To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Ty to sprawdzałeś czy tylko posilkujesz się informacją od pracownika ASO? :)
Nie pracownik ASO, tylko technik z centrali Fiata. Pracownicy ASO albo maja bujną wyobraźnię, albo wyobraźni nie mają w ogóle. ;)
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Jak będziesz w Łodzi może kiedyś, to chętnie bym się spotkał i sprawdzimy czy twoje tipo ma SGW :)
I pozwolę sobie tak zrobić jeśli będzie okazja. Jeśli potwierdzisz swoją rację, to znaczy, że ci najmądrzejsi z mądrych z centrali Fiata też są deb... no tymi, wiesz. ;)
-
marx30 ale to nie jest VCDS sprawdź sobie na necie ile kosztuje oryginalny VCDS na stronie ADAKO.
-
No alfaobd też nie jest witechem a działa ;-). Ale teraz doczytałem że VAGcom przeistoczył sie właśnie w vcds czyli domniemuję że nie da sie do VW kupić progamiku za parę stów do własnych potrzeb. Jeśli tak to w sumie kamień z serca ;-). Bo rozważając zmiane auta jak wspomniałem bedę celował w coś co da się "programować" i w sumie myślałem że VW jest opcją. Ale jeśli nie to w sumie nawet lepiej (choc takiego seata może bym przygarnął).
-
U chińczyka kupisz wszystko tylko wszystkiego tym nie zrobisz co oryginalnym.
-
Cytat:
Napisał
Rafal_Sz
No jednak nie, moje z 2020 roku ma. Blokadę można jednak zdjąć w ASO na stałe, jednak komputer serwisowy musi być połączony z bazą Fiata. Co ciekawe, tylko nie wszystkie Tipo z tego roku maja blokadę.
Informacja pochodzi bezpośrednio od technika Fiata z Bielska który badał mój przypadek (czterokrotna awaria przekładni kierowniczej).
Wątpliwe żeby było SGW, wczoraj w jednym Tipo z 2020r zmieniałem radio i żadnego SGW nie było. Natomiast np. ostatnio miałem Doblo z 2018r na tapecie, i już miał SGW. Odczytasz tylko błędy i parametry, przy SGW nawet błędów nie skasujesz. Da się to ominąć jak wspomina JTN, ale za każdym razem dodatkowa robota z wpinaniem bypass SGW w układ.
-
Cytat:
Napisał
andrzejmc
Tak patrzę na te coś i czy dobrze kombinuje, ze to coś wpina się zamiast gniazda w aucie? W te dwa gniazda wpina się dwie wtyczki, które idą w instalacji do gniazda obd w aucie? Dobrze kombinuje ze te wtyczki będą gdzieś głębiej w okolicy gniazda obd albo ecu?
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Tak patrzę na te coś i czy dobrze kombinuje, ze to coś wpina się zamiast gniazda w aucie? W te dwa gniazda wpina się dwie wtyczki, które idą w instalacji do gniazda obd w aucie? Dobrze kombinuje ze te wtyczki będą gdzieś głębiej w okolicy gniazda obd albo ecu?
Tak, trzeba nurkować pod deskę. Nie działa to niestety na zasadzie że wpinasz w szereg w obd.
-
Czyli zamiast gniazda obd wpinam te przejściówkę. Wszystko jasne, w takim razie kupię sobie do kompletu :-)
-
tzn to jest jakaś kostka/filtr pomiędzy siecią can a samym gniazdem? jeśli tak to jaki problem wywalić to w cholerę i wpięć gniazdo bezpośrednio?
-
Dobre pytanie i jak dla siebie idealne rozwiązanie ale na doraźne grzebanie w cudzym aucie to lepiej chyba pomęczyć kręgosłup i użyć adaptera.
-
Cytat:
Napisał
marx30
jeśli tak to jaki problem wywalić to w cholerę i wpięć gniazdo bezpośrednio?
Nie da się. Za sbw są dwie wtyczki, inne niz OBD. Dlatego musi by adapter przejściówka z OBD na dwie wtyczki.