To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
czech22
Ten seperatorr, można wyczyścić. Już chyba z 5 razy go czyściłem.
Zatem tylko gratulować, że otworzyłeś 5 razy bez połamania (może w tym od T-Jet da się), bo w tym od MultiAir ciężka sprawa - twardy plastik, przy próbie przepchnięcia zatrzasków pęka dekielek, raz robiłem, spodziewałem się tego po lekturze w internetach, więc miałem drugi nowy na boku - przy okazji rozrządu - swoją drogą był czysty.
Zazwyczaj przy masełku pierwsze co, to trzeba sprawdzić podczas jazdy jak termostat śmiga, sprawdzając parametry w MES, bo wskaźnik temperatury w zegarach będzie stał na połowie (czyli 70stC), a płyn chłodniczy będzie miał dokładnie tyle samo i nie będzie szło wyżej, a olej będzie miał za niską temperaturę - w moim tak było, po wymianie trzyma 78-82stC (T-Jet i MultiAir mają termostaty na 80stC:!:).
-
Do wyjęcia odmy trzeba odpiąć 2 wężyki, jeden z tyłu a drugi z przodu i odkręcić śruby? Czy coś jeszcze jest podłączone co należy odłączyć?
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Do wyjęcia odmy trzeba odpiąć 2 wężyki, jeden z tyłu a drugi z przodu i odkręcić śruby? Czy coś jeszcze jest podłączone co należy odłączyć?
Nic więcej, króciec od dołu wchodzi w otwór w pokrywie zaworów.
-
Dodam jeszcze, żeby robić to bez siły. Może pęknąć przy połączeniu przewodów.