To jest widok strony w wersji do druku
-
Dla mnie jest różnica między spalinami, a oparami, zwłaszcza na zimnym silniku. A nigdy jeszcze mnie olej nie obryzgał jak odkręcałem wlew oleju na pracującym silniku, owszem trzeba to robić ostrożnie i uważnie ale nie powinno się nic stać.
Jeżeli idą spaliny górą to coś się dzieje z głowicą i będzie to skazywać, że niekoniecznie problem jest jakiś czujnik.
Brat miałem tak firmie. W służbowej pandzie (nie jego[nawiasem mówiąc nie wiem jak można tak zajechać auto, nieważne że służbowe]) 1,2 lpg, przy 120tys przestała jeździć na gazie, przy 137tys poszło chłodnica, po wymianie auto nie odpalało albo strasznie się dusiło, kaszlało, i w końcu gasło. Po odkręceniu wlewu oleju waliło spalinami aż milo. W fiacie powiedzieli, że jeden popychacz się złamał i że od 40tys nie było regulacji luzów na zaworach.
-
Cytat:
Napisał szela
Dla mnie jest różnica między spalinami, a oparami, zwłaszcza na zimnym silniku.
Ty to rozpoznasz ale czy taki kolega który ma średnie pojęcie o mechanice to chyba nie bardzo. To jest własnie ból pomagania przez internet że samemu nie da się zobaczyć.
-
spoko chłopaki raz już miałem tak korek odkręcony i spalin nie wyczułem.
natomiast co do mechaniki to laikiem nie jestem, a jakieś tam podstawowe pojęcie mam, jednak o wiele częściej grzebię w silnikach motocyklowych.
-
Witam. Znalazłem czas na wymianę czujnika ale niestety po wymianie czujnika bez zmian nadal są te same objawy. Powiedzcie co to może być jeśli nie ten czujnik płynu chłodniczego? przy wymianie czujnika spostrzegłem obok wkręcony jeszcze jeden jakiś czujnik z podpiętym jednym przewodem od czego jest ten czujnik?
-
Cytat:
Napisał fluo
przy wymianie czujnika spostrzegłem obok wkręcony jeszcze jeden jakiś czujnik z podpiętym jednym przewodem od czego jest ten czujnik?
Ten z jednym przewodem jest od wskaźnika temperatury w liczniku.
-
no i w pewnym sensie problem rozwiązał się sam :( a mianowicie zawór obróciło i spotkał się z tłokiem robiąc w nim dziurę :cry: :/ więc nie pozostaje mi teraz nic innego jak szukać innego silnika
-
uuuuuu..... boli jakbys nie mógł znaleść silnika to daj znać, zapytam kumpla który przywozi z włoch częsci do fiatów itp.
-
ok, to zapytaj się tego swojego kumpla o silnik, ewentualnie części, takie jak tłok, korbowód głowica.
temat na tyle pilny, że wolne mam do 6 stycznia i do tego czasu chciał bym to ponaprawiać, bo inaczej nie będę miał czym do pracy dojeżdżać :(
-
Ja mogę załatwić kompletną 1,4 za 1000zł ale dopiero po nowym roku, głowice też dopiero po nowym roku także chyba niestety nie pomogę.
-
Kumpel silnik będzie miał dopiero pod koniec stycznia.... :/
Gdybyś nie znalazł do tego czasu to daj znać.
-
Szela podaj namiary do Ciebie na PW to pogadamy, lepsze po nowym roku niż na koniec stycznia, bo tak przeglądam i szukam to te silniki co już widziałem to masakra i nie wiadomo kiedy tak samo skończą jak mój. Ewentualnie mozę udało by się załatwić części o których wyżej wspomniałem, bo w zasadzie po co mi blok wał itp, bo to wszytko umnie bardzo dobre.
-
A 1,6 16V nie będzie czasem pasował plug&play na mocowania i do skrzyni ?
-
Cytat:
Napisał Hipo
A 1,6 16V nie będzie czasem pasował plug&play na mocowania i do skrzyni ?
Niestety nie, cały napęd jest do zmiany i trochę pierdół, np. chłodnica itp.
-
To bida. A pytam bo w zeszłym tygodniu chłopaku u mnie rozpruwali 1,6 ale na automacie z UK i motor całkiem ładnie tam się prezentował.