Ja mam porównanie Shell, Lotos, Orlen ( tankuje zwykłą pb95) . Najlepiej wypada paliwko na Orlenie, ale w kazdym mieście może być inaczej wszystko zależy od jakości zbiorników w których magazynowane jest paliwo jak również od uczciwości sprzedawcy.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam porównanie Shell, Lotos, Orlen ( tankuje zwykłą pb95) . Najlepiej wypada paliwko na Orlenie, ale w kazdym mieście może być inaczej wszystko zależy od jakości zbiorników w których magazynowane jest paliwo jak również od uczciwości sprzedawcy.
Temat "lepszego paliwa" był poruszany m.in. w programie TOP GEAR. Przeprowadzono badania, które były jednoznaczne. Lanie droższego (lepszego) paliwa jest nieuzasadnione w przypadku samochodów o małej mocy (czytaj: poniżej 200KM). W naszych fiatach nie odczujemy ani lepszej dynamiki, ani mniejszego spalania. Wg. TOP GEAR odczuwalny wzrost mocy występuje przy mocnych, sportowych silnikach ew. w silnikach o pojemności powyżej 3L... Tak więc jeśli komuś fiacik lepiej chodzi na V-power oznacza to że paliwo, które lał do baku do tej pory było chrzczone... albo, że lepiej się czuje, gdy przepłaca za "lepsze" paliwo.
Ja leję Vervę nie dla tego, że chcę zwiększyć moc, ale dlatego, że ma m.in. dodatki czyszczące i moja Marysia ma serce 1.9 JTD z common-rail a jak wiemy one nie lubią złego paliwa.
Ja leje ultimate bo moja 2,4TD sporo mniej puszcza dymka.
witam fajnie opisujecie paliwo ale sprawdz jakiej jakosci paliwo zaleca producent .o tym nikt nie pisze a chodzi o ustawienia silnika i konstrukcje silnika miedzy innymi wypuklosc tloka lub uslawienia cisnienia we wtrysku paliwa .pzdrawiam
Na 100% paliwo o wyższej liczbie oktanowej lub cetanowej niz zaleca producent nie zaszkodzi silnikowi ( producenci podają minimalna ilosc oktanów i cetanów) im wyższa liczba oktanów w przypadku benzyny tym mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia niekontrolowanego zapłonu ( spalanie stukowe) a co do ON to im wyzsza liczba cetanowa tym szybsze i dokładniejsze spalanie. W silnikach benzynowych różnica w spalaniu moze być niezauważona natomiast w dieslach lepsze paliwo moze powodować cichszą i równiejsza pracę silnika mniejsza emisje sadzy oraz niższe zużycie paliwa.
[size=2][ Dodano: 2009-07-20, 12:08 ][/size]
właśnie bo ultimate ma wyższa liczbe cetanową ok 55 a standardowy ON ma 51 ( polska norma)Cytat:
Napisał Hipo
Zatankowałem jednak BP ULTIMATE DIESEL i po przejechaniu 250km czuję delikatną różnicę w mocy w jeździe na klimie tzn silnik wydaje mi się bardziej elastyczny. Czekam na koniec baku i ilość przejechanych kilometrów.
Owszem niektóre benzynowe silniku projektowane są pod paliwo o określonej liczbie oktanów albo przy zmianie benzyny trzeba coś "o tym poinformować silnik" np do wspomnianego wcześniej silnika FSI zalecają 98 albo V power, a w astrze F 1,4 obracało się układ scalony ale większość silników jeździ od 91 do 101 oktanów bez najmniejszego problemu.Cytat:
Napisał 109
A co powiecie na EKO lub bio diesiel :?:
Jeździłem na frytkach i wbrew temu co "fachowcy" opłacani przez kartel paliwowy mówią, nic złego z silnikiem się nie działo, wręcz bardziej miękko pracował.Cytat:
Napisał vita
Ja dzisiaj dla testu zalałem na BP ON BP Ultimate i pierwsze 3 km od stacji do domu strasznie głośno zaczął pracować ale może się ustawi do nowego paliwa. I zobaczymy jak spalanie w trasie bo czeka mnie dłuższy wyjazd.
A teraz nie jeżdzisz ? Dlaczemu :DCytat:
Napisał Hipo
witam. zgodze sie z wami i wiem o tym co piszecie bylem poprostu ciekawy waszych wypowiedzi ,ale jescze jedna sugestja dlaczego silniki pracuja lepiej na zatankowanym paliwie zatankowanym zagranica polski niz na polskim.dodam chodzi mi o paliwo o tej zamej liczbie oktanowej .pozdrawiam
Jak dla mnie to wszystkie te V-power, Ulitimate i verva to tylko pic na wodę. Ty się cieszysz że Ci silnik mniej pali jest zrywniejszy, a koncern się cieszy że udało mu się wcisnąć butelkę STP droższą o 30%. ;)
Tu chodzi o normy czytości i ich przestrzeganie jak wiadomo różnie to bywa w Polsce. Paliwo z rafinerii powinno wyjsc czyste, zanim jednak trafi do naszych baków przechodzi przez kilka różnych zbiorników( magazyn, cysterna, zbiornik na stacji). Właśnie wtedy paliwo ulega zaniczyszczeniu. Doskonały swiat wygladał by tak: z rafinerii paliwo bezposrednio nowiutka cysterna trafiało by do stacji z nowymi zbiornikami do których nie jest dolewana woda albo inny syf, zanim trafiło by do dystrybutora było by poddane analizie, wtedy dopiero do zbiorników w naszych samochodach.Cytat:
Napisał 109
No właśnie co powiecie na temat paliw np z sieci "BLISKA" BIOESTER ON. Kosztuje u nas w Oświęcimiu 2.99zł. Czy zwykłe diesle mogą na tym jeździć?
mynie1981, ja powiem tak, mój kolega ma Astre I 1,7TD i to paliwo wogóle mu nie szkodzi, a wrecz opowiada mi, ze mniej go spala i wogóle lepiej auto na nim smiga ;)
U mnie we wtorek kosztował 3,09. Jeżdżę przeważnie na tym. Obecnym samochodem zrobiłem ponad 2500 km (pierwszy tysiąc przejechałem na napędzie z Orlenu) i nie zauważyłem różnicy jeżdząc na bio.Cytat:
Napisał mynie1981
Zwykły klekot jaki siedzi w marei pracuje jak szalony, a zatankowanie zbiornika kosztuje mnie 120 zł. Dla mnie bomba. Póki nie jeżdżę samochodem z systemem common rail to paliwko bio (oczywiście z uwagi na cenę) będę wychwalał.
Nie wiem właśnie czy ja mogę. Mam Fiacika Brava 1,9 JTD z 2000r.. Czy ta wersja może jeździć na tym paliwie? Boję się trochę ale cena kusi :?
Możesz.