Wręcz przeciwnie. Palnik pobiera 35W a żarówka H1 55W więc jakim cudem ma się bardziej nagrzać ? :DCytat:
Napisał MichaelloEs
To jest widok strony w wersji do druku
Wręcz przeciwnie. Palnik pobiera 35W a żarówka H1 55W więc jakim cudem ma się bardziej nagrzać ? :DCytat:
Napisał MichaelloEs
ksenon tylko na wzbudzeniu pobiera sużo energii, w trakcie pracy większa część energii przekształcona jest na światło niż w tradycyjnych żarówkach i temperatura żarnika jest o około 3-do 40% niższa niż tradycyjnej żarówki :)
A co na to drogowka?? nie czepiaja sie?? auta jadace z przeciwka nie mrugaja swiatlami myslac ze ma sie wlaczone dlugie swiatla??:> Ja jakos sceptycznie podchodze do tego tematu pomimo ze mam dobry podklad aby założyc ksenony.
a drogowka na to jak na lato, nic Ci nie moze zrobic bo to nie sa jakies dodatkowe diodowe lampki na spriskiwaczach czy jakies bzdety tylko normalne oswietlenie drogi. Moze sie do Ciebie przyczepic drogowka ale np niemiecka jak nie bedziesz mial spryskiwaczy na lampy posiadajac ksenon
Ja mam ksenonki 8000K u siebie u jak narazie nikt sie nie czepiał,nikt mi nie świecił ze coś nie tak,a przeglad też spokojnie przeszedłem ,wiec możesz zakładac spokojnie :)Cytat:
Napisał raper1987
Bo jak masz spryski, soczewki i dobrze ustawione lampy to nie ma prawda Ci zakwestionować tego rozdzaju oświetlenia. Wystarczy przeczytać dokładnie to co pisze w ustawie i odpowiednich rozporządzeniach. Tylko ktoś kto nie zna szczegółowo przepisów będzie Ci wmawiał że nie wolno montować ksenonów itp itdCytat:
Napisał Toma$z
Spryskiwaczy nie mam,a soczewki są dokładnie ustawione.A co do samej ustawy to jest tam wiele nie ścisłości.
Raczej nie ma tam nieścisłości, po prostu zapis jest taki ze dotyczy nowych aut .....Cytat:
Napisał Toma$z
Jak narazie mam w swoim samochodzie lampy zwykłe DJauto, dziadostwo aż patrzy prosto mówiąc. Świeci to jak chce tj, pisalismy wyzej. Troche chce poprawić siebie wczesniej. OTóż teraz mam w nich regulacje elektr. góra dół tylko od srodka z kabiny (gdy auto obciazone - do tego celu ) Jezeli same światła chce ustawic to juz trzeba pod maske zajrzeć i krecic. Z związku z tym przymierzajac sie do zakupu soczewek oczywiscie teraz juz tylko i wyłacznie Valeo musze patrzeć na to zeby tez były regulowane manualnie czy to wszystkie sa tak jakby pół automaty jak ja mam???? Czy sa tez takie które wogole wszystko automatycznie działa??
Skracałeś trzpienie od silniczków ?? Też mam soczewki DJauto i nie nażekam, po skróceniu trzpieni silniczka regulacji o 0,5 cm wszystko działa prawidłowo.Cytat:
Napisał MichaelloEs
Regulacji świateł dokonuje się pokrętłami na reflektorze a regulacja elektryczna służy tylko do regulowania wyskości świecenia w zależności od obciążenia. Nie ważne jakiej marki masz lampe, zasada działania taka sama.Cytat:
Napisał MichaelloEs
Nie skrócone trzpienie jak mówicie silniczków to moze byc objaw ze nie umie do konca świateł wyregulować?? To znaczy, że chce jeszcze podnieść światło a juz nie idzie, koniec pokretła, skonczyło sie:) Tak to najlepiej ujmne:)????
Jezeli tak to jak to zrobic? wyjac klosze i gdzie co uciac, prosze o sprecyzowane odpowiedzi bo jeszcze nigdy sie z tym nie bawiłem a nie chce czegos innego odciac:)????
BOB96 ja nie mam soczewek tylko zwykłe, do soczewek dopiero sie przykładam:)
Mówisz jestes zadowolony z DJauto, ja niewiem... wydaje mi sie, ze poczekanie na dobra oferte cenową i kupienie uzywki Valeo nie bedzie pomyłka.
Sorry za lamerskie pytanie, ale dlaczego do ksenonów muszą być spryskiwacze?Cytat:
Napisał Hipo
Ponieważ nawet najmniejsze zabrudzenia mogą zmienić kąt padania światła na drogę i przez to mogą oślepiać kierowców jadących z przeciwka a także zmniejszyć widoczność.Cytat:
Napisał Chris
Dobrze jakby ktoś jeszcze odpowiedział na to pytanie moje wyżej:)
Dokładnie tak jest w szkiełkach DJAuto.Cytat:
Napisał MichaelloEs
Jak Ci kolega napisał powyżej, tyle że to taki pic na wode bo jak ubrudzisz szkło i nie zmyjesz odrazu na mokro to zaschnie a wtedy spryskiwacz może sie pryskać do usranej śmierci i nic to nie pomoże.Cytat:
Sorry za lamerskie pytanie, ale dlaczego do ksenonów muszą być spryskiwacze?