czyli rozumiem że są rozbieralne? od którego zacząć?
To jest widok strony w wersji do druku
czyli rozumiem że są rozbieralne? od którego zacząć?
Dyzio-00, a ile jest przejechane kilometrów na tym parowniku bo moim zdaniem parownik będziesz miał do regeneracji.
zrobilem na nim ok. 40 tysięcy... :roll:
Dyzio-00, to nie jest dużo.Zrób jak kolega waho., napisał wyżej o elektrozaworach.I jeżeli to nie przyniesie efektu to wtedy musisz zaglądnąć do parownika.
Budowa elektrozaworu jest tak prosta jak budowa cepa. Cewka elektromagnetyczna, śruba od góry którą wykręcasz, pod nią jest sprężyna (uwaga żeby nie wystrzeliła w kosmos) i trzpień. Powyciągać wszystkie elementy i przemyć :)
[size=2][ Dodano: 2009-09-14, 21:12 ][/size]
A tak na marginesie jaki masz zbiornik i ile km na nim robisz ?
Rozebrałem zawór przemyłem i to samo a więc to będzie parownik. Dodam że wkładałem instalacje używaną tak więc nie jestem w stanie dokładnie określić ile jest zrobione na nim kilometrów. Gazu wchodzi mi około 36 litrów, wcześniej robiłem na nim ok. 400 km. w tej chwili wychodzi mi 360.
Skoro była używana to zmienia postać rzeczy.Musisz odczytać dokładny model tego parownika i kupić do niego zestaw naprawczy.Wymyć go dobrze,wymienić wszystkie elementy z zestawu i pojechać na regulację.
Kupiłem zestaw naprawczy do reduktora, rozebrałem, umyłem, złożyłem i pojechałem na komputer, sprawdzono, ustawiono i.... cyka jak szwajcarski zegarek :lol: WSZYSTKIM DZIĘKI...