U mnie niestety auto nie odpala czyli immo działa
To jest widok strony w wersji do druku
U mnie niestety auto nie odpala czyli immo działa
Miałem dokładnie to samo jak akumulator padał, silnik zapalał ale code świeciło, po zmianie aku wszystko wróciło do normy.Cytat:
Napisał Gardziel
kurcze akumulator nawet roku nie ma :(
Którego kluczyka używasz???? Jeśli posiadasz oryginalny zestaw kluczyków to jeden jest cały czerwony lub z kreską czerwoną, jest to kluczyk awaryjny, ciągłe używanie tego kluczyka może powodować najpierw problemy z immobilizerem a później całkowite jego rozkodowanie. Jeśli nawet w przeszłości ktoś używał tego kluczyka przez dłuższy okres to teraz możesz mieć problemy z immobilizerem. Po prostu jest on trochę w inny sposób kodowany niż standardowy kluczyk.
[size=2][ Dodano: 2008-11-09, 02:06 ][/size]
Co do restetu kompa to mysle ze kolega mial na mysli reset komputera pokladowego i to faktycznie moze pomuc (niezależnie czy to benzynka czy diesel) ponadto jeśli odepniecie immobiljzer, a jest to zwykłe TD a nie JTD, to również macie zgłowy problem odcięcia dopływu paliwa o dużo gorszej jakości, bo niewiem czy wiecie ale ten immobilajzer jest połączony z pompom wtryskową i w przypadku kiedy nalejemy jekieś "gnojówki" na nieznanej stacji a jednocześnie spadnie tmep. np. -10 to immobilajzer odetnie nam dopływ takiego paliwa w którym występuje parafina, nie zatrzymana przez filtr paliwa. W tedy czeka nas czyszczenie całego układu lub odpięcie immobilazera.