a czy jakiś błąd typu "error cli" Ci się wyświetla? czy wszystko jest na wyświetlaczu ok, jeśli chodzi o przełącznik i wentylator to z nim według mnie wszystko ok.
To jest widok strony w wersji do druku
a czy jakiś błąd typu "error cli" Ci się wyświetla? czy wszystko jest na wyświetlaczu ok, jeśli chodzi o przełącznik i wentylator to z nim według mnie wszystko ok.
Już wcześniej dzisiaj pisałem o tym w innym temacie dot. klimatyzacji.
W układzie jest coś takiego jak presostat. To jest swojego rodzaju czujnik, gdy jest za mało czynnika lub za dużo nie pozwoli włączyć sprężarki. Więc jeżeli klimę masz nabitą na 100% dobrze i tyle już sprawdziłeś to możliwe, że ten czujnik coś szwankuje.
nie mam zadnych błedów, nawet nie mam wskaznika temperatury mam klimatyzacje manualna,
klima na 100% nabita jezdzilem sprawdzalem, pozatym jak na ktortko podlaczylem wieje zimnym powietrzem nawet w goracy dzien,
kolego miszko w ktorym miejscu jest ten presostat ( na sprężarce ? ) i czy sie go da sprawdzic ?
w jakim temacie pisales o tym przegldalem inne tamety i nic nie zauwazylem
W moim przypadku to wygląda tak:
http://sklep.climateam.pl/product_in...roducts_id/542
Czujnik ten zazwyczaj montowany jest blisko osuszacza.
tak znalazlem ten czujnik, prawdopodobnie to jego wina :( da sie go jakos sprawdzic ?
teraz jak go odkrece freon ucieknie i od nowa trzeba nabic ? czy jest tam jakis zaworek ?
Jakoś sprawdzałeś ten czujnik?
Trudno mi powiedzieć jak jest w Twojej instalacji. Wiem, że np. w VW da się ten czujnik zdemontować bez spuszczania czynnika z układu. Niestety nie jestem pewien jak w Fiatach jest. Trzeba się dopytać kogoś bardziej poinformowanego.
wszystko sprawdzone i na to wyglada ze to jest wina presostatu (czujnika cosnienia czynnika chlodzacego w ukladzie klimatyzacji)
odpiolem kostke od niego, przy wyłączonej klimie nie ma zadnych pradow w kostce, gdy klime włączam pojawia sie plus jednak czujnik nie zwiera i sygnal nie idzie dalej, gdy zmostkuje dwa piny w kostce klima zaczyna dzialac,
czyli wymiana czujnika i powinno znowu dzialac 8)
wiec zostalo teraz znalezc czujnik w dobrej cenie :roll:
ciekawy temat