u mnie jest cieżko w zimie szczegolnie wiec obstawiam że tam juz nic nie ma :) silnik sie poprostu meczy :)
To jest widok strony w wersji do druku
u mnie jest cieżko w zimie szczegolnie wiec obstawiam że tam juz nic nie ma :) silnik sie poprostu meczy :)
ja mam podobnie. zamykanie trwa chyba z 10 sekund, jak nie dluzej :) no ale po co otwierac szyby zima? ;) jakby nie bylo, w przyszlorocznym harmonogramie napraw prowadnice szyb znajduja sie na III miejscu.
Szyby elektryczne w BBMach niestety nie są wizytówką tej firmy ;) Zawsze przesiadając się do Peugeota mojej młodej doznaje szoku że szyby mogą tak żwawo chodzić ;) Jedną prowadnice smarowałem bez wyciągania przy okazji ściągania boczków z drzwi, 2gą nasmarowałem jak miałem ja na zewnątrz bo kupiłem auto z uszkodzonym jednym mechanizmem i wymieniałem na sprawny..
moja laska tez ma Pega i czasami jest mi wstyd ;)
Hehe nie no ja kompleksów nie mam ;) Ale szybki faktycznie chodzą tam lepiej..
jakbym mial 4 sekundy, tez bym nie mial :D
Lewa szyba chodzi trochę gorzej, nawet zdarza się że przy podnoszeniu staje czyli wyłącza ją przeciążeniówka.. Ale tak na oko na filmie nawet trwa to z 4-5 sekund..
u mnie jest tak:
kierowca 7 sek.
pasazer 9 sek.
czyli jak to mowia - szalu ni ma :D
u mnie też.i zauważyłem że zimą działa o wiele gorzej- co do otwierania szyb zimą, to dużo osób palących otwiera- ja nie palący-wiadomo po co.
Złości to zamykanie szyb ale da się przeżyć.
Bo to trzeba zrobić tak, teraz jak wymieniałem zewnętrzne klameczki, wyczyściłem ile się dało prowadnice szyb i zwykłą białą świecą natarłem prowadnice. Szybki śmigają może nie tyle szybciej ale tak jakby silniczek mniej się męczył
Świeca to wg. mnie nie najlepszy pomysł.. Tawot i jechane.
zeszlej zimy popsikalem u siebie CX-80 (teflon) te prowadnice, w ktorych poruszaja sie krawedzie szyby u gory skrzydel drzwiowych. byla lekka poprawa. takze wydaje mi sie, ze najlepszym rozwiazaniem byloby sciagniecie boczkow, przesmarowanie dolnych, wewnetrznych prowadnic oraz przesmarowanie prowadnic gornych - czym? musimy to wspolnie ustalic ;) wypadaloby tez spradzic mase, bo z tego co czytam, czesto slaba masa powoduje gorsze dzialanie mechanizmu elektrycznych szyb. nie znam sie na elektryce, wiec poprosze o opinie eksperta ;)
Zostawmy elektrykę. Masa to pojęcie względne bo jest ona albo na jednym kablu albo na 2gim, albo na obu naraz (mechanizm stoi). Tak więc masa to tylko przy centrale szyb a ta jest w środku auta.. Upierając się może gdybyśmy wymienili wszystkie przewody od szyb po akumulator to może by i lepiej szło ale przede wszystkim w BBMach są słabe prowadnice i słabe silniki. Prowadnic górnych w ogóle nie smarowałem - te uszczelki chyba nie nadają się do ciapania czegokolwiek.. Najlepszym najprostszym i chyba jedynym oczywistym smarowidłem to zwyczajnie tawot. Jeżeli ktoś chce może jakąś wazelinę techniczną(byle gęstą) czy smar grafitowy ale wg. mnie nie warto. W drzwiach nie ma wody, słońca itp.. Nawet jeżeli ten tawot zacznie sztywnieć to będzie to się działo za lata..
Ale brzegi szybek mogą być tłuste i wiecznie brudne od przyklejającego się kurzu.
A myślałem, ze tylko ja mam problem z tymi szybami :P strasznie wolno chodzą, zwłaszcza w porównaniu z żony Punto, tam zapierniczają, ze az miło ;)
Ja jak raz otworzyłem późną jesienią szybę pasażera to myślałem, że nie zamknę, szła ledwo ledwo, trzymałem przycisk jednocześnie modląc się aby silniczek lub inne ustrojstwo nie wyzionęło ducha ;)
no wlasnie, otwieranie to pol biedy, gorzej z zamykaniem. przydalby sie jakis akcelerator. byrrt, wymysl cos :)
ale zeby sie dowartosciowac...
slyszeliscie kawal-zagadke o posiadaczach Skody? nie?
stoi 3 facetow w plaszczach, po czym poznac wlasciciela Skody?
po plaszczu wpuszczonym w spodnie :)
boch - mój ojciec jeździ skodą ;) bardzo fajne autko ;)
oops. nie wiedzialem ;) taki dowcip o posiadaczach skody krazy w necie. nie moja tworczosc :)
byrrt wymyśl coś, żeby te szyby sie lepiej (szybciej) zamykały ;)