a moze jest taka mozliwosc ze mam pokrywe od innego bravo... bo jezdzilem hgt kolegi i moje sie lepiej zbiera i czuc róznice w mocy:) jego ma 147 koni.. i powaznie czuc róznice..
To jest widok strony w wersji do druku
a moze jest taka mozliwosc ze mam pokrywe od innego bravo... bo jezdzilem hgt kolegi i moje sie lepiej zbiera i czuc róznice w mocy:) jego ma 147 koni.. i powaznie czuc róznice..
Hmmm, moze kolega ma juz silnik w nie najleprzej kondycji, bo te 8KM to chyba az tak wielkiej róznicy by czuc nie było, poza tym za przyspieszenie bardziej odpowiada moment obrotowy a nie moc, moc odpowiada za maksymalną predkosc :PCytat:
Napisał bigining
Chyba ze sie myle to mnie poprawcie ;)
VIS to nic innego jak zmienna długość kanałów dolotowych i ma za zadanie spłaszczyć przebieg momentu stąd może różnica w odczuciach z jazdy. Z drugiej strony prędzej powiedziałbym że o różnicach decyduje raczej stan techniczny silnika niż te 8KM i VIS ;)Cytat:
Napisał egon
Co to tego co jest w dowodzie to w wydziale komunikacji sami to podajemy więc możemy podać wiele. Po numerze vin to jak ktoś ma edke to może Ci sprawdzić albo zadzwoń/podjedz do ASO i tam Ci wszystko powiedzą.
Różnica w "zbieraniu się" może być podhodowana wieloma czynnikami od opon, łożysk, przegubów, przez układ wydechowy do silnika, przy czym nawet rodzaj i jakość oleju w nieznacznym stopniu wpływają na moc silnika. Do tego nie ma co ukrywać silniki są różne i jeden lepiej wyszedł fabryce drugi gorzej, i często 2 nowe auta z tym samym silnikiem, będą inaczej przyśpieszać. Nie mówiąc już o autach ponad 10letnich, gdzie duży wpływ na osiągi silnika ma przeszłość samochodu.
w ponedzialek przyjdzie mi sonda takze ja zaloze... panowie dzisiaj zaówazylem ze jezeli rozkrece slinik na maxa czyli do odciencia to wtedy kontrolka wtrysków sie wylancza.. ta czerwona marchewka.. co o tym sadzicie???????
Ja sądze o tym że bez sensu jest katować silnik skoro jest jakaś usterka.Cytat:
Napisał bigining
ok wyszlo tak ze kumpel mial czas i wskoczylem na kanal i zmieniem sonde.... pierwsze wrazenie jest takie ze autko chyba dynamiczniej sie zbiera..i równiej pracuje..... z tym ze kontrolka od wtrysku sie dalej siweci... aha i auto ma wiekszego kopa..
A którą sondę kupiłeś?
a kupilem orginalna sonde do hgt zciagnienta z anglika... uzywana ale kupilem ja za pare groszy.... i mysle ze dziala poprawnie.. to znaczy mam taka nadzieje... ale naprawde auto ma sakramenckiego kopa...
przedtem na dwujce 90 max i zmiana biegów a teraz lekko do 110 poleci.. polecial by szybciej ale nie chce go zarznac.. ale teraz jest o niebo lepiej.. dzisiaj lecialem sobie 220.. i jeszcze sie rozkrecal:) ehehhehe
martwi mnie tylko wibracja,wydaje mi sie ze nie mam dobrze wywazonych felg:/ a dokladniej ze z oponami jest cos nie tak:( bo czuje wibracje przy duzych predkosciach:( i przenosi mi je na kierownice..
:redkartka:Cytat:
Napisał bigining
Z tego co mi wiadomo to od Krakowa w naszą strone to nie ma żadnej drogi nadającej się do jazdy z takimi predkościami :roll:
a jest... od strony Jasla do Pilzna... jest prosty odcinek,gdzie chlopaki szaleja tylko musi byc pusto a zadko kiedy tak jest. wiadome, sa koleiny ale da sie tyle pociagnac:) mój znajomy eskortem tam mial 200 i audi a 3 cos ponad 200. a ta jazda tam wyglada tak ze do 200 i zwalniasz :D hehhe bo to jest krótki odcinek..
da się da gdziekolwiek do 200 rozpedzić hm ja na czasie w swoim hgt też sonde zmieniam bo mi błąd wskakuje cały czas, mamnadzieje że też będzie lepiej jechało
Teraz to kotleta zimnego odgrzales
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
Oj czerstwy kotlet - taki 2 letni :P
Mi na trzy letni wygląda
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
wujek google mi temat podpowiedział a że na forum było:D
dobra to jak kolega odgrzebał to ja cos napisze w swojej sprawie. Wydaje mi sie ze siedzi u mnie sonda, poniewaz pali po 15l na 100km zaczoł niedawno tak palić w sobote moze krokowy wyczyszcze. jak tą sonde 4 przewodową moge sprawdzic i ile w 1,4 powninno byc rezystancji na zimnej sondzie ?
Żadnej rezystancji, możesz na białych kablach (albo szarych - dwa takie same). sprawdzić rezystancję grzałki ale samej sondy w ten sposób nie sprawdzisz - tylko podczas pracy silnika na nagrzanym silniku napięcie 0-1V na wyjściu..
u mnie na fesie pokazuje błąd a spalanie hmm no pali mi średnio 12 więc nie jest zle sonda od samego początku mi wyskakiwała, a teraz nie mam już katalizatora a skoro ma to żle wpływac na dynamike silnika to chce poprostu zmienić ja bo nie lubie niedociągniec w moim aucie:D