To jest widok strony w wersji do druku
-
boch jak robisz sobie wolne od jazdy a masz takie temp. za oknem [chociaż u mnie na osiedlu normą jest poniżej -20 st. o 6 rano] to zdecydowanie zalecam Ci odstawienie aku do domu. Albo przepalaj auto regularnie. Kolega z rocznym akumulatorem zrobił sobie tylko przerwę przez weekend i już w poniedziałek rano nie odpalił.
-
Cytat:
Napisał
ka_czor
zrobił sobie tylko przerwę przez weekend i już w poniedziałek rano nie odpalił.
dobrze jest przepalić a jeszcze lepiej przejechać się dłuższy odcinek jak jest możliwość.
-
Cytat:
Napisał
ka_czor
boch jak robisz sobie wolne od jazdy a masz takie temp. za oknem [chociaż u mnie na osiedlu normą jest poniżej -20 st. o 6 rano] to zdecydowanie zalecam Ci odstawienie aku do domu. Albo przepalaj auto regularnie. Kolega z rocznym akumulatorem zrobił sobie tylko przerwę przez weekend i już w poniedziałek rano nie odpalił.
no wiem, po to ten klucz ;) nie odpalałem auta od niedzieli, więc jak wsiadałem dziś do auta, to brałem pod uwagę najgorsze scenariusze. tymczasem miła niespodzianka, silnik odpalił bez najmniejszego oporu. czyli rozrusznik, akumulator i czujnik temperatury mam sprawne. to już coś ;)