To jest widok strony w wersji do druku
-
Poduszka może wystrzelić gdy dojdzie np. do jakiegoś zwarcia, przepięcia. Więc przy demontażu należy uważać, aby nie zrobić nigdzie jakiegoś małęgo zwarcia.
Tak raczej poduszka sama z siebie nie wystrzelic, chyba, że uderzymy w miejsce w którym są czujki.
Kiedyś w Fordach już nie pamiętam jakich takie czujniki były w progach. Po najechaniu, lekki uderzeniu w próg (np. w wyboistym terenie) następowało wystrzelenie poduszek. Co prawda nie umię tego w 100% potwierdzić, bo jest to zasłyszane od kogoś.
-
elipat, jak będziesz robić, to dawaj foty, to się manuala zrobi :)
Cytat:
Napisał miszko
Poduszka może wystrzelić gdy dojdzie np. do jakiegoś zwarcia, przepięcia. Więc przy demontażu należy uważać, aby nie zrobić nigdzie jakiegoś małęgo zwarcia.
należy zwrócić uwagę na to, że w poduszce występuje silny ładunek wybuchowy
Cytat:
Napisał elipat
jescze nie próbowałam...i podobno trzeba bardzo uważać jak jest poduszka, żeby nie wystrzeliła :-)..
Cytat:
Napisał miszko
Tak raczej poduszka sama z siebie nie wystrzelic, chyba, że uderzymy w miejsce w którym są czujki.
poduszki mają jeden czujnik bezwładnościowy (mowa o tych w bbm'ach) umieszczony centralnie.
Akumulator należy odłączyć, odczekać 15 minut przed zdjęciem kiery! odłączyć poduszkę od taśmy i ją wyjąć. dopiero wtedy możemy zdjąć kiermanę.
Cytat:
Napisał elipat
chociaż tego pewna nie jestem czy we wszystkich przypadkach, bo u mnie zaraz alarm się włącza.
a co ma piernik do wiatraka? wyłączasz specjalnym kluczykiem alarm, odłączasz akus i po krzyku. ewentualnie wyłączyć alarm można (w niektórych centralkach) po odłączeniu akusa, jak zaczyna wyć to wciskasz pilota i alarm się wyłącza.