To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
marea 2.0 20V -
Cena sprawdzenia w ASO jest bardzo różna. Ja poszukałem i za 150zł miałem pełny przegląd łącznie z komputerem i całą ścieżką diagnostyczną. Ale w drugim ASO powiedzieli mi 450zł. W 3 troszkę dalej powiedzieli mi 300zł ale podobno w skład kontroli wchodziła endoskopia profili zamkniętych i silnika, odkręcaniem bębnów i sprawdzaniem okładzin itp.
Szczerze nie bardzo chciało mi się w to wierzyć w tak szczegółowe badania, poza tym w moim wydatku (zakup 8 letniego auta) uważałem to już za przesadę, o ile by to naprawdę zrobili.
-
Mam moją Maryśkę. Nie tą ze zdjec bo okazała sie padliną. Kupiłem też HLX też 2.0 20V ale srebrna i z 97 roku http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9161350
-
Nie omal dostawałeś spazmów nad tym autem a teraz mówisz że padlina ? a nagle się popsuło coś samo z siebie czy auto obejrzał ktoś doświadczony?
-
dziś bylem w stolicy po właśnie ta Maryśkę nad którą jak napisałeś prawie dostałem spazmów, ale jak sie okazało sprzedajacy nie powiedział o kilku istotnych szczegółach. Świeci kontrolka wtrysku, swieci kontrolka poduchy, świeci kontrolka ABS. Środek może nie bardzo tragiczny ale kubki z petami w boczkach potrafia zniechęcić. Klima dmucha ale ledwo zimne powietrze a podobno była napełniana, nie działa podnoszenie szyby tył lewy i wypada jeden z guzików od podnoszenia trzeba go w specjalistyczny sposób wciskać. Tak więc przepraszam że tak szybko sie pobudziłem ale jak to sie mówi wyszło szydło z worka. Ta którą kupiłem jest dokładnym przeciwieństwem. Dzień uważam za udany. Życzcie mi udanego obcowania z Marią
-
Powodzenia i zadowolenia z zakupu, jak sam doswiadczyłeś tego na własnej skórze, nie wszystko złoto co się świeci :)
-
Gratuluje zakupu. Dbaj o nią, Maryjki lubią jak się je głaszcze wtedy są posłuszne właścicielowi ;D Co nie Hipo?
-
Cytat:
Napisał wojo985
Co nie Hipo?
Polemizowałbym bynajmniej w moim przypadku bo jak chce coś zrobić to wiecznie z moją idzie mi jak po grudzie ;)
-
Cytat:
Napisał Hipo
jak chce coś zrobić to wiecznie z moją idzie mi jak po grudzie ;)
Bo tak to z tymi babami jest. Moja Brava też nie zawsze na wszystko pozwala po dobroci.
Gratuluje zakupu i obyś cieszył się długą i bezawaryjną eksploatacją.
-
Mnie zastanawia tylko po co kupować 2 litrówkę zakładając z góry że założy się w niej gaz...?
:?
-
Cytat:
Napisał interceptor
Mnie zastanawia tylko po co kupować 2 litrówkę zakładając z góry że założy się w niej gaz...?
:?
Żeby mieć zapas mocy pod nogą?
-
A co po się kupuje takie silniki? Aby wspierać Polski Przemysł Naftowy i Gazowy ;)
-
jak wymontować to fabryczne radio i czy one jest podłaczone złączem iso czy jakims specjalistycznym
-
Cytat:
ja wymontować to fabryczne radio i czy one jest podłaczone złączem iso czy jakims specjalistycznym
Szukaj no forum, są conajmniej dwa tematy o wyjęciu radia, radio ma normlane ISO.
-
A powiedzcie mi jeszcze co jest pod tym radiem bo nie bardzo mi sie uśmiecha zostawiać taka dziurę. czy tam jest to jakos ładnie zrobione
-
Kupujesz ramkę pod radio i wkładasz coś innego w dziure po oryginale.
-
dzięki znalazłem cos takiego http://www.bartex-caraudio.com.pl/pr...oducts_id=4188 trzeba bedzie kupić. A może mi ktos podac wymiary głośników jakie sa montowane w Maryśkach też trzeba bedzie je wymienić
[size=2][ Dodano: 2009-07-08, 20:48 ][/size]
Cos wam jeszcze napisze bo mnie to po prostu rozwala. Uwielbiam dźwięk tego silnika to nie jest normalny odgłos to taki krtaniowy gulgot podobny do dźwięku samochodów z USA. Wczoraj nawet znajomy którego wiozłem to powiedział. Ja coraz bardziej jestem zauroczony.
-
Przó elipsy ale każdy kto wymienia daje dystans i zakłada 16,5cm - pasuje bez problemu, tył w słupkach są pierdziawki 83mm.
-
Bardzo jest mi przykro ale będę zasypywał was pytaniami. Tym razem pytanie dotyczy alarmu mam z nim problem. Po uzbrojeniu nie mija kilkanaście sekund a on zaczyna wyć nic nie pomaga nie wiem co z tym zrobić może ktoś z was miał coś takiego może jakaś czujka jest walnięta w tej chwili alarm jest odłączony tym dziwnym kluczykiem. Alarm jest fabryczny Fiata mam takie dziwne breloczki z jakimiś numerkami. Może ktoś wie gdzie są umieszczone czujniki i jakie są stosowane, ja wiem tylko o dwóch w obudowie oświetlenia kabiny. Drugie pytanie dotyczy wycieraczek nie działają mi czasowe oraz pierwszy bieg działa tylko to takie manualne przetarcie i max szybkość czy to jest wina uszkodzenia przełącznika zespolonego czy coś innego jest za to odpowiedzialne.
-
Co do alarmu to fabryczny alarm dał mi się też we znaki i jest cały czas wyłączony. Nikt nie może dojśc o co chodzi. Te breloczki to najprawdopodobnie jest kod do centralki. Ja ich nie mam i jest trochę nie fajnie :/
-
a co z tymi wycieraczkam? Macie jakieś pomysły