial taki problem juz ?
Witam. Mój pierwszy pościk :)
Mam pytanie dotyczące współpracy Fiata i Opla i ich wspólnego dziecka czyli nowego Doblo. Jakie części są z Fiata a co jest Opla.
Jak do tej pory na ulicach widuję jedynie Fiaty.
Moje drugie pytanie dotyczy silnika benzynowego w wersji dostawczej. czy ktoś się może wypowiedzieć na jego temat jak współpracuje z instalacją gazową i ile pali.
po 100tyś - wymiana tylnych amortyzatorów - powód - luzy na tulejach, jazda na pusto głównie oraz poduszek skrzyni biegów i silnika(3szt)
a górne mocowania amortyzatorów przód wymieniane 3x na gwarancji przy przebiegach 15tyś, 40tyś, 68tyś w ASO
dodatkowo wymiana prowadnicy drzwi bocznych - zeszła farba - pojawiła się rdza
co do wymiany górnego mocowania amortyzatorów to aso nie wymienia tylko czysci smaruje do oporu towotem i jazda
miałem służbowego Fiorino ta sama historia 15 35 60 tys po gwarancji pojechałem do swojego serwisu pokazał
zmasakrowane łożystko po wymianie problem wiecej się nie pojawił.A luzy na tulelach też występowały po 50 tys wymienili w ramach gw nowe amortyzatory .