To jak jest z tymi chłodnicami? Są one w bravo czy nie? U mnie patrząc z góry nic nie widać a pod auto raczej dzis nie dam rady zajrzeć.
To jest widok strony w wersji do druku
To jak jest z tymi chłodnicami? Są one w bravo czy nie? U mnie patrząc z góry nic nie widać a pod auto raczej dzis nie dam rady zajrzeć.
Fakt-bezmyślnie to napisałem.Cytat:
Napisał Hipo
Niepotrzebnie skupiamy sie na tym czy chłodnica była czy nie. Powinniśmy się skupić dlaczego masz problem z ciśnieniem oleju i czy w ogóle jest to problem z ciśnieniem.
No właśnie :)
To proponuje najprostsze a zarazem dające 100% pewność rozwiazanie, podpiąć manometr zamiast czujnika ciśnienia oleju i wszystko się zaraz wyjaśni czy czujnik siada czy ciśnienie leci.Cytat:
Napisał grunz
ja też bym postawił na czujnikCytat:
Napisał wojo985
Witam. Miałem podobną sytuację w poprzednim fiacie jak wracałem z nad morza. Objawy były identyczne jak u ciebie silnik pracował dobrze nic nie uciekało a kontrolka się zapaliła od oleju na biegu jałowym. Po przygazowaniu na wyższe obroty gasła. Sprawdziłem poziom oleju i był poziom prawidłowy. Zauważyłem tylko że czujnik ciśnienia oleju się poci i trochę jakby z niego kapie. Później podczas jazdy kontrolka już się nie zapalała. Wymieniłem czujnik i wszystko wróciło do normy.
Proponowałbym najpierw czujnik wymienić tak jak napisali Koledzy wcześniej. Pozdrawiam
Heh.
Takie posty polepszają mi humor. Czujnik juz kupiłem ale wymienię go jutro.
Zobaczymy co sie będzie działo.
[size=2][ Dodano: 2009-02-24, 14:28 ][/size]
Wymieniłem czujnik i wszystko się wyjaśniło. To on był moim problemem. dodatkowo jeszcze wymieniłem olej i filtry bo za chwilę i tak byłby na nie czas. Autko znowu cieszy.
Wszystkim bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Witam
Mam podobny problem przeczytałem wasze posty kupiłem czujnik tylko mam małe pytanie w którym miejscu się on znajduje??
Dzięki za przyszłą odpowiedz:D:D:D
P.S fajnie jakby ktos zdjecie wysłał
Czujnik ten jest z przodu silnika.
Patrząc z góry pod korkiem wlewu oleju.
...czyli z boku silnika :)
No w sumie tak bo przód silnika to miejsce gdzie jest rozrząd...
Czyli czujnik znajduje się na bloku silnika od strony chłodnicy :P
Jak zwał tak zwał ale był pod wlewem oleju;). I pomogło to najważniej
Dzięki i pozdrawiam