chomik jest ok dużo ciekawych informacji można wykopać
To jest widok strony w wersji do druku
chomik jest ok dużo ciekawych informacji można wykopać
Witam... :( Niestety to nie pompa paliwa... sprawdziłem ją i teraz jest sprawna podaje paliwo.
z tego co czytam to wymieniles kable i swiece, a czy sprawdzales czy masz napiecie na cefce?
podpinaj pod kompa , nawet sie nie czaj; byc moze czujnik wału ci klęknął
jeśli masz inny kluczyk sprubój innym być może imo w kluczyku siedzi bo nic innego nie przychodzi mi do głowy jeśli jest iskra i paliwo
hm, ale lampka immobiliser-a (ten kluczyk pomarańczowy) gaśnie po chwili, czyli kod jest ok, a na zapasowym kluczyku ona się zawsze świeciła, ale jeździłem tak nie raz i było wszystko ok.
A czy to możliwe że znów się przestawił rozrząd a nie odczułem podczas jazdy żadnych skutków, po prostu gaszę auto a później już nie odpali ? :?:
tal ale nie wiadomo jak imo w kluczyka ja na przyklad mam jeden uszkodzony kluczyk i nim auta nie zapale
[size=2][ Dodano: 2010-01-15, 14:21 ][/size]
a jesli boisz sie o rozrząd to sprawdz znaki na kolach rozrządu i na kole pasowym jesli nie wiesz jak to zrobić udaj sie do mechanika on sprawdzi i grosze weznie od ciebie
Ani jednym ani drugim kluczykiem nie mogę odpalić.
coś wczesniej pisałeś o paliwie jak z tym jest dostaje czy nie
tak, pompa podaje paliwo, iskra jest na każdej świecy i na każdym kablu, akumulator naładowany do pełna, rozrusznik kręci, a silnik nic... (nawet próbowałem dodawać gazu przy kręceniu i też nic...) a jeśli chodzi o rozrząd, to jak ściągnę osłonę plastikową i mam pasek to te zaznaczenia na kołach jak mają być ustawione żebym wiedział że tak jest poprawnie ?
na kołach są znaki muszą one zgrywać sie ze znakami na obudowie kreski lub nacięcia nzaki na wszystkich 3 kołach muszą sie pokrywać ze znakakami na obudowie zrób szybkie foto czgoś co uwarzasz ze jest znakiem ja ci podpowiem masz na to jakieś 20 minut bo musze jechać
ZDJĘCIE ZNAKÓW NA KOŁACH ROZRZĄDU :
http://www.elementyelektroniczne2.we...pl/rozrzad.JPG
na biało zaznaczone są zaki muszą one sie pokrywać na kole pasowym wały tez muszą sie pokrywać
No to te dwa znaki na kołach wałów pokrywają się z obudową, a to koło pasowe to gdzie ? niżej gdzieś ? (tam ich jest kilka takich mniejszych) zresztą już tam mało widać i ciężki jest dostęp.
W 1.6 nie ma znaków na kołach , to co jest tak nasmarowane to możesz sobie jeszcze kilka takich znaczków domalować i ustawiać , bez blokad lepiej nie podchodzić , ktoś kto to robił jest raczej mechanizatorem a nie mechanikiem. Jeden z wałków nie ma "martwego" punktu przy ustawieniu do zdjęcia paska , i od razu po rozpięciu leci w inna pozycję.
Chyba silnik będę musiał wymienić... czy cena za silnik 1.6 16V = 1200 + 500 wymiana to rozsądna cena ? Silnik posiada książkę serwisową z udokumentowanym przebiegiem 39mil (ponoć jest z auta które zostało wykupione od angielskiej ubezpieczalni)
Co o tym myślicie ? Czy nie będzie problemu z montażem takiego silnika ?
ja za wyjecie i montaz swojego silnika zapłaciłem 500 myślę ze cena rozsądna a 39 mil to jest podejrzane to jest nie całe 100 km
Przeliczając ten przebieg dokładnie wychodzi 62 750 km
jak na 9-letni silnik to trochę mało... niby gwarancja jakaś jest, ale faktycznie
trochę to podejrzane.
[size=2][ Dodano: 2010-01-16, 14:30 ][/size]
Chodziło o 39 000 mil :lol:
do ceny jeszcze dolicz rozrząd pompa wodna i oczywiscie olej i filtr oleju i nie wiadomo jak będzie wyglądało sprzęgło
Rozrząd mam wymieniony komplet (prawie nowy po jakichś 12tys. jest teraz)
Pompa wodna dlaczego ? Sprzęgło też mam nowe, a powiedzieli mi, że potrzebne oleje filtry itp. są wliczone w cenę wymiany tj. 500zl.